Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 8 onderuit in Leek

Gepubliceerd op 06-04-2014

Futsal Dragten 8 heeft hele dure punten laten liggen in de strijd om het kampioenschap. Het liet zich in Leek verrassen door TLC 6, en moet nu alle wedstrijden winnen om uitzicht te houden op het kampioenschap.

Omdat Niek geblesseerd was en Albert Jelle nog niet helemaal fit was, hij moest nog bijkomen van het feit dat hij verjaardagscadeautjes kwijt was, werd Joost weer eens uit de hoge hoed getoverd om de aanvallende impulsen extra kracht te geven. Verder was Roekenest op het laatst afgehaakt omdat hij teveel last had van vloeibare poteto's, dus ging Mark Meeuwis mee om te keepen. Het was maar goed dat we wat extra man mee hadden genomen, want het bleek dat TLC zowel geen scheidsrechter als geen wedstrijdsecretaris had geregeld. Zodoende liet Paul zich van zijn beste kant zien door de fluit in de mond te nemen (andere vorm van Paultime), en Niek ging maar achter het provisorische scorebord zitten.

De wedstrijd begon niet zoals Futsal Dragten 8 gewend was. TLC bleek een tegenstander die er van houdt druk te zetten, en werd vanaf het begin gevaarlijk. Wat ook vanaf het begin duidelijk werd, is dat de aanvoerder van TLC de kar moest trekken. Uit werkelijk elke stand probeerde hij het doel onder vuur te nemen, en daarnaast had hij ook nog eens een goede individuele actie in de benen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Niek al vrij snel moest optreden; het scorebord kon van 0-0 naar 1-0 werden gezet door een verwoestende uithaal van die aanvoerder van TLC. Gelukkig kwam Futsal Dragten al gauw weer langszij; een opbouwende pass werd door Bas onderschept en kreeg de bal meteen bij Joost, die wel raad wist met de geboden ruimte en schoot de bal droog in de korte hoek; 1-1. Niet veel later kreeg Teppy het op zijn heupen (hij zal gedacht hebben dat Yteke langs de zijlijn stond) en passeerde met een fabelachtige individuele actie de verbouwereerde verdediger van TLC en schoot in de korte hoek raak; 1-2. Dit was echter niet geheel volgens het spelbeeld; TLC had meer balbezit en was ook gevaarlijker, maar had het vizier niet op scherp staan en probeerde vaak van te grote afstand te schieten. Toch werd er in de eerste helft nog een aantal keer gescoord; TLC kwam op 2-2 en 2-3, waarna Joost opnieuw scoorde. Hij onderschepte een te zachte breedtebal van TLC en stormde op doel af, en bepaalde zo de ruststand op 3-3.

Toen Paul voor het begin de tweede helft het fluitje in zijn mond stopte, bleek al gauw dat hij alle zeilen moest bijzetten om de wedstrijd orderlijk te laten verlopen. Futsal Dragten 8 grossierde in lichte overtredingen, waar de aanvoerder van TLC grossierde in schwalbes en gezeik. Hierdoor ging TLC steeds minder de combinatie zoeken, en kwam Futsal Dragten 8 beter in zijn spel. Via gevaarlijke counters kregen Joost, Erwin en Bas kansen, maar verzuimden deze af te maken. Gelukkig liet Martin zien dat hij buiten de Drait ook kan scoren; uit een vrije trap van Futsal Dragten kon de keeper van TLC de bal nog net keren, die hem zo panklaar legde voor de routinier van Futsal Dragten, en de 3-4 maakte. En ook in de tweede helft dat Erwin nog dat Yteke op de tribune zat, want met opnieuw een goede individuele actie schudde hij een verdediger af en schoot nota bene met links de bal in de korte hoek om zo de 3-5 te bepalen, met nog zo'n tien minuten te gaan. Waar Futsal Dragten over het algemeen dit seizoen prima in staat is dit soort wedstrijden uit te spelen, ging het in de slotminuten volledig mis. Eerst werd zes minuten voor tijd de aansluitingstreffer geproduceerd, waarna opnieuw de aanvoerder van TLC zich liet zien. Met een razendsnelle actie speelde hij zichzelf vrij, maar produceerde een mislukt schot. Helaas kwam deze terecht bij de tweede paal, waar nog een aanvaller van TLC stond, en zo de gelijkmaker binnenprikte. Futsal Dragten 8 had nog zo'n drie minuten om de voorsprong te herstellen, maar het tegenovergestelde gebeurde. Een onschuldig lijkend schot van een aanvaller werd tot doelpunt gepromoveerd en dompelde Futsal Dragten 8 volledig in rouw. Niet veel later floot Paul af.

Futsal Dragten 8 kreeg zo een enorme teleurstelling te verwerken, en vroeg zich tegelijk af waarom dit TLC zo laag op de ranglijst staat. Desalniettemin moeten nu alle wedstrijden gewonnen worden, wil men nog aanspraak maken op de titel. De volgende wedstrijd is op vrijdag 18 april, tegen de nieuwe koploper Potetos 6. Alle statistieken zijn weer bijgewerkt op de teampagina van Futsal Dragten 8.