Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 8 kan niet stunten

Gepubliceerd op 07-06-2023

De enige wedstrijd van deze week was tussen Futsal Dragten 8 en Futsal Heerenveen 7. Deze wedstrijd was noodzakelijkerwijs verplaatst naar Sportstad Heerenveen.

De Feansters hopen nog het kampioenschap te kunnen behalen, op voorwaarde dat de andere kanshebber, Stanfries 1, op vrijdag punten laat liggen. Maar belangrijker, zelf moet het de resterende drie wedstrijden winnen, te beginnen met die tegen Futsal Dragten 8.

En voordat men bij Dragten in de gaten had, dat de wedstrijd was begonnen, lag de bal al tegen het net. Maar men herstelde zich snel en in de 8e minuut was de vroege achterstand al omgebogen in een 2-1 voorsprong.

Daar kon echter niet lang van worden genoten. Heerenveen nam het heft in handen en counterde enkele malen gevaarlijk naar het vijandelijke doel en nam opnieuw de leiding, om die voorlopig ook niet meer uit handen te geven. De Dragtster aansluitingstreffer, vlak voor rust (3-4) voorspelde een spannende tweede helft, maar daar wilde Heerenveen niet aan mee werken. Dragten creëerde meerdere kansen, maar kwam steeds een of twee teenlengtes tekort om die om te zetten in doelpunten. Daarnaast had men ook nog de pech, dat Heerenveen met enkele scheidsrechterlijke beslissingen nog meer in het zadel werd geholpen. De marge werd vergroot en een lichte Dragtster overtreding net buiten de zes aan het eind van de wedstrijd werd zelfs ‘beloond’ met een strafschop, die overigens pas in de rebound tegen de touwen werd geschoten.

Daarmee werd de eindstand uiteindelijk bepaald op 4-9 .