Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 8 wint ook zijn tweede duel

Gepubliceerd op 06-10-2013

Ook de tweede wedstrijd wist Futsal Dragten 8 om te zetten in een driepunter. De volle winst werd behaald in Sporthal Selwerd tegen Potetos 5, in Groningen. Makkelijk ging dit echter niet...

De mannen van Potetos hadden zich niet goed voorbereid op de wedstrijd, zo bleek bij aanvang. Aangezien de KNVB geen scheidsrechter had toegewezen, was het de bedoeling dat de Potetos zelf een scheidsrechter moesten regelen. Dit hadden ze echter niet gedaan, omdat "we wel vaker potjes spelen zonder scheidsrechter". Dit werd door Futsal Dragten 8 niet als acceptabel ervaren, en er moest op het laatste moment nog een scheidsrechter geregeld worden. Een vader van één van de Potetos werd bereid gevonden te fluiten, en stond binnen tien minuten op het veld. Klasse van deze man om zijn vrijdagavond op te offeren voor een wedstrijd waarin goed voetbal ver te zoeken zou zijn.

Futsal Dragten 8 begon slap aan de wedstrijd. Was het onderschatting? Was het het klasseverschil van de tegenstander? Wie het weet mag het zeggen, maar binnen 3 minuten stond de achterstand al op het scorebord. De nummer 5 van Potetos kon ongehinderd scoren vanaf een meter of 6. Gelukkig bracht coach Oh Oh Sjonnie meteen Martin "Eerlik wier" binnen de lijnen, die dacht dat hij dat kunstje ook wel kon herhalen. Eerlik wier; hij stond nog niet eens twee minuten binnen de lijnen, of hij had de stand alweer gelijk getrokken. Vol goede moed zocht Futsal Dragten opnieuw de aanval, maar toen er een lange bal vanuit de verdediging van Potetos naar voren werd getrapt, werden alle monden gesnoerd. Beukenoot schatte in dat de tegenstander de bal nooit zou kunnen raken, en stand-in keeper Evert stond iets te ver voor zijn goal, waardoor er een perfecte situatie ontstond voor een volley-lobje á la Bergkamp. Opnieuw dus wist de nummer 5 van Potetos te scoren, met een fenomenaal doelpunt. De volgende honderd keer dat hij zo'n bal krijgt lukt het hem waarschijnlijk nooit weer, maar het zijn de goals die tellen. Vervolgens controleerde Futsal Dragten de wedstrijd, maar wist het niet tot scoren te komen. Nikos kwam tot twee toe oog in oog te staan met de keeper, maar verzuimde te scoren. "Eerlik wier" miste nog een grote kans, en een actie van Tweederde werd nog gepareerd door de keeper. Toch wist "Eerlik wier" nog een keer te scoren in de tweede helft; op aangeven van Wibi kon hij vrij simpel binnentikken bij de tweede paal, waardoor de ploegen gingen rusten met een stand van 2-2.

In de tweede helft werd het zo waar mogelijk nog rommeliger, maar bleef Futsal Dragten 8 de bovenliggende partij. Wibi wist te scoren bij de tweede paal op aangeven van Nikos, waardoor de Dragtster voor het eerst op voorsprong stonden in de wedstrijd. De sfeer werd wat grimmiger, en zowel de Dragtsters als de Borrelnootjes (aldus "Eerlik wier") kwamen een paar keer goed weg, aangezien de scheidsrechter geen kaarten had meegenomen. Ook Slakje besloot halverwege de tweede helft een duit in het zakje te doen en te scoren. Na een prachtige cominatie tussen "Eerlik Wier" en Tweederde was Slakje het eindstation van een vloeiende aanval. Maar wat nog veel belangrijker was; de 2-4 voorsprong! Futsal Dragten ging aanvankelijk goed om met deze voorsprong; Potetos drong wat meer aan maar verzuimde om echt gevaarlijk te worden. Echter met nog een minuut of acht op de klok wisten ze wel de aansluitingstreffer te maken; 3-4. Het antwoord van Futsal Dragten liet gelukkig niet lang op zich wachten, want Beukenoot bewees dat hij naast verdedigen ook kan scoren, en dat deed dan ook op aangeven van Slakje. Met een 3-5 voorsprong ging Futsal Dragten de laatste minuten in; het zou echter nog ongemeen spannend worden. Laks verdedigen zorgde in de laatste twee minuten voor de 4-5 aansluitingstreffer, waarop nog een paar angstvallige momenten volgde. Het gelijkmakende doelpunt viel gelukkig echter niet meer, en zo sleepte Futsal Dragten opnieuw de punten uit het vuur.

Met goed voetbal ging de overwinning niet gepaard, en na de wedstrijd waren er ook gemengde gevoelens. Er werd wel gewonnen, maar het zal nog stukken beter moeten wanneer de zware tegenstanders langs gaan komen. Hierover werd dan ook uitgebreid nagepraat bij sponsor Café Snackbar 't Hoekje. Volgende tegenstander is Zevenhuizen (Alweer? Ja eerlik wier, alweer!), op 18 oktober in sporthal de Drait.

De gespeelde wedstrijden, doelpunten en assists worden bijgehouden op de teampagina van Futsal Dragten 8.