Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten: de punten komen binnen

Gepubliceerd op 17-09-2022

Voor Futsal Dragten was het zaak om als vereniging het puntentotaal wat op te schroeven. Een aantal teams wacht nog op de eerste overwinning en daar was deze week de gelegenheid voor.

Futsal Dragten 9 was het eerste team dat deze week aan de bak moest. In hun eerste competitiewedstrijd reisde men maandagavond naar De Westereen, waar in de Sikkemahal Golden Oldies 2 klaar stond. Al redelijk snel konden de Dragtsters het net vinden en dat werd halverwege de 1e helft nog eens herhaald. Met deze 0-2 nam de thuisploeg uiteraard geen genoegen en men ging een ietwat andere speelstijl hanteren. Dit leidde tot de aansluitingstreffer en nog voor rust ook de gelijkmaker. In de tweede helft werd de wedstrijd wat rommeliger en daar profiteerde Golden Oldies van. Door een aantal overdreven gegeven gele kaarten raakte Dragten van slag en dit had gevolgen voor de wedstrijd. Men kwam niet meer tot scoren, wat wel door de gastheren werd gedaan. Met een enigszins geflatteerde 6-2 werd de wedstrijd afgefloten.

De woensdagavond was gevuld met een tweetal wedstrijden. Daarvan ging op het laatste moment de confrontatie tussen Futsal Dragten 5 – FC Grootegast 2 niet door vanwege meerdere ziektegevallen bij de thuisploeg.

Wie wel binnen de lijnen kwam, was Futsal Dragten 6. Met hun derde wedstrijd in acht dagen wilde de thuisploeg eerherstel na de dubbele nederlaag van vorige week. Daarvoor moest het wel zien te winnen van de jonkies van Futsal Marum 3. Dit team begon vanaf de aftrap vol druk te zetten om zo snel mogelijk te kunnen scoren. Daarin slaagde men niet. Dragten hield knap stand door uitstekende verdedigende acties. Aan de overkant van het veld werd het net ook niet gevonden en daardoor duurde het tot de 18e minuut voor Marum toch het ene gaatje kon vinden. Nog voor rust werd de marge verdubbeld en gingen beide teams met deze 0-2 rusten. In de tweede helft ontstond een aantrekkelijk duel met kansen over en weer. Futsal Marum kon lang ‘de nul’ vasthouden, terwijl het zelf wel scoorde. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 2-6.

De vrijdagavond werd gevuld met vijf wedstrijden. De vroege avondwedstrijd was voor Futsal Dragten 7. Zij gingen op bezoek bij Drachtster Boys 3. Beide teams hadden hun eerste competitiewedstrijd verloren en dus was de intentie duidelijk: de wedstrijd moet winnend worden afgesloten, al was het alleen maar om de eerste wedstrijdpunten te kunnen noteren. Met 1-3 als ruststand leek Dragten op de goede weg en ook in de tweede helft was men de bovenliggende partij. Met soms heerlijke combinaties werden ‘de Boys’ redelijk gemakkelijk aan de kant geschoven met een duidelijke 2-7 als eindstand.

Ook Futsal Dragten 8 hoefde de dorpsgrenzen niet te passeren voor hun wedstrijd. Zij speelden in het Sportcentrum een semi-thuiswedstrijd met ONT/CHZ 4 als gastheer. Net als bij FD 7 was er sprake van revanchegevoelens na de enigszins teleurstellende nederlaag van vorige week. Het leek alsof ONT/CHZ nog niet bij de les was, want al na 29 seconden viel de 0-1. En na amper vijf minuten speeltijd stond de teller al op 0-3. Dat was het moment dat de thuisploeg zich herstelde en de wedstrijd meer in evenwicht kwam. Sterker nog, men kwam terug tot 2-3, waardoor de wedstrijd meteen weer spannend was. Maar nog voor rust werd de marge weer twee en met die 2-4 stand werd er even gepauzeerd. In de tweede helft nam FD de regie over de wedstrijd weer volledig over, om vervolgens de score verder uit te breiden. Het was aan de keeper van ONT/CHZ te danken deze niet ver in de dubbele cijfers doorliep. Er werd afgefloten op 3-8.

Tijdens deze wedstrijd kwam de uitslag binnen van de wedstrijd tussen zvv Urk 2 en Futsal Dragten 3. Op het voormalige Zuiderzee-eiland namen de Dragtsters brutaal de leiding en met 0-2 halverwege de wedstrijd zag het er goed uit voor de gasten. Toch kon men deze voorsprong niet vasthouden. Urk zette steeds meer druk en Dragten leek te moeten capituleren toen de 2-2 viel. Verder liet men het niet komen en werd er ook niet meer gescoord.

Futsal Dragten 1 ontving provinciegenoot De Herauten 1 uit Burgum. In een hoogstaande wedstrijd ging het spel over en weer, zonder dat er echt veel uitgespeelde kansen waren. Hoewel… Dragten nam het voortouw door de 1-0 te scoren en deze stand nog voor rust -met een wereldgoal!- te verdubbelen naar 2-0. Beide teams gebruikten de korte pauze voor intensief overleg, maar duidelijk mag zijn dat het gevoel bij de thuisploeg beter was dan bij de gasten. Ook in de tweede helft lukte het De Herauten maar niet om een opening te vinden in de hechte verdediging en met de 3-0 kon Dragten de eerste driepunter van het seizoen al bijna in de tas steken. Na een snelle counter aan Dragtster zijde en een uitstekende voorzet werd bij de tweede paal de 4-0 binnengegleden, wat uiteindelijk ook de eindstand zou worden.

De voetbalavond werd afgesloten door Futsal Dragten 2 en Drs. Vijfje 2. Met goed voetbal hielden beide teams elkaar goed in evenwicht. Er waren volop kansen, maar beide keepers stonden hun mannetje. De 1-0 door Dragten werd nog voor rust beantwoord met een tegendoelpunt. Ook in de tweede helft was eenzelfde spelbeeld te zien en waren de echte kansen schaars. Beide keepers voorkwamen enkele malen een zeker lijkend doelpunt, waardoor het scorebord alleen nog maar bediend hoefde te worden om de klok bij de laatste minuut stil te zetten. Met de 1-1 konden beide teams uiteindelijk tevreden zijn.

De komende week staat voor een groot deel in het teken van bekervoetbal. In de B-categorie wordt de 2e ronde gespeeld, waarvoor vier teams zich geplaatst hebben. Hoe en waar de loting precies heeft plaatsgevonden, is niet geheel duidelijk. Het is echter wel opvallend, dat Futsal Dragten komende vrijdag driemaal 'thuis' speelt tegen teams van 'sporthalgenoot' ONT/CHZ. FD 4 gaat woensdag op bezoek bij Futsal Heerenveen 4. Daarnaast speelt Futsal Dragten 10 op woensdagavond haar eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen de voorlopige koploper in hun poule, vv Stânfries 1 uit Appelscha.