Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 8 pakt drie punten tegen Zevenhuizen 1

Gepubliceerd op 30-01-2016

De wedstrijd tegen Zevenhuizen 1. De uitwedstrijd werd eerder dit seizoen met overtuiging gewonnen: 3-8. Vandaag was Appie helaas niet van de partij, de rest gelukkig wel. Met drie wisselspelers begon FD 8 aan de wedstrijd. En hoe. FD 8 ging scherp van start en zette Zevenhuizen met de rug tegen de muur. Dit leidde tot een aantal mogelijkheden die helaas niet werden benut. De keeper van Zevenhuizen oogde wat onzeker, maar wist zijn doel in deze openingsfase schoon te houden. Zevenhuizen kwam er sporadisch uit. Eén van deze tegenstoten leidde de 0-1 in. Een speler van Zevenhuizen leek zich aan de zijlijn vast te lopen, wurmde zich er langs en gaf een voorzet die door de beentjes van een verdediger ging. Een aanvaller van Zevenhuizen was listig meegelopen en passeerde op zijn beurt Roekenest ook door de beentjes. Tegen de verhouding in stond de ploeg uit Zevenhuizen voor. FD 8 liet zich door deze goal niet uit het lood slaan en zocht met veel bravoure de aanval. Het in ere herstelde koningskoppel Martin – Niek combineerde er lustig op los wat wederom leidde tot een aantal mogelijkheden. Nog steeds bleek de keeper een ware sta-in-de-weg. Ineens viel vanuit een stilstaande situatie toch de gelijkmaker. Teppy nam een corner en riep Slak. Teppy keek naar Sturt, dus dacht iedereen in deze zaal die Zevenhuizen een warm hart toedraagt dat Sturt Slak was. Slak stond hierdoor mooi vrij, ontving de bal van Teppy op maat en deponeerde de bal buiten het bereik van de keeper in de verre hoek: 1-1.

De tweede helft ging van start. Sjonnie had het 8ste even toegesproken en gaf aan dat er bij vlagen wel wat kordater opgetreden mocht worden. Het 8ste had ook in de tweede helft, naast het steeds groter wordende probleem van overgewicht, een veldoverwicht. De roodzwarten die vandaag in het wit speelden mochten slechts snuffelen aan een voorsprong. Tot drie keer toe eindigde een inzet op de paal. De keeper van Zevenhuizen pareerde vier inzetten uit dezelfde hoek op dezelfde manier. Grappig om te zien. Toch was er na een minuut of 15 in de tweede helft, de verdiende voorsprong. Niek was opzoek naar ruimte en werd hierbij onderuit geveegd. Dit leverde een gele kaart op voor een speler uit Zevenhuizen. De vrije trap die hierop volgde werd bij Teppy afgeleverd. Hij punterde de bal richting de verre hoek. Doordat deze bal licht aangeraakt werd stond de doelman aan de grond genageld en zag hij tot zijn afgrijzen hoe de bal het doel in hobbelde: 2-1. De man-meer situatie was binnen een minuut omgezet in een doelpunt. Hierna werd het spel wat fysieker. Zo werd Wibi teruggefloten na een tackle die door de scheidsrechter als ‘sliding’ werd betiteld. FD 8 had wellicht een strafschop moeten krijgen toen een Zevenhuister met een sliding voor de bal ging, maar toch vooral de man raakte. Hierna was het de beurt aan de ‘listig-meegelopen-speler-van-de-onverdiende-0-1’. Martin zou de bal eerlik wier afschermen met zijn lichaam en werd vol meegenomen door de eerdere doelpuntenmaker. Hij werd ook door de dienstdoende leidsman op de bon geslingerd wat voor de nodige commotie zorgde. Nadat hij, eindelijk, richting de strafstoel liep besloot hij hier niet op te gaan zitten maar deze een schop te geven. Weer commotie, maar tegelijkertijd ook een mogelijkheid om Martin zijn voet te verzorgen. De keeper uit Zevenhuizen besloot mee naar voren te schuiven. Uiteindelijk belandde de bal voor de voeten van onze Sturt. Hij bedacht zich niet, haalde uit en zag de bal net naast de paal belanden. De laatste mogelijkheid van de wedstrijd was voor Zevenhuizen, maar deze inzet werd meters naast gekeken door de prima keepende Roekenest. De uitstekend fluitende scheidsrechter floot hierna voor de laatste keer en zo bleven de 3 punten in Drachten.

De doelpunten en assists zijn ook weer bijgewerkt op de teampagina van Futsal Dragten 8. Bram is door zijn ene doelpunt nu alleen topscoorder met 11 doelpunten, en Niek is nog steeds assistkoning met 10 stuks.