Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten bindt Futsal Winsum aan zegekar

Gepubliceerd op 30-11-2013


Het werd een topavond in sporthal De Drait. In de Topklasse stonden vrijdagavond interessante wedstrijden op het programma met als absolute topper de nummer 3 tegen nummer 2. Oftewel, Futsal Dragten nam het in de eigen sporthal De Drait op tegen Futsal Winsum. In meerdere opzichten waren er na afloop uitsluitend lachende gezichten te zien. Futsal Dragten won overtuigend met 4-2.

Was de overwinning van Futsal Dragten op Futsal Winsum een verrassing? Niet echt. De ploeg van trainer Erik Donker is de laatste weken uitstekend bezig en het spel is bij vlagen zelfs uitstekend te noemen. Winsum voelde hierdoor ondertussen de adem van Dragten in de nek en met enige spanning was men afgereisd naar Friesland. Dit werd al zichtbaar in de eerste minuten van de wedstrijd. Daar waar de Groningers liever een afwachtende houding wilden aannemen, ging Dragten direct volop in de aanval. Dennis Jansen zag in de 2e minuut zijn afstandschot op de lat uiteenspatten, maar even later zorgde hij met een vrije trap van zo’n 12 meter voor de openingstreffer. Futsal Winsum probeerde druk te zetten op de tegenstander, maar hierin slaagde men niet echt. Dragten kon vrij eenvoudig de bal in de ploeg houden, op zoek naar een opening. Verdedigend had Winsum echter de zaken wel goed voor elkaar, dus echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet. In de 13e minuut leek Winsum voor de gelijkmaker te zorgen, toen een doelpoging van richting werd veranderd. Keeper Marnick Dam redde echter met een katachtige beweging en degradeerde het zeker lijkend doelpunt tot corner. Met een snelle uitbraak enkele minuten later bereikte Tim Hof de vrijstaande Aaron Tahaparij, die in de korte hoek voor 2-0 zorgde. Winsum had ondertussen al geconcludeerd dat in de Dragtster verdediging nauwelijks een gaatje te vinden was, dus probeerde men het met afstandschoten. Hierin kon de juiste richting niet gevonden worden.

In de rust gaf coach Donker met twee steekwoorden de spel voor de tweede helft aan: concentratie en discipline. “Blijf geconcentreerd spelen en zorg voor discipline aan de bal.”

De bedoelingen van Winsum voor het vervolg van de wedstrijd waren ook duidelijk. Men wilde zo snel mogelijk de aansluitingstreffer, maar kwam van een koude kermis thuis. Tim Hof draaide zich knap weg van zijn tegenstander en zijn voorzet op Marco Braaksma verdiende het predikaat “perfect”. Braaksma wist wel raad met de hem geboden kans: 3-0. Winsums hatelijke ‘nul’ verdween in de 35e minuut van het scorebord. De bal werd onderschept en oog-in-oog met Marnick Dam werd niet verzaakt. Meteen ging Winsum op jacht naar de aansluitingstreffer, maar het was Dennis de Vries die de marge weer herstelde. Vanaf de linkerkant verschalkte hij de keeper en met deze 4-1 tussenstand leek de wedstrijd gespeeld. In de 47e minuut kwam Futsal Dragten in ondertal. Aaron Tahaparij kwam een fractie te vroeg het veld in bij een wissel en werd hiervoor‘beloond’ met een gele kaart. Tijdens deze twee minuten kwam Winsum vrij onverwacht tot scoren. Daar waar een voorzet werd verwacht, verdween de bal plots tegen de touwen. Maar verder kwam Winsum niet. Futsal Dragten speelde de wedstrijd rustig uit en de 4-2 eindstand werd onder luid applaus breeduit gevierd.

Vrij snel daarna werd duidelijk dat er nog meer reden was voor een feestje. Met enige verbazing werd kennis genomen van de uitslagen van de andere wedstrijden. De nummer 1, zvv Urk, lijkt rechtstreeks op het kampioenschap af te koersen, maar verslikte zich in Real Camaradas (8-6 verlies). Komt daarbij het niet ingecalculeerde verlies van Leekster Eagles 2 tegen Futsal Marum (3-4) en geconcludeerd mag worden dat het weekend niet meer stuk kan voor de Dragtsters. Volgende week speelt Futsal Dragten opnieuw een thuiswedstrijd. Dan is rode lantaarndrager De Griffioen te gast in sporthal De Drait. Rond 20.00 zal worden afgetrapt.