Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 8 pakt in slotfase competitie slechts 1 punt

Gepubliceerd op 15-03-2015

Broekster Boys 4 blijkt oppermachtig in de competitie, waardoor voor Futsal Dragten 8 net als vorig jaar de tweede plek het hoogst haalbare is. Toch stond er vrijdag 13 maart een belangrijke wedstrijd op het programma, aangezien er tegen clubgenoot, maar lager geklasseerde, Futsal Dragten 9 werd gespeeld. De vorige wedstrijd werd met 4-3 gewonnen, een wedstrijd van de vonken er vanaf sprongen, hoe zou het ditmaal gaan?

Futsal Dragten 8 moest zich weer eens redden zonder topscoorder Niek Praamstra. De enige echte nummer 9 van de groep vertoonde weer eens Ricardo Kisnha gedrag, of in zijn geval Depay, door zichzelf boven de groep te zetten. Waar de vorige keren onverwachtse misgecommuniceerde eigen verjaardagen belangrijker waren, of ik-moet-voor-de-baas-kleding-inkopen(ga naar AZ-PSV), was er dit keer sprake van een “Ik ga even met vrienden uit eten maar kom erna nog wel een biertje doen”. Elk nadeel heb zijn voordeel schreef de wijze Johan Cruiff ooit, zo ook deze situatie. Paul van der Zwaag haalde namelijk zijn voetbalschoenen, net als Auke Brouwer vroeger vaak, weer eens uit de Wilgen. Paul, de man van glas, die vaker zijn kruisbanden per seizoen scheurt dan Mark scoort, was weer van de partij.

De wedstrijd begon enorm aarzelend, zowel FD 8 als FD 9 besloot de kat uit de boom te kijken en door beide ploegen werd er behouden gespeeld. De eerste bijna kans was voor Jules, die bij de tweede paal werd aangespeeld door Erwin. Jules verwachte echter dat tegenstander Frank de bal zou wegwerken. Frank tastte echter behoorlijk mis, al zou hij later met bier op beweren dat het een “bewussie” was. Een kleine tien minuten later was er toch weer een kans voor FD8, maar Bram wist een van een goede kans en intrap te maken voor FD 9. Ook zij kregen overigens kansen, al zou je het ook kansjes kunnen noemen. Voornamelijk werd geprobeerd door onder andere Michel en Patrick om lange ballen te spelen op Jeen en Benno. Jeen werd tweemaal gevaarlijk, maar liet zien niet meer over de souplesse van een 29 jarige te beschikken. Benno wilde zijn typerende spitsengedrag tonen, maar werd eigenlijk constant vast gezet door onze eigen Albert-Jelle, die vandaag voor het eerst in jaren eens niet een gele kaart haalde. Well done, beertje ! In de eerste helft waren er nog twee goede kansen voor FD 8 waarbij Arjen Kuilman plotseling liet zien dat hij tijdens het duiken echt van de grond kwam. De geruchten gaan dat hij nog steeds in de wolken is door Tanja.

In de pauze werd bij FD8 gesproken over het rustige spel, de kansen komen wel en laat je vooral niet “opnaaien”. Prachtig om te zien, hoe Martin werd opgenaaid door de opmerking over je niet laten opnaaien. In de tweede helft waren de ploegen erg aan elkaar gewaagd, maar wederom kwam de wedstrijd niet echt los. De scheidsrechter speelde hierin een belangrijke rol, de ploegen waren sportief maar de leidsman zag overal een bedreiging in. Voorbeeld : Albert-Jelle bedankt eigen keeper voor een ingreep, waarop de leidsman Albert-Jelle aanspreekt op het feit dat hij aanvoerder is, een voorbeeld voor het team moet zijn, en geen commentaar mocht geven. Ja, oke….. Gescoord werd er wel, Jules en Erwin gingen een uitstekend “een-tweetje” aan, waarbij Jules voor de 0-1 tekende. Het begin van de tweede helft was voor FD 8, die de score had kunnen laten uitlopen naar 0-2 of 0-3. Het verdedigend blok van FD 9 stond echter dusdanig goed dat er elke keer wel en voetje of been tussen zat. FD 9 kwam terug in de wedstrijd door min of meer miscommunicatie (zoals Niek met zijn vriendin over zijn eigen verjaardagsfeest) tussen Albert-Jelle en Roekenest. Hierbij viel de 1-1 helaas door een doelpunt van Albert-Jelle. De laatste 15 minuten van de wedstrijd waren voor FD9, waarbij er onder andere nog een gevaarlijke kopbal bij zat van Benno. Ja, ook hij kwam deze wedstrijd van de grond! Er vielen ook nog twee gele kaarten, eerst was het Mark die volgens de scheidsrechter Jeen neerhaalde. In de absolute slotfase haalde Paul volgens de scheidsrechter Rene neer. Beide overtal situaties kon FD 9 niet uitspelen waardoor de stand 1-1 bleef. Van dat ene punt worden beide ploegen niet veel wijzer. FD 9 speelde voor de derde keer achter elkaar gelijk, FD 8 komt in gelijk aantal punten met Broekster Boys 4, al hebben die twee wedstrijden minder gespeeld.

De volgende wedstrijd is thuis tegen de nummer 3, Golden Oldies, op vrijdag 3 april.

Ik heb al getankt schat, DAAAAG

De teampagina's van zowel Futsal Dragten 8 als Futsal Dragten 9 zijn weer bijgewerkt met de doelpuntenmakers.