Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 8 wint de kraker tegen Roden 8

Gepubliceerd op 11-01-2014

Al weken werd er over deze wedstrijd gesproken: Roden 8, 8 gespeeld en 8 gewonnen, Futsal Dragten 8, 8 gespeeld, 7 gewonnen en 1 verloren. Verloren? Ja, van wie? Juist ja..van Roden 8. Aanvoerder Albert-Jelle haakte helaas wegens een vervelende liesblessure af voor deze wedstrijd, het is nog maar de vraag of hij er de komende 8 weken bij is. Het schijnt dat hij een masseuse in dienst genomen heeft, dus laten we hopen op een snelle “happy end”. Erwin heeft nog steeds last van de knibbel, dus moesten er vervangers komen. “Good old” Justin Schouwenaar was bereid even mee te spelen, evenals Joost Pragt.

De wedstrijd begon geweldig, binnen drie minuten creëerden Niek en Joost een “een-tweetje” resulterend in een goede goal van Niek. Een begin waar we niet van hadden durven dromen, tenzij je Teppy heet. In de vijfde minuut kreeg Roden de eerste van de lange serie “gemakkelijke vrije trappen mee”. Terwijl de Roek nog bezig was de muur goed te zetten, had de spits van Roden 8 een gaatje gezien en schoot de bal hard binnen, 1-1. Futsal Dragten 8 kwam echter al erg snel weer op voorsprong, in de 6e minuut nam Niek een corner en deze bal ging via de rug van een tegenstander binnen, 2-1. Het duurde tot de 10e minuut voordat Futsal Dragten 8 weer een goede kans kreeg, ditmaal was het Martin die hard over schoot. Twee minuten later was er een redelijke kans van Bas, die een man passeerde en de bal rakelings naast schoot. De rest van de eerste helft kreeg vooral Roden 8 goede kansen om de gelijkmaker tegen de touwen te schieten. Gelukkig was daar nog altijd onze geweldige keeper, en een uitstekend spelende verdediging in de personen van Mark, Bram, Jules en Justin. Vlak voor tijd ontsnapte een speler van Roden 8, en ging er met de bal vandoor. Hij liep alleen op de goal af, toen Martin een flash-back kreeg naar de goede jaren van het veldvoetbal. Met een vakkundige sliding van achter, speelde hij zowel de bal als de benen van de tegenstander. De scheidsrechter beoordeelde dit met een gele kaart, waar sommigen op de bank vreesden voor een iets donkerdere kleur. Met een man meer wist Roden 8 tot het rustsignaal echter niet te scoren.

De tweede helft begon ook met een man minder, maar liefst een hele minuut moest Futsal Dragten de voorspong zien vast te houden. Toen Martin er eindelijk weer in mocht, was er even wat miscommunicatie, en gingen we van “5 man op de bank, naar 6 in het veld”. Op datzelfde moment brak Justin door, en werd in het strafschopgebied van Roden nogal erg duidelijk neergehaald. De scheidsrechter zag het helaas niet, hij keek net naar de foute wissels van Futsal Dragten 8. Ondanks dat de man met de fluit eigenlijk redelijk goed floot, was het toch wel opvallend vaak Roden 8 dat de vrije trap mee kreeg. In de 5e minuut van de tweede helft was er een goede kans voor Niek, die helaas net voorlangs schoot. Ook Roden 8 creëerden het een en ander, en kregen een paar zeer goede kansen. In de 7e minuut van de tweede helft was het dan eindelijk voor hen wel raak, en punterde de spits van Roden de 2-2 binnen. Ondanks dat Roden meer kansen had, was Futsal Dragten wel meer in balbezit en werd er redelijk rustig gespeeld. Roden kreeg veel kansen, en schoot een aantal keer op de paal. Ook Dragten kreeg kansen, zo was er een schot van Bas op de lat, en een kopbal van Martin die net over ging. In de 16e minuut kwam Futsal Dragten 8 weer op voorsprong na een goede actie, en goal, van Joost. Roden 8 zette hierna alles op alles om de gelijkmaker te forceren en de sfeer werd af en toe wat grimmiger, de scheidsrechter liet wat meer toe. In alle drang naar voren, werd er ook wat meer ruimte weggeven. Daar wisten Niek en Joost in de 24e minuut wel raad mee, Niek legde de bal klaar voor Joost die de 4-2 binnen schoot. De laatste minuut deed er niet meer toe, iedereen wist dat de buit binnen was.

Zo won Futsal Dragten 8 een beladen wedstrijd, nota bene voor de ogen van de sponsor die één keer in de drie jaar komt kijken. Deze overwinning was een overduidelijke teamprestatie, iedereen speelde vandaag een ruime voldoende met de opmerking dat Niek erg belangrijk was. Voor de ranglijst betekent dit dat Futsal Dragten 8 op gelijke hoogte komt met Roden 8. Toch zegt dit eigenlijk nog niks, er zijn nog maar 9 van de 22 wedstrijden gespeeld. Iedereen was het er wel over eens dat dit wel wat spanning terug brengt in deze competitie. De overwinning werd in de derde helft uitgebreid gevierd, enkele spelers van Roden 8 bleven ook nog een, twee, drie of vier meedrinken.

Natuurlijk zijn de statistieken weer bijgewerkt op de teampagina van Futsal Dragten 8.