Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 8 foutloos tegen Roden 3

Gepubliceerd op 04-10-2015

Met een foutloos optreden heeft Futsal Dragten 8 gewonnen van Roden 3. In de eerste helft werd het verschil gemaakt, en ook in de tweede helft bleef het doel van Roekenest schoon; eindstand 6-0.

Met slechts één wissel op de bank dacht FD8 het team van Roden 3 te gaan verslaan; Teppy was in Utrecht bij de uitreiking van zijn zwemdiploma, Martin was ergens in de Randstad aan het werk met asbestplaten, en Niek haakte ziek af. Ook beide coaches Sjonnie en Paul lieten verstek gaan, waardoor de selectie uit 6 man bestond. Gelukkig bleek ook Roden slechts te beschikken over één wissel, dus wat dat betreft was het eerlijk verdeeld.

FD8 schoot uit de startblokken. Binnen één minuut had Jules al een schot op goal geproduceerd, en de rebound kwam weer voor zijn voeten terecht. Nu mikte de kleine Wibi beter en schoot de bal in het hoekje; 1-0. Dit was de opmaat voor een sterke eerste helft van FD8; de tegenstander kwam er niet aan te pas, en FD8 stapelde kans op kans. Bram miste in eerste instantie nog een grote kans na een steekpass van Bas, maar toen een paar minuten later dezelfde situatie zich opnieuw voordeed, bleef Bram wel koel en plaatste de 2-0. Ook de 3-0 kwam van de schoen van Bram Slakje; een snelle combinatie tussen Bas, Mark en Bram (bij de tweede paal) zorgde voor de 3-0. Niet ver voor het rustsignaal bleef Bram de tegenstander maar pijnigen, en maakte uit een corner ook de 4-0. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft zette Roden ondanks die enkele wissel wat meer druk. FD8 kon hier redelijk mee omgaan, maar Roden kreeg wel meer kansen dan in de eerste helft. Gelukkig stond Roekenest als een beest te keepen, en de Rodenaren kregen de bal er niet in. Omdat Bram toch al zo lekker bezig was, eiste de aanvoerder ook de vrije trappen maar op. Nadat zijn slakkenspoor hem achter de bal had gemanoeuvreerd, maakte Bram zijn vierde van de avond uit een vrije trap op aangeven van Albert Jelle. Vlak hierna kreeg Albert Jelle zijn eerste gele kaart van het seizoen. Het overtal van twee minuten bezorgde Roden echter geen goal. Futsal Dragten wist in die man minder situatie wel een goal te maken; een zwakke pass van Roden werd onderschept door wie anders dan Bram, en stormde zo alleen af op de keeper, en liet de keeper kansloos. Vijf doelpunten in één wedstrijd voor de Slak! Hierna waren er nog wat schermutselingen, maar beide teams geloofden het wel en zo bleef de stand 6-0.

Een uitstekende generale repetitie voor de kraker tegen Futsal Dragten 9 volgende week, die zelf overigens ook van een gehavend Futsal Marum 5 wisten te winnen met 8-1. De teampagina van Futsal Dragten 8 is ook weer bijgewerkt met de doelpuntenmakers.