Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 8 wint topper tegen Blauw Wit '34 16

Gepubliceerd op 08-01-2015

Op donderdag 8 januari stond de eerste competitiewedstrijd in 2015 van Futsal Dragten 8 op het programma. En meteen een kraker; de Dragtsters mochten op visite bij Blauw Wit’34 16, die maar één plaats lager op de ranglijst bivakkeert en dus de derde plek inneemt. Mark Sturt was voor de verandering weer eens afwezig (het bevalt ook wel zonder hem te voetballen, nog geen punt verspeeld zonder Mark), en ook Niek was nu eens niet aanwezig. Niek moest namelijk werken, en als je carrière wil maken bij Van der Zee Herenmode moet je (blijkbaar) geen vervanging willen zoeken op de donderdagavonden. Om toch enige zekerheid in te bouwen qua wissels, werd Joost weer eens van stal gehaald en toegevoegd aan de selectie.

Dan de wedstrijd. De eerste minuten waren voor Futsal Dragten. Met veelvuldig balbezit werd getracht een gaatje te vinden in de verdediging van BW, en Blauw Wit wist er sporadisch met counters uit te komen, maar werd niet echt gevaarlijk. Aan Dragtster kant was Joost nog het gevaarlijkst met een paar schoten uit de tweede lijn, maar de Liwadder keeper wist deze meer dan uitstekend te pareren. Deze keeper was ook al eens aan het werk gezien tegen FD9, en daarom was het al snel duidelijk dat het een lastig avondje zou gaan worden in de Wiardahal. Toch kwam Futsal Dragten 8 op voorsprong; nadat er zo’n vijftien minuten waren gespeeld wist Appie van achteruit Bas te bereiken met een strakke lage bal. Op zich was dat al een hele prestatie, omdat Appie meestal de strakke ballen richting het plafond jaagt. Bas wist deze bal perfect aan te nemen en zo een verdediger in de luren te leggen, waardoor hij vrij mocht doorlopen naar de keeper. Deze kwam nog wel uit, maar kon niet verhinderen dat de 1-0 op het scorebord werd gezet. Niet veel later had Bas bijna opnieuw succes; na wat kappen en draaien kreeg hij hem voor zijn linker, maar schoot jammerlijk op de paal. Toch zou dat tweede doelpunt voor rust er komen. De verdediging van Blauw Wit werd steeds meer onder druk gezet, en door snel samenspel aan Dragtster zijde werd de vrije man gevonden in de vorm van Bram Slakje. Bram aarzelde niet, en punterde de bal snoeihard laag in de hoek; 2-0. Dit was tevens de ruststand.

Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen. In de rust was er dan ook weinig aan te merken op het spel. De concentratie moest wel hoog blijven volgens de coaches Sjonnie en Knibbel Paul, maar verder ging het gewoon goed.

Niet voor het eerst dit seizoen ging het toch weer snel mis voor Futsal Dragten; Joost en Martin bleken van tevoren een paar vrije trappen ingestudeerd te hebben. Geen probleem zou je zeggen, ware het niet dat ze dit niet met elkaar hadden ingestudeerd. Tot twee keer toe werd er niet begrepen wat de één nou van de ander wilde, waardoor Blauw Wit er twee keer snel vandoor kon in de counter; en tot twee keer toe had dit een tegendoelpunt tot gevolg. Zo waren er vijf minuten gespeeld in de tweede helft, waardoor Futsal Dragten weer van vooraf aan kon beginnen. Gelukkig werden Joost en Martin snel gewisseld, en kwam het andere aanvalskoppel in de vorm van Bas en Teppy weer in het veld. Teppy versierde al vrij snel een strafschop doordat hij neer werd gelegd binnen de vijfmeter lijn. Zoals gewoonlijk neemt Teppy de strafschop dan zelf, en faalde niet; 3-2. Niet veel later bewees Bas nog steeds over een uitstekende snelheid te beschikken. Hij onderschepte een breedtepass van een verdediger van Blauw Wit, en was net op tijd bij de bal om de aanstormende keeper voor te zijn. Opnieuw oog in oog met de keeper van Blauw Wit, en opnieuw faalde Bas niet. Met een puntertje werkte hij de bal vakkundig achter de keeper en noteerde zo de 4-2. Met nog zo’n tien minuten op de klok leek de wedstrijd wel gespeeld, maar Blauw Wit dacht daar anders over. Zij persten er nog een slotoffensiefje uit, en Roekenest moest nog een paar keer goed handelend optreden. Ook Jules stond verdedigend goed te voetballen, maar had wat meer problemen op het moment dat hij in balbezit was. Toch kwam Blauw Wit nog terug in de wedstrijd, al was dit te danken aan een niet nader te noemen persoon (Appie). Deze persoon maakte volledig onnodig een sliding rond de middellijn, en kon zo twee minuten gaan plaatsnemen op het strafbankje. Appie hoefde deze straf echter niet uit te zitten, want Blauw Wit profiteerde van de man-meer situatie en tekende voor de 4-3. Met nog zo’n drie minuten op de klok te spelen kon de wedstrijd dus nog alle kanten op. Gelukkig voor Futsal Dragten besloot Blauw Wit nu zelf wat te gaan stuntelen. Na wat pressie op de opbouw van de verdediging van Blauw Wit, besloot de verdediger de bal terug te spelen naar de keeper. Deze bal was echter niet geheel zuiver, en tel daar nog eens het feit bij op dat de keeper de bal niet verwachtte, en dan krijg je een terugspeelbal die tergend langzaak in eigen doel rolt. Dit doelpunt kwam Futsal Dragten overigens wel erg goed uit, want in de laatste paar minuten geloofde Blauw Wit het wel en bleef de stand dus 5-3.

Zo wordt de eerste wedstrijd van het jaar dus ook gewonnen, en meteen een belangrijke. Futsal Dragten 8 blijft zo in het spoor van koploper Broekster Boys. Over een week ontmoet FD opnieuw Blauw Wit ’34 16, maar dan in de thuishal de Drait.

De topscorers en assistkoningen zijn ook weer bijgewerkt op de teampagina van Futsal Dragten 8.