Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 8 weet weer wat winnen is

Gepubliceerd op 21-03-2016

Het is niet het seizoen van Futsal Dragten 8. Waar de ploeg de laatste 3 seizoenen steevast op de 2e plaats eindigde, lijkt dit jaar de 4e positie het hoogst haalbare. Vorige week werd er verloren in Groningen van Drs. Vijfje 24 is een bizar slechte wedstrijd. Tijd om wat recht te zetten.

De voorbereiding was voortreffelijk te noemen. Voor onze Bram, tevens aanvoerder, is het seizoen afgelopen, nadat hij op verschrikkelijke wijze de wedstrijd werd uitgeschopt in de onderlinge clash tegen Futsal Dragten 9.Reserve-aanvoerder Albert-Jelle zat vanwege zijn werk in Noorwegen, al zal het wel op bier drinken zijn uitgedraaid. Jules kwam er op de wedstrijddag achter dat hij verkeerd op de agenda had gekeken en moest naar de verjaardag van zijn zwager, lekker Jules! Last but not least, onze Niek kon ook niet. Iets met Atletico, werken of weekend weg. We weten het niet, zijn moeder overigens ook niet want die was speciaal naar de Drait gekomen. Toen Niek er niet was, besloot ze helaas weer te vertrekken. Willie, als je dit leest: 1 april is de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, Niek is erbij. Dan maar een blik vreemdelingen opentrekken, want met 5 man is het met het huidige team niet meer te doen. Grijpskerk kon dat overigens wel. Good Old Justin Schouwenaar was bereid zijn patta’s met oranje veters aan te trekken. En speciaal voor Justin: je bent minstens zo goed als Appie knul! Ismael was er ook bij, het wordt hoog tijd dat deze jongen zich definitief bij het 8e voegt. Rene Meeuwis werd sportief geleend bij het 9e. Vaste sterspeler Joost Pragt wilde ook wel meedoen, al gingen daar een boel appjes aan vooraf. Hij moest eerst kijken hoe zijn wedstrijd van woensdag ging, helaas geblesseerd, nee kon echt niet meedoen, oke zoeken we iemand anders, hebben jullie al genoeg? Ik doe wel mee, nee is lullig voor het 5e want 2 wedstrijden kan ik niet, oke ik doe wel mee. Joost was erbij.

De eerste vier die het veld in mochten waren Martin, Bas, Mark en Rene. In een voorzichtig begin werd er weinig gecreëerd. Grijpskerk had geen wissels, FD8 liep erbij alsof zij ook geen wissels hadden. Grijpskerk kwam zowaar op voorsprong na miscommunicatie achterin. De nummer 9, oudste maar slimste speler, van het veld liep slim door en tekende voor de 0-1. Het werd zelfs 0-2 nadat Joost zich de bal liet afpakken. Gelukkig werd er snel door FD8 gescoord. Joost en Erwin konden tweemaal elkaar goed vinden en pikten beiden een assistje en een goal mee. Bij een tussenstand van 2-2 liet Justin zich even foppen door de nummer 9 van Grijpskerk, waarna deze de bal met buitenkant rechts onderkant kruising erin ramde. Wereldgoal, kan en moet je voor klappen. Voor zulke goals kwamen de ene toeschouwer natuurlijk naar de Drait. Vlak daarna had de keeper van Grijpskerk de bal keurig in de handen in eigen doelgebied, de scheidsrechter vond van niet. Joost wist uit de daaropvolgende vrije trap de 3-3 binnen te knallen. Vlak daarna had Joost ook de 4-3 op de schoen, al stond Erwin tegen de tweede paal aan te leunen om hem binnen te pissen, maar Joost probeerde het zelf en schoot net naast. Toch kwam FD8 wel op voorsprong. Nadat Joost met een mooie actie twee man passeerde gaf hij de bal hard voor en was Ismael er als de kippen bij. Voor rust werd het ook nog 5-3 na een knappe typische Rene Meeuwis goal.

Coach Oh oh Sjonnie hamerde in de rust op rust, gewoon rusthaagh blijven. In de tweede helft resulteerde dat tot 5 extra goals. Eerst was er Rene Meeuwis die uit wederom een prima individuele actie de 6-3 maakte. Daarna een mooie actie tussen Justin, Erwin en Joost wat voor 7-3 zorgde. Bas liep even net wat te lang mee met dezelfde nummer 9 als uit de eerste helft wat de 7-4 betekende. Ismael zorgde ervoor dat FD8 weer verder uitliep na een schitterende goal vanaf eigen helft. Grijpskerk staakte het verzet en zat er helemaal doorheen, tot die tijd speelden ze erg knap zonder wissels. Fd8 kon uitlopen na nog goals van zowel Joost als Erwin. Grijpskerk kwam nog tot een 5e goal, nadat wederom die dekselse nummer 9 kon scoren, ditmaal na laf optreden van Erwin.

De eindstand van 10-5 was een prima uitslag. Als FD8 de tweede helft echt daadwerkelijk rustaagh had gebleven had de uitslag veel hoger kunnen en moeten uitvallen. Nog 5 wedstrijden te spelen, waarvan 4 keer uit en één keer thuis. Eerstvolgende is 1 april.

Vanzelfsprekend zijn de doelpuntenmakers ook weer bijgewerkt op de teampagina van Futsal Dragten 8.