Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 8 herstelt zich van nederlaag tegen Roden 8

Gepubliceerd op 16-11-2013

Futsal Dragten 8 heeft zich hersteld van de wedstrijd tegen Roden 8. Drs. Vijfje 35 werd op een 5-2 nederlaag getrakteerd en dus weer met lege handen de A7 opgestuurd.

Er was na de wedstrijd tegen Roden 8 heel wat gesproken over de verlopen topper, en het hele team was er dan ook op gebrand de vijfde overwinning van het seizoen binnen te halen. Coach Oh Oh Sjonnie besloot te starten met Stûrt, Slakje, Nikos en Teppy. Dit bleek een gouden zet te zijn; Drs. Vijfje was nauwlijks bekomen van de aftrap, of Nikos spurtte er vandoor op de eigen helft, omzeilde een handjevol verdedigers, en schoot snoeihard tussen de benen van de keeper door, waardoor het scorebord in de eerste minuut al op 1-0 gezet kon worden. Vijfje probeerde wel gaten te slaan in de solide verdediging van Futsal Dragten, maar werd echter nauwlijks gevaarlijk. Futsal Dragten bleek een stuk gevaarlijker in de counter, en met een soortgelijke actie als bij de 1-0 zette Nikos de Dragtsters na drie minuten al op een 2-0 voorsprong. Ongekende weelde dus, zo vroeg in de wedstrijd een voorsprong van twee goals. Vijfje probeerde zich wat te hergroeperen na deze tweede goal, waardoor het lastiger werd om gevaarlijker te worden. Desalniettemin wist Tweederde na een minuut of tien de voorsprong opnieuw uit te breiden; een schot van Wibi werd gepareerd door een verdediger en de keeper, maar Tweederde was er als de kippen bij dit buitenkansje optimaal te benutten, en drukte beheerst af; 3-0. Futsal Dragten bleef de sterkere partij, en wist met goed combinatievoetbal de verdediging van Vijfje af en toe bloot te leggen. Dit resulteerde dan ook in de 4-0 van Teppy. Na goed verdedigend werk van Stûrt bracht de Staartmans de bal bij Teppy, die de bal in de verre hoek prikte. Hierdoor werd de ruststand bepaald op 4-0.

Coach Oh Oh Sjonnie en teammanager Zaag waren heel tevreden in de rust; er was immers ook weinig reden tot klagen, en weinig punten noembaar voor verbetering. De boodschap was dan ook; Ga zo door (origineel hoor), en houd de concentratie vast. En Futsal Dragten 8 zou Futsal Dragten 8 niet zijn als het precies het tegenovergestelde zou gaan doen de tweede helft...

Niet alleen Futsal Dragten 8 kwam anders voor de dag, ook de Groningen studenten leken uit een ander vaatje te gaan tappen na rust. De tegenstander besloot vroeger druk te zetten, en Futsal Dragten 8 kon hier aanvankelijk moeilijk mee omgaan. Het positiespel waarmee roem, lof en eer werd geoogst in de voorgaande wedstrijd kwam er aanvankelijk niet uit. Gevaar werd er echter ook niet gesticht door beide ploegen, waardoor er een soort schaakspel ontstond wat wel boeiend was om naar te kijken, maar geen goals opleverde. Tot twaalf minuten voor tijd; zwak uitverdedigen aan Dragtster kant zorgde ervoor dat een Groninger student kon onderscheppen, en ongehinderd op Roekenest kon aflopen. De Roek had al een handjevol ballen knap weten te keren, maar was nu kansloos op het harde en hoge schot van de aanvaller; 4-1. Gelukkig wist Nikos weer vrij snel de marge op vier te brengen, doordat hij een geblokt schot wist op te pikken, en in twee instanties de bal achter de Groninger keeper werkte. Met nog een minuut of acht op de klok was de wedstrijd min of meer wel gespeeld, en dat viel ook te merken in het veld. Beide ploegen waren niet meer zo scherp als eerst, men oogde vermoeid. Dat Vijfje de 5-2 nog maakte drie minuten voor tijd, is puur voor de statistieken. Eindstand dus 5-2. Zo werden de Groningen studenten weer de A7 opgestuurd met nul punten in de tas.

Altijd lekker om de punten weer te pakken na de gevoelige nederlaag tegen Roden 8. Zo staat Futsal Dragten 8 na zes wedstrijden op vijftien punten, met een doelsaldo van +11. Qua topscoorders is Nikos dankzij deze wedstrijd verder uitgelopen, en staat nu op 11 doelpunten. Eerlik Wier volgt met 7 doelpunten. Ook qua assists staat Nikos eerste, met het respectabele aantal van vier. Daarachter volgen Slakje en Tweederde met drie assists. Ben je benieuwd naar alle statistieken van Futsal Dragten 8? Kijk dan op de teampagina. De volgende wedstrijd is tegen Madjoe 3 op vrijdag 6 december, in Sporthal de Drait.