Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 8 verliest strijd om het kampioenschap

Gepubliceerd op 16-02-2015

Afgelopen vrijdag was het de dood of de gladiolen voor Futsal Dragten 8. Er moest gewonnen worden van Broekster Boys 4 om de kansen op het kampioenschap in leven te houden. Broekster Boys liet echter zien over de kwaliteiten van een kampioen te beschikken.

Niek, de topscorer met 16 doelpunten, was afwezig in dé wedstrijd van het seizoen. Hij prefereerde een avondje Alkmaar boven de kampioenswedstrijd. Gelukkig werd er een versterking geregeld, dit in de vorm van Wietze Moedt. Echter was Wietze niet geheel fit; een liesblessure speelde hem nog parten. Ook Erwin was niet fit; er was bij hem een lichte vorm van de vogelgriep geconstateerd. Tot slot was ook Bas niet honderd punten; hij had last van chronisch slaaptekort. Mark Stûrt was voor een tweede keer in korte tijd naar Saudi Arabië geweest, maar was wel op tijd weer thuis en fit om te spelen. Nadat alle frivoliteiten in de kleedkamer over de gelijkenis in naam tussen Broekster Boys 4 en FD keeper Broekenest waren afgerond, gingen de koppies gefocust van start in de wedstrijd.

Het beeld van de wedstijd was grotendeels gelijk als die van de uitwedstrijd; Broekster Boys mocht het spel maken en Futsal Dragten bleef geduldig wachten op de counter. Helaas liep Futsal Dragten al snel achter de feiten aan; binnen vijf minuten had Broekster Boys de bal al in het netje liggen. Een vrije trap werd snel genomen, waar je ook kan zeggen dat Futsal Dragten te weinig deed om de snelle vrije trap te verhinderen. De bal werd rechtstreeks kiezelhard in het doel geschoten, en Broekenest bleek kansloos. En waar er in de heenwedstrijd in de counter nog wel het nodige werd gecreëerd door FD, was dit deze avond niet echt het geval. Broekster Boys was de bovenliggende partij, en maakte elke counter van Futsal Dragten vakkundig onschadelijk. Halverwege de wedstrijd wist Broekster Boys uit te lopen naar 0-2, en niet veel later kreeg Futsal Dragten de eerste grote kans in de vorm van Martin van der Weg. Erwin verlengde slim met het hoofd een lange uitworp van Broekenest, waardoor Martin vrij voor de keeper kwam te staan. Hij handelde echter te gehaast, en schoot naast. Toch kreeg FD de aansluitingtreffer op het scorebord; na een corner kwam de bal voor de voeten van Bas, die de bal via een been van een Broekster Boy in het doel zag belanden. FD rook bloed en werd zowaar wat gevaarlijker. Helaas viel het dubbeltje de andere kant op; nadat Wietze een gemakkelijke gele kaart had gekregen, moest FD met een man minder zonder kleerscheuren de rust zien te halen. Het lukte zelfs bijna om met een man minder de gelijkmaker op het bord te zetten, maar helaas pareerde de keeper van Broekster Boys de inzet. In de counter die daarop volgde scoorde Broekster Boys wel, en zo was de ruststand 1-3.

Met een overbrugbaar verschil van twee doelpunten werd er door FD afgetrapt in de tweede helft. Helaas bleek de theetijd Broekster Boys te kans te geven om te hergroeperen en het goede spel van het begin van de eerste helft door te zetten. Daarnaast waren de jonge honden uit Damwâld conditioneel sterker dan het team uit Dragten, waarbij de jaren ook steeds meer beginnen te tellen. Futsal Dragten probeerde het gebrek aan conditie te compenseren door de duels fysieker aan te gaan, maar hier was de dienstdoende arbiter niet van gediend, en gaf geregeld de vrije trap aan Broekster Boys. Dat het dan ook niet lang goed kon gaan voor Futsal Dragten, bleek al vrij snel in de tweede helft. Er werd relatief gemakkelijk uitgelopen naar een 1-5 tussenstand, waar Futsal Dragten alleen maar een paar kleine kansen tegenover kon stellen. Op dat moment besloot Futsal Dragten Broekenest te wisselen, en kon Paul zijn rentree maken na twee jaar lang blessureleed in de vorm van meespelende keeper. Albert Jelle kreeg vlak nadat Paul in het veld was gekomen een gele kaart, waardoor een grote afstraffing in de maak leek. Gelukkig voor FD kreeg een Broekster Boy niet veel later ook geel, waardoor er bij beide teams drie veldspelers op het veld stonden. De ruimte die hierdoor ontstond werd echter het beste benut door Broekster Boys, en Paul deze wedstrijd als keeper voor het eerst gepasseerd waardoor er 1-6 op het scorebord kwam te staan. Toen beide teams weer compleet waren, deed Futsal Dragten eindelijk weer wat terug. Een slim passje van Erwin zorgde ervoor dat Slakje rechtstreeks op de keeper af kon lopen, en met zijn uitschuifbeen punterde hij de bal tussen de benen van de keeper door waardoor Slakje zijn vierde goal van het seizoen kon aantekenen. Helaas was de gifbeker voor Futsal Dragten nog niet helemaal leeg; Albert Jelle besloot vlak voor het einde aan de noodrem te trekken door een doorgebroken speler van Broekster Boys neer te sabelen, waardoor hij zijn tweede gele kaart ontving en dus vroegtijdig kon gaan douchen. Hierdoor moest Futsal Dragten vijf minuten lang met een man minder spelen, waarbij uiteindelijk nog één tegengoal werd geïncasseerd. Eindstand; 2-7.

Met deze nederlaag komen aan de kampioensaspiraties van Futsal Dragten 8 een einde, net als de zegereeks van negen wedstrijden op rij. Broekster Boys heeft met slechts twee verliespunten de grootste kans op het kampioenschap, waardoor FD 8 (met acht verliespunten na deze wedstrijd) net als vorig seizoen zijn pijlen moet gaan richten op de tweede plaats. Komende vrijdag kan Futsal Dragten zich proberen te herpakken tegen ONT/CHZ 6. Daarnaast zijn de topscorers weer bijgewerkt op de teampagina van Futsal Dragten 8.