Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten DA1 door naar finaleavond Smallingerland Cup

Gepubliceerd op 21-12-2012

Futsal Dragten DA1 is doorgedrongen tot de finaleavond van de Smallingerland Cup 2012. Op zaterdag 29 december mogen de dames opnieuw in actie komen.

Omdat Drachtster Boys Dames 2 Veld zich op het laatste moment had afgemeld, mochten de teams elke keer twee keer tegen elkaar spelen, en werden er uiteindelijk door ieder team vier wedstrijden gespeeld in plaats van drie. Veel werd er echter niet gescoord in poule E. Twee keer een 0-0 gelijkspel tegen Drachtster Boys Dames Zaal 2, en een 0-0 gelijkspel en 1-0 overwinning op ONB Dames 1 volstond voor de tweede plek, en dus een finaleplaats voor Futsal Dragten.

Vooral over de eerste 0-0, tegen ONB Dames 1, zal niet worden geklaagd. Op een gegeven moment stond Futsal Dragten namelijk nog maar met één veldspeelster te spelen, nadat eerst Daphne Hoekstra, vervolgens José Hoekstra en daarna zelfs nog Tessa van Kammen de gele prent werd voorgehouden. Tineke Hospes hieldt zich als enigste veldspeelster echter prima staande, en ook keepster Renate Veenstra leverde puik werk af. Zo eindigde deze wedstrijd dus in de welbekende brilstand.

De tweede wedstrijd tegen Drachtster Boys Dames zaal 2 werd er ook niet gescoord, ook al kreeg Drachtster Boys de iets betere kansen. Tot een overwicht in score werd dit echter niet uitgedrukt.

De tweede wedstrijd tegen ONB Dames 1 werd de score geopend door Trinette de Blaeij. Nadat een speelster van ONB een directe rode kaart kreeg, had Futsal Dragten de punten in de tas. Trinette vergrootte bijna de score tot 2-0, maar de paal stond helaas in de weg.

Met deze gewonnen wedstrijd was het heel lastig voor ONB om nog de tweede plek te halen, omdat ze al eerder hadden verloren van Drachtster Boys. De laatste wedstrijd van Futsal Dragten werd dan ook door beide teams rustig uitgespeeld. Echter kregen de dames wel last van diverse blessures, dus is het nog maar de vraag wie er allemaal kunnen spelen volgende week zaterdag.