Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 8 weet eerste wedstrijd van het seizoen niet te winnen

Gepubliceerd op 08-09-2014

Futsal Dragten 8 heeft haar eerste wedstrijd niet omgezet in een driepunter. Het vierde team van de gouwe ouwe mannen uit De Westereen bleken a bridge too far; eindstand 5-5.

Nadat FD8 de hele zomer had om bij te komen van de domper van vorig seizoen, het kampioenschap werd op twee punten na niet behaald, kon er een frisse start worden gemaakt in de Westereen. Golden Oldies 4 bleek de eerste tegenstander van het seizoen. Coach Oh Oh Sjonnie refereerde voor de wedstrijd nog even aan het feit dat het heel belangrijk is om de eerste wedstrijd van het seizoen te winnen; het was immers net zo belangrijk als het winnen van de tweede en derde en vierde wedstrijd van het seizoen. Daarna gaf de bijna manke Zaag nog even een korte instructie mee; gewoon voetballen zoals vorig seizoen, de ruimtes compact houden en aanvallend in een ruit gaan voetballen. Maar daar waren we vorig seizoen toch ook geen kampioen mee geworden..?

Desalniettemin werd er (enigszins) geluisterd naar de instructies van de coaches. En binnen tien seconden had dit al bijna effect; Nikos had een steekpass à la Papadopoulos in huis, en vond de Talibanstrijder, Jules "Wibi" de Meer. Deze was echter nog dusdanig in de war van het mislopen van het kampioenschap van vorig seizoen, dat hij de bal zo waardeloos raakte dat de keeper van Golden Oldies niet eens hoefde op te treden. Optreden deed deze keeper een paar minuten later opnieuw niet, terwijl hij dit wel had moeten doen. Bas "Tweederde" de Voogd verschalkte de sluitpost met een listig puntertje in de verre hoek, en zo stond FD8 binnen een paar minuten al met 0-1 voor. En aangezien Golden Oldies in die eerste minuten nog geen enkele aanvallende intentie had laten zien, had iedereen het gevoel dat het een makkelijk avondje zou worden.

Niets was minder waar.

Nadat diverse aanvallen van FD8 niet veel hadden opgeleverd, de keeper van GO4 bleek ook nog in de weg te kunnen staan, nam GO4 naarmate de eerste helft vorderde langzaam de regie in handen. De mannen uit de Westereen werden steeds gevaarlijker, en nadat ze Nikos, overigens niet geheel reglementair, de bal hadden ontfutseld, wisten ze makkelijk via een snelle combinatie op 1-1 te komen. En niet veel later was daar tot overmaat van ramp ook nog de 2-1. Waar in het begin van de wedstrijd FD8 het gevoel had een makkelijk avondje te krijgen, was er nu niet zoveel meer over van dat gevoel.

In de rust werd er gehamerd over het neutraliseren van de middenpass van de tegenstander. Helaas werd hier nauwelijks naar geluisterd, want na tien minuten in de tweede helft stond Golden Oldies zomaar met 4-1 voor, juist dankzij het gebruik van die middenpass. Maar de moed zonk FD8 niet in de schoenen; was Real Madrid in de Champions League finale van dit seizoen ook niet in staat geweest om drie keer te scoren in tien minuten? Kon Liverpool ook niet in de Champions League finale van 2005 drie keer scoren in zes minuten tegen AC Milan? Waarom zou FD8 dan niet minimaal vier keer kunnen scoren in 15 minuten tegen Golden Oldies 4? FD8 heeft immers (qua kapsel) zijn eigen Cristiano Ronaldo rondlopen in de vorm van Nikos Toivonen. En niets bleek minder waar; eerst gaf Martin 'Eerlik Wier' van der Weg door middel van een fabelachtige combinatie een niet te missen kans aan Mark Sturt, die de 4-2 op het scorebord liet aantekenen. En vlak daarna maakte Bas 'Tweederde' de Voogd de aansluitingstreffer door een afgemeten voorzet van Nikos binnen te tikken. Uit een opstootje die uit dit doelpunt volgde (Bas en de keeper van GO waren het er niet over eens wie de bal naar de middenstip mocht brengen) kreeg de keeper van Golden Oldies geel en stond FD8 zowaar met een man meer op het veld. Deze overtal situatie werd niet uitgebuit, maar Nikos besloot vlak nadat het team van GO weer compleet was, eindelijk wel eens een keer gericht op goal te schieten, en produceerde zo de 4-4 op het scorebord. En met nog drie minuten te gaan gebeurde het onmogelijke; uit een corner wist Appie Beukenoot Hofstra de bal snoeihard via de binnenkant van de paal tegen de touwen te werken! Al het harde werk was beloond! De spelers van FD8 wilden elkaar wel in de armen vallen van geluk, maar dan moest er eerst nog wel even afgefloten worden door de prima fluitende leidsman Rienk de Boer. Helaas wist FD8 niet om te gaan met de druk van de voorsprong, en wist GO4 al weer vrij snel op gelijke hoogte te komen. Na deze gelijkmaker kregen beide ploegen nog één grote kans, maar gescoord werd er niet meer. Eindstand; 5-5.

Gedesillusioneerd zocht FD8 de kleedkamer weer op. De één was blij met een punt, de ander sprak van twee verloren punten. Desalniettemin was er één ding duidelijk; voordat er opnieuw in de competitie gevoetbald gaat worden moeten er meer oefenwedstrijden gespeeld gaan worden, want de combinaties worden nog niet gevonden. Gelukkig is de eerstvolgende competitiewedstrijd pas over drie weken op 29 september, dus kan er nog genoeg gesleuteld worden door de coaches Oh Oh Sjonnie en Zaag.

De teamstatistieken op de teampagina van FD8 zijn zoals gewoonlijk weer bijgewerkt.