Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 8 de beste tegen Zevenhuizen 1

Gepubliceerd op 14-09-2013

Sportcentrum Leek, daar waar twee velden naast elkaar liggen zonder een tijdklok, daar moest Futsal Dragten 8 heen voor de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Jaja, u leest het goed. Het is nog maar een paar jaar geleden dat we onder de naam Futsal Dragten 3 speelden. De groei van de club, de groei van andere (jongere) teams hebben er voor gezorgd dat we inmiddels het 8e zijn. Leek kon door de TomTom van Paul Paul in eerste instantie even niet gevonden worden, een slecht teken? Gelukkig niet, want Niek wist vandaag de weg wel te vinden…naar de goal weliswaar. Coach Sjonnie had de opstelling bekend gemaakt, assistent coach Paul de details toegelicht. Het team was er klaar voor, vandaag stond Zevenhuizen op het programma. Albert-Jelle Hofstra, bij de meesten bekend als Beertje, is weer terug op het oude nest na een twee jaar durend uitstapje bij Futsal Dragten 2. Hij kon daar de concurrentie niet langer aan met Justin Schouwenaar. Martin van der Weg is een nieuw gezicht in het team, na het vertrek van Jeen Otter. Martin is van veel teamgenoten een oude bekende, en zegt per avond gemiddeld 87,6 keer “Eerlijk Wier” om zijn argumenten kracht bij te zetten. Bas was vandaag afwezig in verband met een trouwerij. Prioriteiten…. Over de tegenstander was vooraf weinig bekend, behalve dan dat ze het hoogst spelende team van de club waren.

Het begin verliep goed, FD8 speelde geconcentreerd. De eerste kans was er voor Martin, die na een pass van Erwin de lat raakte. Zevenhuizen kwam er sporadisch uit, en dan vooral via de aanvoerder. Ook Niek kreeg twee keer een kans, naar twee keer mooi vrijgespeeld te worden door Martin. De brilstand bleef vrij lang op het bord, totdat Niek tekende voor zijn eerste goal van het seizoen. Vlak over de middenlijn draaide hij snel bij de tegenstander weg en schoot de bal strak in de linker onderhoek. Hierna waren er nog kansen voor Jules, Martin en Bram maar helaas werd de score niet uitgebreid. Zevenhuizen deed wat terug door een hard afstandsschot van de aanvoerder, wat ook direct de 1-1 betekende. In de eerste helft speelde FD 8 eigenlijk prima, het kon zichzelf alleen kwalijk nemen dat er nog maar één keer gescoord was.

In het begin van de tweede helft wisten Niek en Martin elkaar fantastisch te vinden. Waar iedereen dacht dat dit “vuur-en water-achtig” koppel moeite zou hebben elkaar te vinden in het veld, bleek het tegenovergestelde waar. Eerst was er een assist van Jules, die vervolgens werd getorpedeerd door de keeper, waarna Niek vanaf vrijwel de achterlijn nog wist te scoren. Daarna kwam de mooiste aanval van de avond, waarbij Niek met een “Bergkamp-achtige” bal beweging Martin wegstuurde. Martin schoot de bal vanuit de draai strak binnen en er stond inmiddels 1-3 op het bord. De score zou verder uitgebreid gaan worden, maar eerst scoorde Zevenhuizen nog, 2-3. Futsal Dragten 8 nam echter alweer snel afstand door een snelle aanval via Erwin, Mark en Niek. Laatstgenoemde maakte hiermee alweer zijn derde doelpunt van de avond. Het bleek niet zijn laatste, want de 2-5 kwam ook van de schoen van Niek die hiermee zijn favorietenrol voor het topscoorderklassement direct waarmaakte. Tussendoor dacht ook Erwin gescoord te hebben, maar zijn goal werd afgekeurd wegens een handsbal. Zevenhuizen maakte de laatste van de avond. Albert-Jelle, die verder overigens een foutloze wedstrijd speelde, werd aan de kant gezet en de 3-5 kwam op het bord.

Futsal Dragten 8 kan terugkijken op een prima wedstrijd, er werden met name de eerste helft erg veel kansen gecreëerd. Niet iedereen had het vizier vandaag nog op scherp, maar gelukkig stond vandaag Niek op om het verschil te maken. Als de andere spelers dit ook met enige regelmaat kunnen doen, kon het nog wel eens een leuk seizoen worden.In de derde helft was het voltallige team aanwezig bij sponsor ’t Hoekje. Toen daar het licht uitging werd de wedstrijd nog verder besproken bij Niek thuis. Alleen Albert-Jelle haakte al vrij snel af, hij moet duidelijk weer aan het “nazitten” wennen.

De doelpunten en assists worden bijgehouden op de teampagina van Futsal Dragten 8.