Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten de eer, ONR de punten

Gepubliceerd op 14-12-2018

Wat gebeurde er toch allemaal, afgelopen woensdagavond in Peize? Koploper ONR ontving Futsal Dragten en was uiteraard van plan om opnieuw drie punten aan hun totaal toe te voegen. Maar dat ging niet vanzelf.

Het thuispubliek kon na afloop niet anders dan erkennen, de overwinning van ONR was niet verdiend. Dragten zette vanaf het beginsignaal volop druk en ONR werd teruggedrongen tot ver op eigen helft. Gezien de vele kansen had het halverwege de eerste helft zo maar 0-3 kunnen staan. Pech in de afronding voorkwam dit.  

De voorsprong kwam er wel. Menno Reinders wist na 14 minuten spelen de bal in het doel te tikken en de meer dan terechte voorsprong was eindelijk daar. Het had even later ook zomaar weer gelijk kunnen staan, ware het niet dat Mark Kooistra de bal opving vlak voor de doellijn. In de 21e minuut kwam die gelijke stand er toch. Vrijwel uit het niets verdween de bal tegen de touwen en de 1-1 stond op het bord.

In de tweede helft gebeurden er echter dingen, die de nodige frustratie opleverden bij de gasten. Men voelde zich behoorlijk benadeeld bij scheidsrechterlijke beslissingen en daar was wel iets van te zeggen. Een gele kaart vanwege het niet voldoende afstand nemen (4,75 m) bij een intrap was sterk overdreven, vooral omdat de bal een hele andere richting uit werd gespeeld. Gelukkig voor Dragten had dit geen gevolgen en bleef het 1-1.  

In de 34e minuut was er dan toch weer de voorsprong voor Dragten en opnieuw was het Menno Reinders, die zijn handtekening zette.  

Het was wachten op een grotere voorsprong, maar meerdere keren werd bij een aanval de voordeelregel niet toegepast bij vermeende overtredingen aan ONR-zijde.  

In de 43e minuut werd opnieuw de gele kaart getoond, dit keer aan Dragten-speler Mark Kooistra. Hij voorkwam een kansrijke aanval door met een lichte duw de speler in onbalans te brengen. In deze twee minuten overtal werd na een rustige opbouw door ONR de stand weer gelijkgetrokken.

De laatste vijf minuten van de wedstrijd werd het tumultueus. Natuurlijk wilde ONR het dreigende puntenverlies voorkomen, zeker na de 2-3 van Tim Hof (45e min). Maar de 3-3 was er vervolgens ook al snel.

En toen….  

De scheidsrechter zag bij een overtreding een doorgebroken ONR-speler. Tot verbazing van iedereen en vol ongeloof werd vervolgens de rode kaart getoond aan Tim Hof.  

Bij Dragten wist men vervolgens deze gelijke stand niet in stand te houden. De 4-3 kwam er en dus de nederlaag, ondanks verwoede pogingen met keeper Jelmer Hoekstra als extra aanvaller.  

Natuurlijk, Futsal Dragten had al in de eerste helft de wedstrijd in de tas kunnen hebben. Men speelde een meer dan goede wedstrijd en dan is het zuur dat de punten niet mee naar Drachten gingen. Helaas ging het na afloop niet meer over dit goede spel…

Voor Futsal Dragten is nu de winterstop aangebroken. Met de deelname aan de Smallingerland Cup op 29 december hoopt men op een ander vlak hoge ogen te gooien. De competitie wordt hervat op 18 januari met een thuiswedstrijd tegen Real Camaradas.