Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten bereikt halve finale!

Gepubliceerd op 14-02-2015

Futsal Dragten heeft vrijdagavond de halve finale bereikt in de strijd om de KNVB-beker. In de Quick Silver S hal in Zuidhorn was competitiegenoot Real Camaradas de tegenstander en beide teams maakten er een spannende wedstrijd van.

Futsal Dragten liet vanaf het eerste fluitsignaal zien met welke doelstelling men de wedstrijd wilde spelen. Door direct het spel naar zich toe te trekken en op de aanval te spelen, moest Real Camaradas meteen een stap terug doen. Men kwam dan ook goed weg bij doelpogingen van o.a. Tim Hof, Dennis de Vries en Aaron Tahapary. Maar ook Marco van der Heide had in de eerste minuten de score kunnen openen. Het vizier stond bij Dragten niet helemaal op scherp, anders had het binnen tien minuten misschien wel een onoverbrugbare voorsprong genomen. Nu bleef Camaradas loeren op het gaatje, wat de gasten ongetwijfeld een keertje zouden laten vallen. Kansen kwamen er ook zeker wel voor de thuisploeg, maar ook bij hen kon de trekker niet worden overgehaald. Halverwege de eerste helft werd het spel wat rustiger en beide teams kregen gelegenheid om zo aan een aanval te werken. Ondertussen had Dragten de paal en lat al een keer geraakt, waardoor de het scorebord nog steeds niet bediend hoefde te worden. Maar in de 19e minuut was het dan toch raak. Tim Hof zette zijn directe tegenstander op het verkeerde been om vervolgens hard uit te halen: 0-1. Real Camaradas ging direct vanaf de aftrap op zoek naar de gelijkmaker en kreeg daarvoor de kans toen Dennis de Vries met geel naar de kant moest. Deze werd echter niet gegrepen, omdat bij Dragten de zaken achterin goed geregeld waren. Een snelle uitbraak van Marco van der Heide had zelfs tot de 0-2 kunnen leiden, ware het niet dat Camaradas-keeper De Vries met zijn vingertoppen de bal naast kon tikken. Vlak voor rust leek Real Camaradas voor de gelijkmaker te zorgen, maar keeper Luuk Westerhof kon met een uitgestoken been redden. Direct daarna waren Tim Hof en Aaron Tahapary dicht bij een doelpunt, maar het bleef tot de rust bij die ene treffer.

In de tweede helft ging Real Camaradas meer druk zetten op zijn tegenstander. Door meer de lange bal te spelen, sloeg men het middenveld over om direct de spitsen te kunnen bereiken. Tot echt gevaarlijke situaties leidde dit niet, omdat de ondertussen befaamde verdediging van Futsal Dragten geen krimp gaf. Het bleef bij deze magere voorsprong nog wel uitkijken voor Dragten, omdat het maken van doelpunten een probleem bleef. Keeper De Vries van Camaradas redde een aantal keren de inzetten van Dennis de Vries en Aaron Tahapary en loerend op de counter wisten de gastheren er regelmatig gevaarlijk uit te komen. In de 45e minuut kwam dan toch de terechte uitbreiding van de score. Marco van der Heide dacht na over het passen op een van zijn medespelers, maar bedacht zich en schoot vanuit de tweede lijn plotseling hard op doel. Dat was net even te veel voor de verraste keeper: 0-2. In een poging om de laatste minuten toch nog spannend te maken, ging hij mee naar voren als extra veldspeler, maar dit had bijna een averechts effect. Tim Hof presteerde bijna het onmogelijke, door de bal vanaf zeven meter vóór de eigen helft(!) op de lat van het vijandelijke doel te tikken. Hierdoor bleef het bij 0-2 en plaatste Futsal Dragten zich voor de halve finale, waarvoor ook zvv Urk, Emmeloord en REUZ zich plaatsten. Zowaar de huidige Top-4 in de Topklasse…

Direct na afloop was er vooral opluchting te zien bij de Dragtsters. Coach Erik Donker: “Het was steeds billenknijpen doordat we de vele kansen onbenut lieten, maar ik denk dat dit een terechte overwinning is.” Keeper Luuk Westerhof viel hem bij: “We hadden in de eerste helft gewoon op 0-4 of 1-4 moeten staan, dan was er niks aan de hand geweest. Gelukkig viel de 0-2 en was het klaar.” Na het handen schudden draaiden de spelers zich om richting tribune, om de meegereisde Friese fans te bedanken voor hun support.

Op de teampagina van Futsal Dragten 1 zijn de topscorers ook weer bijgewerkt.