Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten beleeft een rustige (vakantie)week

Gepubliceerd op 07-05-2022

 

Voor Futsal Dragten stonden er deze week ‘slechts’ vier wedstrijden op het programma, waarvan er ook nog een (Nieuw Roden 3 - FD 10) door de thuisploeg werd afgelast.

Futsal Dragten 9 reisde al vroeg in de avond naar Groningen, waar ‘team 17’ van Drs. Vijfje stond te wachten. Dit was de return van de wedstrijd van vorige week, toen de studenten in ‘De Drait’ aanwezig waren. Werd er vorige week een eenvoudige 10-5 overwinning geboekt, na deze wedstrijd konden bij Dragten opnieuw de handen de lucht in. In de eerste helft ging het nog redelijk gelijk op, wat leidde tot een 3-5 ruststand. Na de korte pauze werd het klassenverschil al snel duidelijk. Drs. Vijfje kwam er niet meer aan te pas en de uiteindelijke 3-13 eindstand liet dat ook duidelijk zien.

Om 21.00 was Futsal Dragten 6 te gast in het Sportcentrum voor hun wedstrijd tegen ONT/CHZ 3. Hier werd een gelijk opgaande wedstrijd op de mat gelegd met meerdere kansen over en weer. Met 2-2 kon er even gerust worden en ook in de tweede helft was er tussen de teams weinig verschil te zien. Na de 3-2 en 3-3 wisten de gastheren opnieuw een voorsprong te nemen en ondanks sterk aandringen van FD 6 kwam de verdiende gelijkmaker er niet.

Omdat het Sportcentrum vanaf 1 mei ook de thuishaven is van Futsal Dragten trad het tweede team aan voor hun thuiswedstrijd tegen ZVF uit Franeker. Met meer dan gemiddelde interesse had de mannen twee weken geleden de wedstrijd tussen FD 3 en ZVF (3-1) bekeken en met die informatie was men aan het werk gegaan. In de wetenschap dat het niet makkelijk zou worden, werd aan de wedstrijd begonnen en de 1-0 was op dat moment een logisch gevolg van de aanvalsdrang. Bij ZVF werd men er niet zenuwachtig van en vlak voor rust was de achterstand al omgezet in een 1-3 voorsprong, waarna in de extra tijd de aansluitingstreffer  (2-3) nog op het bord werd gezet. In de tweede helft had Dragten op meerdere fronten pech en wist niet te voorkomen dat ZVF enigszins geflatteerd kon uitlopen naar een 2-7 eindstand.

Voor komende week staan er zes wedstrijden (1 thuis, 5 uit) op het programma, met op vrijdag het onderlinge treffen tussen Futsal Dragten 4 en 5 in het Sportcentrum.