Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 8 pakt 3 punten in strijd om tweede plaats

Gepubliceerd op 04-05-2015

Kampioen worden, het leek weer eens zo mooi. Maar waar Futsal Dragten 8 er vorig jaar eentje tekort kwam, blijken dat dit jaar wat meer te zijn. Broekster Boys 4 heeft inmiddels de felbegeerde schaal al binnen gehaald, niet meer dan terecht. Dus moest het 8e zich weer opladen voor de strijd om plek 2, die recht geeft op de voorrondes van de Bestaat-Niet-League.

Vrijdag 1 mei stond de wedstrijd tegen Drachtster Boys 6, een normale middenmoter, op het programma. Futsal Dragten 8 was bijna compleet, alleen Paul en Roek waren er niet. Was Paul afwezig vanwege het feit dat hij V was? Nee, hij moest werken. Niek had het de laatste maanden druk met geblesseerd zijn, kleding inkopen (AZ-PSV bekijken) of stiekem zijn eigen verjaardag vieren(Jaja, jongens dat feestje, die barbecue, die komt later, op mijn mooie dakterras). Vandaag was de topscoorder wel weer eens van de partij. In de eerste helft bleek Drachtster Boys 6 helemaal niet zo’n minne ploeg te zijn zoals sommige spelers dachten. Aanvallend werd er dan wel weinig gecreëerd, maar verdedigend stonden de zwart-witten best aardig. Erwin probeerde met een lange bal nog Martin weg te sturen maar deze schoot hard voorlangs. Martin beschikt tegenwoordig over veel zelfkennis, hij sommeerde namelijk daarna de andere spelers vooral geen lange ballen meer te spelen. Verder werd er weinig gecreëerd, Bram had nog een voorzichtig schot en Jules miste de power om de bal binnen te schieten. Niek speelde grotendeels voor postbode. Vlak voor rust kwam FD 8 toch op voorsprong. Erwin werd eens echt neergelegd en Appie kon aanleggen voor een vrije trap, deze werd snoeihard binnengeschoten.

In de tweede helft werd er vanuit een ander vaatje (geen speciaalbier) getapt. FD 8 zette iets meer druk, al mocht dat eigenlijk niet, maar dit werkte wel. Eerst was het Bas die goed een blok zette waardoor de bal pardoes bij Niek voor de voeten viel. Deze wist wel raad met dit cadeautje, de 2-0 stond op het bord. Bij de 3-0 stuurde Erwin, door de voeten van de tegenstander, Martin weg en deze faalde deze keer niet. Vlak daarvoor kwam Martin nog alleen op de keeper af, helaas had onze “10” geen achteruitkijkspiegels op “zijn manier” en wist hij de bal niet af te leggen op de in komen lopende Erwin. Na de 3-0 kwam Drachtster Boys nog even bijna, maar toch helemaal niet, terug in de wedstrijd. De aanvoerder liep eerst voorbij Erwin, toen voorbij Appie, en schoot toen de bal langs de uitstekende invaller Taede. Gelukkig nam FD 8 snel weer afstand. Eerst wist Mark erg knap Niek te vinden, die wederom de bal wist binnen te tikken. Vervolgens “scheen Niek de bal naar Bram te hebben gespeeld” en onze nummer 7 schoot de bal binnenkant paal binnen. De laatste goal van de avond werd gemaakt door wederom Albert-Jelle. Na een mooie aanval had Martin ditmaal wel het overzicht en wist hij Appie te bereiken, die de bal met links hard in de kruising schoot.

Drie punten, niks mis mee. Leuke, sportieve wedstrijd die nooit echt spannend werd. De 3 punten tellen er niet minder om. Over 2 weken thuis tegen de Golden Oldies, een rechtstreeks duel om de tweede plaats. Weet het 8e tweede te worden, dan is het wel de ploeg binnen de club met de hoogste plaats op de ranglijst(!). Tenslotte, nog even de groeten aan Rene Meeuwis!

Natuurlijk zijn alle statistieken van Futsal Dragten 8 ook weer bijgewerkt op de teampagina. Niek blijft topscoorder en zal waarschijnlijk de rest van het seizoen niet meer ingehaald worden. Verder is opmerkelijk dat Bram bezig is aan een inhaalrace; hij heeft nu al een wedstrijd of vijf achter elkaar gescoord.