Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 8 eindelijk op stoom

Gepubliceerd op 25-10-2014

Futsal Dragten 8 is eindelijk op stoom. Na de overwinning op FD9 van vorige week, stond nu de wedstrijd tegen laagvlieger Drachtster Boys 6 op het programma. Dit resulteerde in een solide 1-5 overwinning.

Met de afwezigheid van Bram en Erwin wegens een zeer belangrijke vergadering van de Voliere Vereniging Drachten, werd besloten René Meeuwis mee te vragen van FD9. Zo kon René ook eens een kijkje in de keuken nemen van FD8; wellicht heeft hij er iets aan in de return van FD9 – FD8. Dan de wedstrijd; Appie, Jules, Bas en Niek begonnen waardoor Mark, Martin en René dus op de bank begonnen. Drachtster Boys 6 bleek in de eerste helft een taai te kloppen tegenstander. Verdedigend hadden ze hun zaakjes goed op orde, waardoor het lastig doorkomen was voor FD8. Ze probeerden dan via de counter gevaarlijk te worden, maar FD8 had het geluk dat de balbehandeling vaak niet goed was bij ‘ The Boys’ waardoor ze niet echt gevaarlijk konden worden. Net als FD8 overigens, die naarmate de eerste helft vorderde steeds meer van afstand begon te schieten, vanwege die hechte defensie dus. Zo verliep de eerste helft redelijk saai, met het balbezit voor FD8, maar weinig kansen. Toch wist FD8 de score te openen, nota bene uit een hoekschop. Martin legde in één keer de bal voor op Niek, die net binnen de 5 meter lijn de bal netjes in de hoek prikte. En vlak voor rust werd de voorsprong zelfs uitgebouwd: na een mislukte aanval van Drachtster Boys kon FD8 razendsnel omschakelen, dankzij een fabelachtige uitgooi van Roekenest. Martin controleerde de bal en schoot zo de bal vanuit de draai knap binnen. Zo kon de keeper zijn eerste assist van het seizoen op zijn naam tekenen, en Martin was ook, eerlik wier, zo blij als een kind. Ruststand was dus 0-2 in het voordeel van de roodhemden.

Coach Paul gaf in de rust aan dat we in balbezit beter onze positie moesten houden, waardoor het veld groter zou worden en we meer ruimte om te spelen zouden krijgen. En in het begin van de tweede helft hield FD8 zich hier uitstekend aan. In deze fase ging FD8, bleek achteraf, het beste voetbal van de wedstrijd spelen en zette zo Drachtster Boys onder druk. Dit resulteerde in veel balbezit en twee fabelachtige goals; eerst was daar een combinatie tussen Jules en René, waarbij laatstgenoemde de bal keurig teruglegde op Bas. Bas aarzelde niet en plaatste de bal met binnenkant voet rechtstreeks in de linker kruising; 0-3. Ook de 0-4 was een plaatje; Niek ontving de bal van achteruit, en speelde a la Luuk de Jong op Depay de bal in één keer door naar Martin, die wel raad wist met dit buitenkansje. Hij liet de keeper kansloos door netjes af te ronden. Na deze goals kwam er wat klad in het spel, en werd de wedstrijd wat rommeliger. Tien minuten voor tijd promoveerde Drachtster Boys een voorzet van Bas nog tot een eigen doelpunt, waardoor de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld was. Het enige wat de Dragtenaren nog wilde, was de ‘nul’ houden, maar helaas scoorde Drachtster Boys nog in de laatste minuut met een door de reet van Mark van richting veranderd schot. Eindstand 1-5.

Over drie weken mag er thuis worden aangetreden tegen ONT/CHZ. Natuurlijk hebben is er alle vertrouwen dat de overwinningsreeks doorgezet gaat worden, maar er moet gewaakt worden voor onderschatting. ONT/CHZ is immers de vereniging die vorig jaar FD8 het kampioenschap heeft gekost.

De teamstatistieken op de pagina van Futsal Dragten 8 zijn ook weer bijgewerkt.