Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten blijft steken op remise

Gepubliceerd op 11-04-2016

Het is Futsal Dragten niet gelukt om drie punten mee te nemen uit Groningen. Tegen Drs. Vijfje waren er genoeg kansen, maar ‘de muur van studenten’ én een uitstekende keeper verhinderden een overwinning: 2-2

Zei ooit iemand eens “Als je één doelpunt meer maakt dan je tegenstander, dan win je de wedstrijd”? De mogelijkheden waren er zeker, maar het geluk zat Dragten ook niet mee. Daarmee wordt overigens de Groninger keeper tekort gedaan, want deze man redde meermalen met katachtige bewegingen uiteindelijk een punt voor zijn medestudenten. Drs. Vijfje begon overigens prima aan de wedstrijd. Na precies 61 seconden werd de Dragtster verdediging verrast en kon de jarige keeper Marnick Dam de 1-0 ook niet meer voorkomen. Drie minuten later ging de bal rakelings langs de linkerpaal, waardoor Futsal Dragten een grotere achterstand werd bespaard. Futsal Dragten bleek ineens wakker en nam het heft in handen. Met gedegen voetbal werd Drs. Vijfje teruggedrongen rond het eigen doelgebied en een voorzet van Aaron Tahaparij op Mark Kooistra had misschien een beter lot verdiend. Drs.Vijfje loerde telkens op de counter en met snelle uitbraken werd ook wel de overkant van het veld bereikt, maar door onzuiverheid in de afwerking werd men niet echt gevaarlijk. Vlak voor rust werd de 1-1 al geteld toen Kooistra oog in oog met de keeper leek te gaan scoren. De keeper redde echter met zijn linkerhand en degradeerde deze kans tot corner.

In de tweede helft lag het tempo in de wedstrijd een stuk hoger. Futsal Dragten zette meer druk op de tegenstander en dit had tot gevolg dat in de 29e minuut de verdiende gelijkmaker kon worden genoteerd. Sander Germeraad bediende aan de rechterkant de vrij staande Dennis de Vries, die de bal in het doel deed verdwijnen. Amper een minuut later kon Marco Braaksma een voorzet van Tim Hof net niet aanraken voor de 1-2. Drs. Vijfje leek te capituleren, maar de keeper zorgde er persoonlijk voor dat de stand gelijk bleef. In de 37e minuut stond plotseling de 2-1 op het bord. Met een snelle counter werd de bal voor het doel geschoten, waar een aanvaller al glijdend met bal en al in het doel verdween. Lang kon men echter niet genieten van deze voorsprong. Futsal Dragten zette het veldoverwicht in de 39e minuut om in een doelpunt. Op de rechterkant stoomde Marco Braaksma op en zijn voorzet op Dennis de Vries werd subliem met ‘een hakje’ binnengetikt: 2-2. Enkele minuten later werd Drs. Vijfje de hand toegestoken door de scheidsrechter. Dennis de Vries wilde de bal op rechts doorspelen naar de in het midden vrijstaande Tim Hof. De Vries werd echter pootje gehaakt, maar ook Tim Hof werd naar de grond gewerkt om te voorkomen dat hij kon opstomen richting vijandelijk doel. Dit duidelijke voorbeeld uit het spelregelboek werd tot geluk voor beide Groningers echter niet toegepast, zodat ze de wedstrijd mochten vervolgen. Drs. Vijfje stond met de rug tegen de muur, zeker toen in de laatste paar minuten Sander Germeraad als vijfde veldspeler ging fungeren. Met deze alles-of-niets poging slaagde men er echter niet in om alsnog met de overwinning naar huis te gaan, ondanks een opgelegde kans voor Marco Braaksma, die een hard schot net naast het doel zag verdwijnen. Ondertussen was de laatste minuut ingegaan en Dragten trok nog eenmaal op voor een aanval, maar de scheidsrechter floot echter plotseling voor het einde van de wedstrijd. Verbazing in en langs het veld en ook op de tribune was men het over eens dat deze laatste minuut slechts veertig seconden had geduurd.

Komende vrijdag speelt Futsal Dragten de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander is Futsal Winsum, dat ‘eindelijk’ de meerdere keren uitgestelde wedstrijd uit de eerste periode mag komen spelen. In sporthal De Drait zal om 20.00 uur worden afgetrapt.