Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 8 herstelt zich tegen Zevenhuizen 1

Gepubliceerd op 19-09-2015

Na het debacle van vorige week, waarin met 1-5 thuis werd verloren van Nieuw Roden 2, was er een nieuwe opgave voor de mannen van Sjonnie Kampen; een uitwedstrijd tegen Zevenhuizen 1.

Aangezien er geen verslag van de vorige wedstrijd gemaakt is, hierbij een korte samenvatting: Nieuw Roden was beter, stond een groot deel van de wedstrijd voor, en won dik verdiend met 1-5. De enige goal van FD8 kwam van de voet van Bas en is alleen voor de statistieken.

Dan de wedstrijd tegen Zevenhuizen. Jules en Martin waren Eerlik Wier afwezig, en ook Paul liet verstek gaan. Maar gelukkig leiden er meerdere wegen naar Rome, dus met twee wissels in plaats van vier moest er ook gewonnen kunnen worden. Er werd verzameld bij teamsponsor Café / Snackbar ’t Hoekje, waar kroegbaas Erik bij aankomst al lekker op het terrasje een goudgele pretcilinder aan het consumeren was. Hoe goed het de spelers van FD8 ook leek om aan te schuiven, werd er toch gekozen om in de auto te vertrekken richting die waardeloze sporthal in Leek. Bram Slakje had zijn Citroën na wekenlang gedoe met de garage eindelijk weer terug, dus hij kon meteen zijn waarde tonen door in de Franse bolide richting het Groningse te sturen.

De wedstrijd begon mooi op tijd, en FD8 liet in het begin van de wedstrijd meteen zijn intenties weten. Er werden veel kansen gecreëerd, maar omdat met name Bas het vizier niet op scherp had, en Niek ook weer de paal trof, bleef de brilstand staan op het scorebord. En zoals een Amsterdams visionair dan wel eens zegt: ‘ Als ie niet aan de ene kant valt, dan valt ie wel aan de andere kant’. En zo geschiedde. Een aanvaller van Zevenhuizen mocht vrij doorlopen door het centrum, en produceerde een half schot, die Roekenest toch te machtig bleek; 1-0. Maar het zou de avond van Mark Stûrt worden bleek al snel. Eerst was hij uiterst behendig in het aangeven van de assist op Niek, die vrij snel na de achterstand de 1-1 tegen de touwen schoot. Daarna waren de rollen omgedraaid; Nikos legde af op Stûrt en laatstgenoemde punterde de bal in het netje; 1-2! Toen Erwin Teppinga de 1-3 na een rebound op een schot van Niek ook nog binnenschoot, leek er niks aan het handje voor de mannen uit Dragten. Toch werd het spel wat grimmiger, en werden over en weer wat tikjes uitgedeeld. Gelukkig hield de gelegenheids-scheidsrechter alles goed onder controle, en kon iedereen zonder kleerscheuren gaan rusten met dus die 1-3 voorsprong voor FD8.

In de tweede helft begon FD8 nerveus. Het werd onder druk gezet door Zevenhuizen, en kwam er voetballend niet meer uit. Logisch gevolg was ook dat de 2-3 en de 3-3 door dom balverlies en slecht verdedigen tot stand kwamen. Maar FD8 laat wel vaker zien dat ze over een lange adem beschikken. Bij Zevenhuizen vloeiden de krachten langzaam weg, en FD8 begon aan te dringen. Maar er was wel een cadeautje van de scheidsrechter voor nodig; De Drachtster Suarez genaamd Erwin liet zich makkelijk vallen binnen de 5 meter, en de scheidsrechter wees meteen naar de stip. Bram was er als de Slakken bij om dit buitenkansje te verzilveren, en schoot de penalty hard door het midden in het dak van het doel. Dit was het breekpunt voor Zevenhuizen, die niet meer de kracht had om nog aan te vallen. FD8 had nog wel beschikking over genoeg conditie, ondanks de significant hogere leeftijd, en profiteerde van de ruimte die Zevenhuizen liet vallen. Een lange bal van Roekenest werd gecontroleerd door Bas, die makkelijk wegdraaide van zijn tegenstander en alleen op de keeper kon aflopen. Nu was het schot van Bas Tweederde de keeper wel te machtig, en werd het 3-5. Een paar minuten later was Bas opnieuw de doelpuntenmaker (3-6), na een snelle counter op aangeven van Niek. Niek deed niet veel later zelf ook nog een duit in het zakje door de 3-7 aan te tekenen op aangeven van uitblinker Mark Stûrt. Het slotakkoord was voor Albeertje Jelle, die een minuut voor tijd de bal kiezeltje hard in de kruising schoot. Eindstand: 3-8.

Na afloop werden de nodige biertjes gedronken in ’t Hoekje, waar nog lang werd nagepraat over de wedstrijd. De volgende wedstrijd dient zich komende maandag alweer aan: in het bekertoernooi wacht Golden Oldies 3 in de Westereen.

Op de teampagina van Futsal Dragten 8 zijn de doelpunten en assists weer bijgewerkt.