Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 8 wint topper tegen Potetos 6

Gepubliceerd op 21-12-2013

Op de wedstrijddag zelf haakte Erwin wegens een knieblessure af, maar werd “good old” Wietze Moedt van stal gehaald om als vervanger op te treden. De wedstrijd ging direct fel van start, en binnen een minuut hadden beide ploegen al een goede kans gekregen om de score te openen. In de zevende minuut draaide Niek knap bij mijn man weg, en zijn eerste aanvallende actie was vandaag eens een assist. Wietze Moedt kwam vrij voor de goal, en tikte de 1-0 behendig binnen. De Potetos deden er alles aan om de score gelijk te trekken en waren in de grootste fase van de eerste helft ook de betere ploeg. In de 18e minuut had Futsal Dragten weer het bekende “Beukenoot-momentje” toen hij de bal inleverde bij de spits van de tegenstander. Keeper Gerben, toch bij iedereen alleen bekend als Roekenest, bleek vandaag in topvorm en hield het schot tegen. Martin was in de eerste helft, eerlijk wier, wat in de war. Hij ontsnapte aan geel na een overtreding, en kreeg de bal niet in de goal. Dit lukte de Potetos in de 20e minuut wel, hun spits draaide bij Mark weg en knalde de 1-1 tegen de touwen. In de laatste minuut van de eerste helft wist Futsal Dragten toch nog te scoren, Wietze speelde de bal goed breed op Niek, die voor de 2-1 tekende.

In de rust werd er in alle rust gehamerd op rust. Er alles aan doen om de voorsprong te behouden, en scherp te blijven. De tweede helft was nog maar net precies 23 seconden onderweg, toen de 3-1 plotseling op het scorebord stond. Martin nam de bal mee enkele meters over de middenlijn, en streepte de bal zo snoeihard van afstand in de hoek ; de keeper heeft hem nooit gezien. Vlak daarna kon Futsal Dragten 8 zelfs op 4-1 komen toen Martin kleine Bas zo vrij voor de keeper zette. Helaas had Bas het in de eerste en tweede helft niet zo “op de heupen” zoals in de derde helft. In de 7e minuut viel de 4-1 toch, wederom door het PSV duo Niek en Wietze. De goal was van Wietze, de assist van Niek. Eerlijk wier? Ja, eerlijk wier. De stand was enigszins wat geflatteerd, want ook de Potetos kregen meer dan genoeg kansen. Dit waren echter wel vooral schoten uit de tweede lijn, en weinig uitgespeelde acties. Zoals eerder genoemd was Roekenest vandaag echt in topvorm, hetgeen tot frustratie leidde bij de tegenstander. In de 13e minuut kwamen ze nog wel voor de laatste keer terug in de wedstrijd, toen Niek zich verslikte in een bal. De tegenstander vlak achter hem was blij met het buitenkansje en schoot de 4-2 beheerst binnen. Na deze 4-2 begon Potetos aan hun slotoffensief wat vooral bestond uit hard schieten van afstand. De sfeer werd iets grimmiger, zo kreeg de keeper het aan de stok met Martin en kreeg Mark een “arm in het gezicht’. Deze combinaties waren voor de scheids nog enigszins acceptabel, maar bij herhaaldelijk zeuren verwijderde hij toch nog een speler van het speelveld. De spits met de naam achter op zijn shirt “Superbob” wist echter niet dat een gele kaart betekent dat je 2 minuten persoonlijke pauze krijgt. Voor het eerst in lange tijd wist Futsal Dragten 8 weer eens gebruik te maken van een man-meer situatie. De aanvallen verliepen vlot, en uit een assist van Jules wist Martin de 5-2 binnen te tikken. Nu leek de wedstrijd toch echt gespeeld, al kwamen er nog wel een paar behoorlijke kansen. Bas schoot op de lat, en probeerde een hakballetje met de nadruk op proberen. De 6-2 viel ook nog door een goal van Wietze die er als de kippen bij was toen een schot door de keeper geblokt werd. De 6-3 die diep in de blessuretijd viel, was alleen nog maar leuk voor de statistieken.

Een belangrijke overwinning na een mooi eerste seizoenshelft. Van de 8 wedstrijden, werden er maar liefst 7 gewonnen. De eerste wedstrijd na de winterstop wordt direct een belangrijke, als het sterke en geslepen Roden 8 naar Dragten afreist. Drie punten zullen dan essentieel zijn om nog enigszins iets mee te doen om het kampioenschap.

Natuurlijk zijn de statistieken weer bijgewerkt op de teampagina van Futsal Dragten 8.