Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 8 geeft valse start vervolg in Damwoude

Gepubliceerd op 30-09-2014

Drie weken geleden. Iedereen baalde. Er werd gelijk gespeeld tegen Golden Oldies 4, en dat had absoluut niet gehoeven. Futsal Dragten 8 was gebrand op revanche, en wilde koste wat het kost de tweede competitiewedstrijd winnen. Echter werd er ook aan scorebordjournalistiek gedaan voor aanvang van de wedstrijd tegen Broekster Boys 4: de mannen / jongens uit Damwoude hadden in twee wedstrijd al 26 keer het net gevonden. Men was dus gewaarschuwd.

Mem's jonkje Teppy ontbrak deze wedstrijd; hij mag van moeders nog maar één keer per week een biertje drinken en gaf dus uit voorzorg al de pijp aan Maarten en bleef thuis op de bank zitten. Gelukkig werd Ismael 'Pieter Johannes' bereid gevonden het team aan te vullen tot twee volledige kwartetjes, waardoor er, inclusief coach Zaag, met tien man werd afgereisd naar Damwoude. Voor de wedstrijd gaf Zaag al aan dat er uit een ander vaatje getapt moest gaan worden als tegen Golden Oldies 4; de middenpass moest er beter uit worden gehaald, en er moest feller verdedigd worden, anders zou het wel eens een heel moeilijke avond gaan worden voor de Dragtsters.

De kwartetjes van Dragten volgden de instructies van Zaag goed op; de jonge honden van Broekster Boys mochten het spel maken, en Dragten wachtte geduldig af op de counter. In de eerste tien minuten was Futsal Dragten dan ook gevaarlijker dan Broekster Boys, alleen werden er geen kansen geconverteerd tot goals. Toch werd het geduld van Futsal Dragten beloond. En wie anders dan de Nikos Machlas, Graziano Pellè en Mateja Kezman in één van Futsal Dragten 8 was de doelpuntenmaker; Niek scoorde met een van richting veranderd schot en liet de gelijkmaker noteren. Toch wist Broekster Boys vrij snel langszij te komen; een venijnig schot in de korte hoek was Roekenest te machtig en leverde de 1-1 op. Vlak daarna was het geluk aan de kant van Futsal Dragten; een diepe bal van Tweederde die bedoeld was voor Niek werd vakkundig in het eigen doel gepunterd door een Broekster Boy, 1-2 dus. Helaas voor Futsal Dragten was de voorsprong van korte duur; opnieuw een schot van afstand en een combinatie aan Broekster zijde resulteerden in een 3-2 ruststand.

In de tweede helft gingen de teams door waar ze gebleven waren; Broekster Boys veelvuldig aan de bal en Futsal Dragten gevaarlijk counterend. In eerste instantie leek de tactiek van Futsal Dragten het beste gekozen, want in het begin van de tweede helft creëerden zij het meeste gevaar. En in deze periode werd dan ook het mooiste doelpunt van de avond gemaakt; Niek leidde een razendsnelle counter in, en vond met een harde pass (of was het een schot..?) Wibi, die de keeper behendig op het verkeerde been zette en rustig de 3-3 scoorde. Naarmate de tweede helft vorderde bleek dat de conditie bij de jongens uit Broeksterwoude beter was dan bij de mannen uit Drachten. De Boys werden steeds gevaarlijker, maar vonden elke keer de uitstekend keepende Roekenest op hun weg. Toch moest Roekie zo'n acht minuten voor tijd capituleren; uit een corner liep een Broekster Boy vrij bij de tweede paal en kon makkelijk binnen tikken. Daarna werd met nog vijf minuten op de klok een extra veldspeler ingebracht in plaats van Roekenest, om zo de gelijkmaker te forceren. Het leverde wel druk op voor het doel van Broekster Boys, maar bij balverlies aan Dragtster zijde wist Broekster Boys makkelijk vanaf eigen helft te scoren en zo de 5-3 neer te zetten. Futsal Dragten bleef echter vasthouden aan de extra veldspeler tactiek, en zo zorgde Niek nog via een scrimmage voor de 5-4, waarna scheidsrechter Kuperus meteen affloot voor het einde van de wedstrijd.

Zo staat Futsal Dragten 8 na twee rondes slechts met 1 punt laag op de ranglijst, waar het vorig seizoen de eerste vier wedstrijden nog allemaal wist te winnen. De teleurstelling was dan ook groot na de wedstrijd, maar men was wel tevreden met het veldspel. Dit belooft wat voor de clash met Futsal Dragten 9, die vrijdag 17 oktober op papier staat.

De statistieken op de teampagina van Futsal Dragten 8 zijn ook weer bijgewerkt.