Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 8 verliest strijd om koppositie

Gepubliceerd op 02-11-2013

Vrijdag 1 november stond de topper, de uitwedstrijd tegen Roden 8, op het programma. Deze vond plaats op het kansloze tijdstip van 19:00 in een sporthal die omgeven wordt door seniorenflats. Het zwembad dat bij het complex inzit, bood nog enig leven. Het vroege tijdstip van deze wedstrijd maakte dat de voorbereiding chaotisch verliep. Niet iedereen kon daardoor evenveel van Sjonnie zijn speech meekrijgen. Uit alle hoeken die je vanuit Roden kan bedenken kwamen spelers van FD 8 om zich te meten met de mannen van Roden 8. Roden 8 is op papier een tegenstander van formaat voor FD8, daar het eveneens 12 punten uit 4 wedstrijden had. Het doelsaldo was voorafgaand aan deze wedstrijd ook nagenoeg gelijk.

FD8 hield vast aan het strijdplan waarmee de 100% score was behaald. Op één plek vond een wijziging plaats: doelman Roekenest werd vervangen door onze maat Rory, die samen met Bas vanuit de Achmeatoren naar Roden was geknald. Dat beide teams de volle score uit de eerste wedstrijden had gehaald, was terug te zien in het wedstrijdbeeld van de eerste minuten. Beide teams speelden afwachtend en loerden op een counter. Van counteren kwam echter niet veel, daar beide teams ook niet van plan waren om maximaal aan te vallen. De eerste goede kans kwam op naam van FD 8. Het was Martin die met een leep balletje Bas zijn snelheid op waarde taxeerde en de bal panklaar bij de tweede paal legde. Bas daarentegen, taxeerde zijn kwaliteiten op een iets andere hoogte, was op tijd bij de tweede paal maar kon de pass van Martin niet promoveren tot assist. De aanval die hierop volgde was direct raak: aan de rechterkant van het veld draaide een Roden speler behendig weg bij Bas en passeerde de uitkomende Rory: 1-0. Dragten ging op jacht naar de gelijkmaker, maar kon geen doorgang vinden in de stugge verdediging van Roden. Schietkansen van Martin en Niek troffen geen doel. Aan de andere kant werd Rory een aantal maal getest, maar hij stond keurig zijn mannetje.

In de tweede helft ging Dragten verder met de jacht op de gelijkmaker. Deze viel al na twee minuten spelen. Het was Erwin die een één-twee met Bram opzette en de bal via de binnenkant van de paal in de verre hoek werkte: 1-1. De spanning steeg in sportpark de Hullen en Roden ging, massaal gesteund door het publiek, op zoek naar een nieuwe voorsprong. Een lage strakke voorzet bleek net wat te machtig voor Rory, passeerde Bas en vond bij de tweede paal een Drentse voet: 2-1. De sfeer in de tweede helft werd grimmiger en de dienstdoende leidsman van de KNVB had de handen vol om de wedstrijd in de hand te houden. Kleine overtredingen gingen gepaard met veel commentaar vanaf de bank, waarop de scheids hen op vakkundige wijze de mond snoerde. Doch, ondanks alles viel de 3-1 niet veel later op de tweede goal. Een diepe bal van Mark werd op de helft van de tegenstander op snelheid onderschept door een man in het zwart. Roden promoveerde deze aanval ook direct tot een doelpunt. Roden ging achteruit hangen en kon het door hen gewenste spel spelen. Dragten moest komen en kwam ook. Het was wederom Erwin die bijna een kopie maakte van de eerste goal. De bal verdween wederom in de verre hoek in de goal: 3-2 met nog 3 minuten op de klok. Het geloof bij Dragten nam toe, maar nadat er een gele kaart werd uitgereikt aan Dragtster zijde bleek dit ijdele hoop. Roden tikte de man meer situatie behendig uit en ging met een 4-2 voorsprong de laatste twee minuten in. Dragten ging volop in de aanval, maar liep hiermee eigenlijk volledig in de Drentse val, wat resulteerde in nog twee tegengoals: 6-2.

Nadat de scheidsrechter voor het einde had gefloten, gaf een ieder elkaar een sportieve handdruk en volgden felicitaties over en weer, en wensten beide partijen elkaar succes in het verdere vervolg van de competitie. De ‘grote broer van Graziano Pellè’ onttrok zich aan dit tafereel en nam het voortouw om te gaan douchen. FD8 heeft de wedstrijd nog eens uitgebreid geëvalueerd in Café Snackbar het Hoekje, onder het genot van een koud glas bier.