Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 8 sluit seizoen in 3 helften prima af

Gepubliceerd op 24-05-2015

Vrijdag 22 mei stond de laatste wedstrijd voor het 8e op het programma, tegen het 8e van Drachtster Boys. Voor de thuisploeg stond alleen nog de eer op het programma, de plaats op de ranglijst kon niet meer veranderen. Volgens Niek speelden er voor Drachtster Boys 8 wel andere belangen, deze moesten en zouden winnen vandaag. Een kleine blik op de ranglijst leerde ons dat Drachtster Boys een apart ploegje is. Ze staan weliswaar één na de laatste, maar kregen op drie ploegen na de minste goals tegen. En waar verloren werd, gebeurde dat nooit met ruime cijfers. Ook wij wisten uit nog maar net met 2-3 te winnen. Het grote probleem leek het aantal zelf gescoorde doelpunten te zijn, het is de minst scorende ploeg van de competitie. Vooraf werd besloten dat Bram de nieuwe aanvoerder wordt, door democratische stemming. Albert-Jelle, rots in de branding achterin, voelde dat het moment eraan zat te komen om de band door te geven. Het schijnt dat hij zich aankomend seizoen ten doel heeft gesteld om geen gele kaarten meer te behalen, te beginnende met de gele band dan maar af te doen. Ook tactisch gaat er volgens seizoen wat veranderen, Bram gaat voorin spelen en Martin achterin. Vandaag zou dit uitgeprobeerd gaan worden, met veel succes zo zou blijken.

Eerste helft

Paul vulde vandaag de positie in van Albert-Jelle, wiens zus vandaag 30 werd. Ook in Drachten was er iemand jarig, onze eigen Bas. Bas is nu de enige dertiger in Friesland die zijn ID-bewijs moet laten zien wanneer hij bier bestelt. De wedstrijd begon met Paul en Jules achterin, Erwin en Bram voorin. Deze vier heren bleken elkaar vandaag goed te kunnen vinden. Er werden in de eerste drie minuten al wat speldenprikjes uitgedeeld, het duurde tot de 5e minuut tot FD8 op voorsprong kwam. Jules kreeg vanuit achterin door Paul een prima bal in de loop mee en bediende Erwin dichtbij de tweede paal, 1-0. Topscoorder Niek scoorde al vrij snel na zijn invalbeurt op de hem typerende wijze, vanaf de linkerkant draaide hij bij zijn tegenstander weg, sneed naar binnen en tekende van enige afstand voor de 2-0. De 3-0 was ook een mooie uitgespeelde goal, Paul onderschepte de bal en wist de bal uitstekende bij Jules te krijgen. Waar de keeper nog een antwoord had op Jules zijn inzet, was hij kansloos op de rebound van herboren spits Bram, 3-0. FD8 speelde opvallend rustig en grotendeels op balbezit, eindelijk werd er eens geluisterd naar coach Sjonnie. Toen Erwin een diepe bal over de grond speelde op Martin, die hij vorige week niet meer wilde hebben, was hij dicht bij de 4-0. Deze viel vlot daarna wel. Diezelfde Martin haalde hard uit, vol op het rugje van Bas waardoor de bal de goal in rolde. Voor de rust werd het zelfs nog 5-0, Niek speelde bal af (ja, eerlijk wier) op de vanuit achteren inlopende Martin voor wie het een koud kunstje was de bal binnen te tikken.

Tweede helft

In de tweede helft kreeg Drachtster Boys 8 iets meer grip op het toch nog wel wat ontketende FD8. Ze kwamen tot meer aanvallen, maar moesten ook nog wel wat goals incasseren. De 6-0 viel uit een mooi “een-tweetje” tussen Jules en Erwin. Laatstgenoemde stuitte eerst nog op de keeper, maar in de rebound viel de goal toch nog, op niet geheel overtuigende wijze overigens. Drachtster Boys 8 deed hierna nog wat terug, een afstandschot bleek onthoudbaar voor de wederom uitstekend keepende Roekenest. Drachtster Boys vierde de goal als het winnende doelpunt in blessuretijd, prachtig. Even werd er gedacht dat deze tegengoal de wedstrijd nog wel kon laten kantelen, we hoorden Niek alweer roepen “Nou hoop ik dat ook 6-6 wordt” maar aangezien de vedette mocht blijven staan bleef deze reactie uit. Hij tekende met heel veel geluk nog wel zelf voor de 7-1. Een enigszins wat poppevoets-schotje werd door de muur uit een vrije trap van richting veranderd en rolde tergend langzaam over de doellijn. Mark kreeg vandaag in de tweede helft ook nog twee kansen om zijn aantal doelpunten van dit seizoen te verdubbelen. Eerst was er een heerlijke diepe pass van Martin, die Mark knap meenam maar met links niet meer binnen wist te tikken. Daarna was er nog een kans van heel dichtbij, die helaas ook werd gemist. Bram scoorde nog wel, een lobje van Erwin uit een intrap werd door Bram met het hoofd binnen gewerkt. Op het moment van koppen was er een “oesh oesh” hoorbaar in de zaal. Er waren nog wat kansen om de dubbele cijfers te halen, maar Futsal Dragten 8 leek het wel te geloven. Een 8-1 overwinning was meer dan prima. Mooi seizoen, waarin al snel duidelijk werd dat er één team veel beter was.

Derde helft

In de derde helft bleek tegenstander Drachtster Boys 8 van een ander kaliber. Futsal Dragten 8 begon eigenlijk onreglementair aan een 9-6 voorsprong, maar Bram haakte al snel af waardoor de stand 8-6 werd. Ook bij Drachtster Boys was er iemand die thuis moest komen van de vrouw waardoor de marge voor FD8 weer wat groter werd, 8-5. Na ongeveer 3 biertjes was Niek aan de kant van FD8 de volgende die het opgaf waardoor de stand op 7-5 kwam. Toen ook Jules, Roek en Martin aanstalten maakten om te vertrekken rook Drachtster Boys 8 bloed en bestelde nog wat bitterballen om de wedstrijd mee uit te zitten. Door het vertrek van deze drie spelers kwam DB8 dan ook voor het eerst deze avond op een 4-5 voorsprong. Toen ook Mark vertrok leek de wedstrijd gespeeld, FD8 leek zich bij de nederlaag neer te liggen . De allerlaatste hoop ging verloren toen ook Paul aangaf te willen vetrekken na ongeveer 9 biertjes. Paul was vorige week nog…….(weggehaalde door redactie i.v.m bedreigingen). Paul vertrok inderdaad. Met een stand van 2-5 leek het een onmogelijke opgave voor Bas en Erwin om nog punten te pakken voor FD8. Het onmogelijke bleek echter mogelijk. Met maar liefst drie veldspelers meer, wist Drachtster Boys 8 het niet langer vol te houden. Naar eigen zeggen omdat ze nog maar één jaar samenspeelden en dus ervaring misten, anderzijds ook vast omdat die ellendige korfbal hal al vaak vroeg dichtgaat. Na het vertrek van deze spelers werd de eindstand bepaald op 2-0. Bas en Erwin bleken topscoorders te worden van de 3e helft, na alles gegeven te hebben in het teambelang. Bas wilde zich maar niet overgeven, de volgende dag wel.

Zoals gewoonlijk zijn de statistieken op de teampagina van Futsal Dragten 8 ook weer bijgewerkt. Niek kroont zich opnieuw tot topscoorder met 22 goals, daarna Bas en Martin op een gedeeld tweede plaats met 15 stuks. Ook is Niek de assistkoning van dit seizoen; hij gaf 14 assists, en dat zijn er twee meer dan de nummer 2 Erwin.

Tot volgend seizoen!