Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 8 wint opnieuw van Holwerd 2

Gepubliceerd op 13-12-2014

Futsal Dragten 8 heeft net als twee weken geleden gewonnen van Holwerd 2. Deze keer waren de Dragtsters in de thuiswedstrijd te sterk voor de Holwerdanen.

Mark Stûrt was weer terug uit de zandbak die Saudi Arabië heet, en was dus aanwezig, waardoor de hulp van Ismaël niet nodig was. Martin was net als twee weken geleden afwezig vanwege zijn werk, en verder stonden de vertrouwde gezichten in het veld. Vooraf werd iedereen nog een keer gewaarschuwd door Paul voor de spits met de elastieke benen; niet happen en voor je houden. Verder was de bedoeling dat er werd voortgeborduurd op de vorige wedstrijd.

In de eerste tien minuten was er weinig aan de hand voor het achtste. De bal werd soepeltjes rondgespeeld, en er werden wat kleine kansen afgedwongen. Holwerd speelde zoals gewoonlijk de lange bal, waar Futsal Dragten 8 in eerste instantie weinig moeite mee had. Toch was er een individuele actie van Niek nodig om de wedstrijd open te breken. Nadat Niek al een paar keer geprobeerd had de keeper van Holwerd te testen, had hij nu het geluk dat er twee verdedigers van Holwerd elkaar in de weg liepen. Niek maakte dankbaar gebruik van de ontstane ruimte, en schoot de 1-0 droog binnen. Echter begon FD8 hierna slordiger te spelen, en meer op elkaar te zeuren. Holwerd kwam beter in de wedstrijd, en door een communicatiefout tussen Bas en Roekie kon een Holwerdse spits een lange bal van achteruit aannemen en simpel binnen tikken. Vlak voor rust zetten de bezoekers zelfs de 1-2 op het scorebord nadat een man uit de rug van Niek was weggelopen.

In de rust werd iedereen er door Paul van bewust gemaakt dat we er met zijn allen voor moeten gaan als we deze pot willen winnen. Dit was niet aan dovemansoren gericht, bleek later. Futsal Dragten 8 pakte het spel in de tweede helft positiever op, en begon Holwerd langzaam aan weer terug te dringen. Het duurde ongeveer tien minuten totdat de gelijkmaker op het scorebord kwam; opnieuw ging Niek op zijn karakteristieke wijze aan de dribbel, en schoot met een harde punter de bal laag in de verre hoek; 2-2. Daarna kwam de mooiste goal van de avond tot stand; een razendsnelle counter van FD8 ging over drie schijven; Mark Stûrt was mee naar voren gesprint en bediende Niek, die op zijn beurt de bal meteen strak voor de goal gaf, waar Erwin gemakkelijk het laatste zetje bij de tweede paal kon geven. Niet veel later waren de rollen omgedraaid; Erwin bediende Niek vanaf de zijkant bij de eerste paal, en Niek tikte knap binnen waardoor hij zijn derde van de avond liet aantekenen, 4-2. Hiermee leek de kracht bij Holwerd verdwenen, en FD8 kon de wedstrijd relatief simpel uit voetballen. Zo'n zeven minuten voor tijd tekende Bas voor de eindstand; Erwin legde de bal vanaf een meter of zes panklaar voor Bas die niet twijfelde en de bal via onderkant lat in het Holwerdse doel ramde. Hierna moest Erwin zijn befaamde Suarez-rol nog even uitvoeren, maar dit had geen gevolgen meer voor de eindstand; 5-2.

Zo gaat Futsal Dragten 8 met een goed gevoel de winterstop in. Nadat het seizoen begonnen was met een gelijkspel bij Golden Oldies, en er werd verloren van de gedoodverfde titelkandidaat Broekster Boys, werden er vijf wedstrijden op rij gewonnen. Na de winterstop staan er vier wedstrijden in januari op het programma; twee maal tegen Opende en twee maal tegen Blauw Wit '34. En natuurlijk zijn de teamstatistieken weer helemaal up-to-date. Deze zijn terug te vinden op de teampagina van Futsal Dragten 8.