Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 8 vervolgt zegereeks met winst op Opende 4

Gepubliceerd op 25-01-2015

Na een twijfelachtig begin van de competitie, de eerste twee wedstrijden leverden 1 punt op, heeft Futsal Dragten zich definitief gemeld in de top drie. Vrijdag werd alweer de achtste wedstrijd op rij gewonnen en werden voor het eerst sinds lange tijd weer eens de dubbele cijfers gehaald. Opende 4 werd opzij gezet met 11-1.

FD 8 begon prima aan de wedstrijd met Albert-Jelle, Jules, Martin en Erwin in de basis. Na ongeveer 4 minuten spelen werd de 1-0 al gemaakt, Albert-Jelle speelde een diepe bal op Erwin die de keeper wist te verschalken door de bal tussen zijn benen door te schieten. Futsal Dragten 8 kreeg kansen op meer, zoals eigenlijk de hele verdere wedstrijd, maar Martin bleek in de eerste helft het vizier niet geheel op scherp te zetten. Zo kreeg hij dankzij Albert-Jelle en Erwin de bal voor het intikken, maar eerlijk wier ; de bal ging over vanaf een meter voor de goal. Toch was het Martin die wel voor de 2-0 zorgde, hij werd diep gestuurd door Erwin en waar hij in eerste instantie op de keeper stuitte, was het in de rebound met links wel raak. Even leek het spannend te worden en kwam Opende terug in de wedstrijd. Een Opende speler stond tegen over Mark, Bas en dan ook nog Bram maar wist wel voor de 2-1 te tekenen. Het succesvolle spitsenduo Niek en Bas stond inmiddels in het veld, dus door de vele toeschouwers werd er op goals gerekend. Helaas was er was ruis op de lijn, en was er een aantal keer sprake van ernstige miscommunicatie. Niek had de bal, Bas wilde de bal, Niek gaf de bal niet, Bas werd boos, Niek scoorde niet en Bas had commentaar. Ja, het kon zo uit “Nijntje” komen. Uit een corner kwam de 3-1, Niek schoot de bal blind voor en de onfortuinlijke keeper wist met zijn hak de bal in eigen goal te drukken. Later zou Niek, geheel in stijl, nog verklaren dat hij de bal dusdanig met buitenkantje rechts had geraakt dat de keeper daardoor de fout had gemaakt. Afijn, Niek blij : want, weer een assistje erbij op de lijst! Vlak voor rust viel ook nog de 4-1, Niek en Bas hadden inmiddels elkaar weer gevonden. Bas had de bal, Niek stond bij de tweede paal, Niek wilde de bal, Bas gaf Niek de bal, Niek maakte de goal.

In de pauze kregen we van coaches Paul en Sjonnie de duidelijke instructies mee ;”blijven voetballen”. Met die opdracht begon Futsal Dragten dan ook aan de tweede helft.

Direct in het begin zetten Martin en Erwin een één-tweetje op, die door Martin werd geëindigd met een schot op goal. De keeper liet de bal even los, maar terwijl hij zijn handen op de bal had wist Martin de bal dusdanig te toucheren dat deze in de goal rolde. Keeper boos, Opende boos, Opende had gelijk, Martin toch blij. Ook de zesde kwam van de voeten van Martin nadat er voorin weer vakkundig werd overgespeeld. Het werd een zevenklapper doordat Jules, Erwin wegstuurde en deze oog in oog met de keeper rustig scoorde. Bij de achtste goal had Niek de bal, Bas wilde de bal, Niek gaf Bas de bal, Bas scoorde, Bas en Niek waren weer vriendjes. Vlak daarna had Niek de bal aan Erwin moeten geven, deed dat niet, Erwin teleurgesteld, Niek voelde zich schuldig waarna Niek twee minuten later wél de bal aan Erwin gaf en deze voor de 9-1 tekende. De 10-1 was wellicht de mooiste goal van de avond , Niek punterde de bal van 6 meter even strak in de kruising. Het slotakkoord was voor Bram die de 11e van de avond maakte. De scheidsrechter had het de tweede helft een stuk moeilijker dan de eerste helft en liet de teugels wat te ver los, Jules kreeg hierdoor een beste schop te verwerken, Opende kreeg een onterechte goal tegen. Aanstaande donderdag treffen Opende en Futsal Dragten 8 elkaar weer, ditmaal in Opende. Met veel afwezige spelers, kon dit wel eens een heel andere wedstrijd worden.

Door de grote overwinning is de topscorerslijst aardig omgegooid. Zie de teampagina van Futsal Dragten 8 voor alle details!