Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 8 stelt tweede plaats veilig

Gepubliceerd op 16-05-2015

Met een 5-2 overwinning op nummer 3 Golden Oldies 4 heeft FD8 de tweede plaats in de competitie veilig gesteld. Maar net als vorig seizoen koop je daar niks voor. Alleen de eerste plaats telt, en die is volledig terecht naar Broekster Boys 4 gegaan. De tweede plaats zou bij verlies vanavond nog overgenomen kunnen worden door Golden Oldies, dus er stond toch nog iets op het spel.

 

Omdat het voor Appie zijn laatste wedstrijd was dit seizoen had Sjonnie zijn ‘praatje over het seizoen’ al voor deze wedstrijd gemaakt. Nadat iedereen aan de beurt was geweest, was de boodschap wel duidelijk; iedereen moet minder praten en meer voetballen. Alsof je verwacht dat een stel dertigers dat nog gaat leren.

 

Dan de wedstrijd; FD8 schoot voor zijn doen uit de startblokken. Nadat enkele afstandsschoten uitstekend waren gepareerd door Roekenest, was het Niek die door een uitworp van diezelfde Roekenest met een bekeken schot, die overigens houdbaar leek voor de keeper, de 1-0 kon aantekenen. Ook Martin deed na de wissels een duit in het zakje door een afvallende bal hoog binnen te schieten, en zo stond het na 10 minuten al 2-0. Daarna waren de ploegen wat meer aan elkaar gewaagd, en zorgden beide keepers ervoor dat er niet meer gescoord werd in de eerste helft. Er werd nog wel een aantal keer in de roos geschoten; zaaldienst Patrick en Jeen beloofden de verdediger van Golden Oldies een biertje elke keer dat er een vrije trap in het klokkenspel van de in de muur staande Teppy werd geschoten, en de Golden Oldie maakte dankbaar gebruik van deze mogelijkheid. Ook memorabel was de sliding van Teppy om de bal uit de goal te houden; hij leek net een zeehond die op het strand aanspoelt.

 

FD8 begon sterk in de tweede helft. Nadat Niek en Bas om en om een paar kansen hadden verprutst, en Roekenest de bal via de paal nog uit de goal had gehouden, was het duidelijk dat het de avond van Teppy zou worden. Waar Teppy normaal alleen scoort met bekeken afstandsschoten, ontdeed hij zich nu zowaar van zijn man met een passeerbeweging. Hierdoor stond hij alleen voor de keeper en was het een koud kunstje de bal in het netje te deponeren; 3-0. Toch hielp FD8 de Golden Oldies weer terug in de wedstrijd; met een uiterste krachtsinspanning probeerde Stûrt met een sliding de bal binnen te houden, en zo de bal terug te spelen naar Bram. Wat hij echter niet gezien had was dat er twee aanvallers bij Bram stonden, die zo de bal konden overnemen, en simpel de 3-1 konden maken. FD8 was even de weg kwijt, en Golden Oldies rook bloed. Er werd wat meer druk gezet, en FD8 kon de bal voorin niet meer vasthouden. Via een counter, en zwak verdedigen van FD8, maakte Golden Oldies de 3-2 en bracht zo de spanning terug in de wedstrijd. Maar toen was het geluk aan Dragtster zijde; Bas en Stûrt gingen een één-tweetje aan, en Bas wilde de bal op goal schieten. Hij raakte de bal echter dusdanig slecht dat deze nooit in de goal zou zijn gevlogen, ware het niet dat de rug van een verdediger van Golden Oldies de bal van richting deed veranderen en zo de keeper kansloos liet op de harde bal; 4-2. Hierdoor geloofde de mannen uit Zwaagwesteinde het wel, en lieten de kopjes hangen. De 5-2 van Martin was voor de statistieken, maar toch wel even zijn tweede van de avond. Niet veel later floot mevrouw Foppele voor de laatste keer op haar fluitje.

 

De derde helft was weer ouderwets gezellig, en naar verluid hebben de laatsten het pand rond 02:30 verlaten.

 

De teampagina van Futsal Dragten 8 is ook weer bijgewerkt.