Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten afgetroefd

Gepubliceerd op 23-03-2013

Natuurlijk waren er revanche-gevoelens. Eerder dit jaar trok Futsal Dragten aan het kortste eind, toen het op bezoek moest bij Leekster Eagles 2. Met de geflatteerde 7-4 nederlaag in de uitwedstrijd wilden de spelers laten zien, dat die nederlaag een vergissing was.

Een beter begin kon Futsal Dragten zich niet wensen. In de 4e minuut van de wedstrijd knalde Rachid Akdim de bal tegen de touwen en nog geen dertig seconden later volgde al de 2-0. Opnieuw kwam Akdim oog in oog met de Leekster keeper, maar hij schoof de bal naar Aaron Tahaparij, die bij de tweede paal alleen maar de voet tegen de bal zette. Futsal Dragten speelde vol agressie en strijdend voor elke bal en dit concept beviel goed. Leekster Eagles stond met de rug tegen de muur en het wachten was op een volgend doelpunt voor Dragten. Na zo'n tien minuten kwamen de Eagles onder de druk vandaan en kwam met toe aan aanvallen. Meteen werd de 2-1 genoteerd, toen aan de linkerkant snelheid werd gemaakt. Met een knappe voorzet werd een aanvaller bereikt, die vlak voor goal de bal onder keeper Marnick Dam door schoof. Leekster Eagles zette daarna meer druk om de gelijkmaker te kunnen forceren, maar dit leidde echter tot meer ruimte voor de thuisploeg. Een vrije trap van Wiepie Zandberg vanaf bijna 15 meter verdween hard in het doel. In de 20e minuut was de voorbereiding voor de 4-1 oogstrelend. Thommy Saija lobde de bal op eigen helft over zijn directe tegenstander en kwam bij Aaron Tahaparij terecht. De uitkomende keeper werd vervolgens ook met een lob verschalkt en met groot enthousiasme werd het doelpunt gevierd. Maar Leekster Eagles liet zich niet kennen. Onder het motto "dat kunnen wij ook" werd in de 23e minuut eveneens met een lob over Marnick Dam de stand iets draaglijker gemaakt: 4-2. Nog voor rust werd een aanvaller van de Eagles volkomen over het hoofd gezien, die eenvoudig voor 4-3 zorgde.


In de tweede helft waren beide teams goed aan elkaar gewaagd, maar in de 19e minuut werd van een tijdstraf voor Wiepie Zandberg optimaal geprofiteerd. Na veel zoeken vond Leekster Eagles een gaatje in de verdediging en de gelijkmaker was het gevolg (4-4). De gasten roken bloed en men ging op jacht naar de voorsprong. Die er ook kwam. Twee minuten na de gelijkmaker was slordig verdedigen opnieuw de oorzaak van een tegendoelpunt en in een poging een nederlaag te voorkomen, ging Dragten volop de aanval spelen. Hierdoor konden de Eagles met een counter razendsnel richting vijandelijk doel, maar het schot werd nog net tot corner verwerkt. Deze spelhervatting eindigde met een strak schot vlak voor het Dragtster doel, waar een tikje tegen de bal genoeg was voor de 4-6. Drie minuten later was de wedstrijd ten einde.

Futsal Dragten stond dus opnieuw met lege handen. Daar waar in de eerste helft door uitstekend spel een terechte voorsprong werd genomen, was de tweede helft van minder kwaliteit en ging Leekster Eagles er opnieuw met de winst vandoor. "Onnodig", was de korte reactie na afloop. Veel meer hoefde er ook niet worden gezegd. Komende woensdag staat de cruciale uitwedstrijd tegen Futsal Heerenveen op het programma. De nummer 11 tegen 9. Wie is het beste bestand tegen de druk?