Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten 9 – Futsal Dragten 8

Gepubliceerd op 23-02-2016

Feyenoord won in 2005 twee keer van Ajax en bracht voor die gelegenheid speciaal een DVD uit. Futsal Dragten 9 wint in seizoen 2015/2016 maar liefst twee keer van Futsal Dragten 8, afwachten wat ze nu gaan doen…

Je kan van te voren een verslag als deze vaak al een beetje voorspellen, hoop strijd, emotie en hier en daar wordt er een schop uitgedeeld. Het hangt er meestal maar net vanaf welke partij er voor staat. Vandaag was dat niet anders. Futsal Dragten 8 mistte zowel Jules als Erwin wegens ziekte, er werd besloten geen spelers te lenen en de wedstrijd met 7 spelers te beginnen. Een onverstandige beslissing, bleek achteraf. Futsal Dragten 9 had de bank aardig gevuld, 4 wisselspelers en er werd een keeper uit de 2e klasse geleend. Een verstandige beslissing, bleek achteraf.

De eerste halve kans was na 2 minuten spelen voor Futsal Dragten 8, Niek schoot van afstand hard en Jelmer wist de goal maar net te voorkomen. De eerste 10 minuten waren verder voorzichtig, er werden door beide partijen nauwelijks kansen gecreëerd en men keek de kat uit de boom. Na 10 minuten was er gelach van de tribune te horen, toen Frank van FD9 een schitterende Suarezje uithaalde, de scheids kon er zelfs om lachen. In de 11e minuut maakte Bram een overtreding op Michel. Willem, bij FD8 bekend als het stervend Slagzwaantje, schoot hard maar net naast. Na 13 minuten spelen trok Martin van FD8 voorzichtig aan het shirtje van wederom Willem, welke tot grote verbazing van het publiek en de teams werd beloond met een gele kaart. De verbazing was nog groter toen Jeen van FD9 een minuut later voor exact dezelfde overtreding géén gele kaart kreeg. Vanaf toen was duidelijk dat FD8 en de scheidsrechter elkaar niet zo lagen. In de 18e minuut maakte Bas een overtreding op Rene, op een ideale plek voor FD9. Terwijl Roek de muur nog klaar aan het zetten was, schoot de nieuwe speler van FD9, Paultje de bal hard binnen. Voor rust kwam FD8 langzij, Niek speelde knap Michel uit en legde de bal strak voor. Martin wist de bal binnen te frommelen en zette de 1-1 op het scorebord. De scheidsrechter zette zijn eerdere fout recht door Paultje van FD9 ook met geel te bestraffen na het testen van een shirtje. FD8 wist uit deze man meer niet te scoren, al was Bas met een hakje en Bram met een schot wel dichtbij. In de slotminuut van de eerste helft ging Rutger van FD9 hard door op keeper Roekenest van FD8. Gelukkig viel de schade reuze mee, al sneuvelde Roek zijn bril uiteindelijk wel.

Waar de eerste helft gelijk op ging, zou FD9 de tweede helft slimmer gaan uitspelen. In de 5e minuut was er een vreemde “botsing” tussen Martin en Patrick waarbij Jeen als slachtoffer achter bleef. Martin en Patrick zouden de gehele wedstrijd op het randje spelen. Verschil: Patrick haalde geen kaart, Martin twee. In de 6e minuut had FD8 op voorsprong kunnen moeten komen maar helaas krijg Martin de bal in twee keer niet goed genoeg voor de voeten om de goal te kunnen scoren. In de 7e minuut is er een duel tussen Niek en Michel. Laatst genoemde gooide zijn inmiddels opgedane “gewicht” erin en Niek liet zich aftroeven. Michel van FD9 scoorde daaruit knap de 2-1. Twee minuten later bediende Bas met een schitterende bal de inlopende Bram bij de tweede paal. Er ontstond een ongelukkig botsing tussen Bram en Jelmer van FD9, zoals het nu lijkt is dit het einde van het seizoen voor Bram. Dit terwijl hij dit seizoen een uitstekende kans had om topscoorder te worden. In de 15 minuut neemt Michel een vrije trap vanaf bijna de middenlijn, Roek ziet hem te laat aankomen en de stand wordt op 3-1 gezet. In de laatste 10 minuten lijkt FD9 het in eerste instantie wel te geloven, FD8 lijkt met de weinige wissels niet meer te kunnen. Nadat ook Mark bij FD8 geblesseerd uitvalt zijn er dan ook geen wissels meer. Toch geeft FD8 nog één keer alles om er in ieder geval een punt uit te halen. Tijdens een scrimmage voor de goal van FD9 waarbij 4 man op een bal staan te maaien, laat Jeen zich slim vallen. Martin uit zijn frustratie door de bal weg te schoppen en geeft de scheidsrechter diplomatiek te verstaan het niet eens te zijn met zijn beslissing. Ondanks dat er dan nog 5 minuten te spelen zijn, weet iedereen dat de wedstrijd dan ook direct gespeeld is. Zonde. In de laatste stuiptrekkingen van een over het algemeen slechte lelijke wedstrijd, ontsnapt Rutger van FD9 nog één keer. Albert-Jelle besluit dit niet te accepteren en haalt Rutger nogal….duidelijk neer. Er ontstaat een opstootje en de scheidsechter fluit voor het einde van de wedstrijd.

Futsal Dragten 8 moet er mee leren leven dat het 9e in één seizoen maar liefst twee keer te sterk blijkt. Om terug te komen op de eerdere vergelijking met Feyenoord: ach moeten we dat nog benoemen? De voetbalkenner weet wat er bedoeld wordt.