Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 8 bindt Madjoe 3 opnieuw aan de zegekar

Gepubliceerd op 01-02-2014

2014 is tot nu toe het jaar van Futsal Dragten 8. Ook Madjoe 3 werd aan de zegekar gebonden, waardoor de Dragtsters in 2014 nog steeds ongeslagen zijn.

Er waren nogal wat personele problemen bij Futsal Dragten 8. Albert Jelle stond nog steeds aan de zijlijn met een liesblessure, Jules was verhinderd deze avond, en Bas had wat te lang op et sydsje gelegen waardoor een schouderblessure was ontstaan. Zodoende werden Wietze en Gosse bereid gevonden om als stand-in te fungeren. Eenmaal aangekomen in de sporthal, was er nog genoeg tijd om om te kleden en de overige toeschouwers te aanschouwen (dips Appie), waar anderen ook al begonnen met de warming up. Toen de wedstrijd eindelijk was begonnen, waren de aanvallende intenties van FD8 meteen duidelijk. Zo bleek Niek een continue plaag voor de verdediging van de Stadjers, en testte Erwin het houtwerk met een fijn afstandsschot. Echter bleef de eerste zeven minuten de brilstand op het scorebord staan. Hiervan was Wietze duidelijk niet gediend, en besloot na een pass van Martin de bal hard in het dak van het doel te jagen; 0-1. Meteen daarna werd de uitstekend keepende doelman van Madjoe opnieuw getest door Wietze; de keeper kon het schot niet goed verwerken en Martin volleerde de lastige rebound fraai tegen de touwen waardoor de 0-2 op het scorebord verscheen. Futsal Dragten leek zo op rozen te zitten, zeker gezien het goede veldspel en het aantal gecreëerde kansen. Toch kwam Madjoe terug in de wedstrijd; Erwin was te laks een aanvaller af te stoppen omdat hij er vanuit ging dat de scheidsrechter wel zou fluiten voor een bal die al dan niet over de zijlijn gepasseerd was. Het fluitsignaal bleef echter uit, en de aanvaller van Madjoe maakte hier dankbaar gebruik van; 1-2. Dit was ook de ruststand.

Coach Sjonnie gaf in de rust aan dat de kansen wel zouden komen, en dat het veldspel zeer verdienstelijk was. Daardoor zouden de goals ook wel komen. Zo begon Futsal Dragten weer aan de tweede helft; gedreven en met de neuzen gericht naar de goal. Echter was van het goede veldspel meer weinig sprake; schoten richting goal dwarrelden af, passjes kwamen niet meer aan in de voeten, en verdedigende fouten zorgden voor onbedoeld gevaar voor de goal van de voortreffelijk keepende Roekenest. Zo kabbelde de tweede helft wat voort, tot een minuut of tien voor tijd. Martin was ontkomen aan zijn mandekker, en probeerde de trekker maar weer eens over te halen. Net als de meeste schoten in de tweede helft zat hier weer weinig richting aan, maar Martin had het geluk dat de bal van richting werd veranderd door een arm van een Madjoe speler, waardoor de keeper kansloos was. De Stadjers appelleerden nog voor een strafschop, in de hoop dat die dan gestopt zou worden door hun goalie, maar de scheidsrechter wees onverbiddelijk naar de middencirkel; 1-3. Hierdoor was het verzet van Madjoe gebroken, en maakte Wietze drie minuten voor tijd nog de 1-4 na een individuele actie.

Zo blijft Futsal Dragten 8 eerste staan in de competitie, maar de concurrentie in de vorm van Roden 8 maakte ook geen fout en won van Drs. Vijfje. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Roden 4 op het programma, de aftrap is om 22:00 in Sporthal de Drait. De statistieken zijn ook weer bijgewerkt op de teampagina van Futsal Dragten 8.