Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten begint herstart met winst

Gepubliceerd op 19-01-2019

Na de korte winterstop begon Futsal Dragten vrijdagavond aan het tweede deel van de competitie in de Topklasse. Helaas waren de laatste wedstrijden in 2018 -wel of niet onterecht- verloren, waardoor de top-3 uit zicht was verdwenen.

En om niet verder naar beneden te hoeven kijken was het dus zaak om het nieuwe jaar goed te beginnen. Daarvoor kwam Real Camaradas naar De Drait, de nummer 3 in de Topklasse. Het onderlinge verschil qua punten bedroeg zes en dus was het voor Dragten extra belangrijk om de wedstrijd winnend af te sluiten. Bij Dragten was vooraf gewezen op de speelstijl van de opponent in de uitwedstrijd, die overigens met 1-4 was gewonnen. Ongetwijfeld zal daar in Zuidhorn ook over gesproken zijn, want beide teams begonnen in een afwachtende houding aan de wedstrijd.

Camaradas liet zien het achterin goed voor elkaar te hebben en ondertussen werd geprobeerd via counters de overkant te bereiken. Futsal Dragten was daarvan op de hoogte en liet zich dus niet uit de tent lokken.  

Afgezien van een vermeend doelpunt voor Dragten in de beginfase, die niet was geconstateerd door de scheidsrechter, bleef het spel voorzichtig. Het afwachtende kreeg de overhand boven het zetten van druk op de tegenstander.

En daar was in de 11e minuut toch plotseling de 0-1. Achterin werd de bal in de voeten van een tegenstander gewerkt en zonder na te denken werd doelman Jelmer Hoekstra kansloos gelaten.

Camaradas had haar voorsprong en kon zich terugtrekken op de eigen helft. Dragten mocht het spel maken en na enkele kansjes was daar de 1-1 in de 19e minuut. Een voorzet van Sander Germeraad belandde precies in de voeten van Aaron Tahaparij, die al klaarstond bij de tweede paal. De extra lange laatste minuut was enigszins terecht en vlak voor het rustsignaal was het nu Germeraad zelf die Dragten op voorsprong zette: 2-1.

In de tweede helft was het publiek getuige van een hele andere wedstrijd. Natuurlijk, Real Camaradas moest iets doen aan de achterstand en dat was als koren op de molen voor de thuisploeg. Het spel werd levendiger, waarbij vooral het tempo behoorlijk werd opgeschroefd. Al in de 28e minuut bouwde Dragten de voorsprong uit via Mark Kooistra die met een heuse punter de bal boven in het dak van het vijandelijke doel deponeerde. En even later zorgde hij ook voor een comfortabele 4-1 na een directe tegenstander op het verkeerde been te hebben gezet.

Camaradas kwam vervolgens nog wel terug tot 4-2, maar in de problemen kwam Dragten niet meer. Met goede variaties in de opbouw mocht Thommy Saija een ‘een-tweetje’ met Aaron Tahaparij promoveren tot doelpunt, waarna vlak voor tijd dezelfde Saija voorbereidend werk van Menno Reinders de stand naar 6-2 tilde. Dat in de laatste minuut toch nog de 6-3 viel, was alleen belangrijk voor de statistieken.

Futsal Dragten begon dus goed in het nieuwe jaar. En daarop volgt meteen de uitdaging om de schoenen aan te houden en er niet naast te gaan lopen. Volgende week vrijdag volgt de uitwedstrijd bij FC Grootegast, dat de nodige problemen kent. Op dit moment zijn ze in het bezit van de rode lantaarn, die ze pardoes kregen uitgereikt door Jong Leekster Eagles, die verrassend wist te winnen van WMC uit Winschoten. Uiteraard willen ze deze ongewenste lamp zo snel mogelijk weer kwijt. Dragten mag deze waarschuwing meenemen richting Doezum.

De wedstrijd begint rond  21.00 uur.