Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten doet uitstekende zaken

Gepubliceerd op 11-11-2017

In het hol van de studenten-leeuw had Futsal Dragten de moeilijke opdracht om in Groningen drie punten mee te nemen. Op een avond, die door het bestuur en de activiteitencommissie van Drs. Vijfje een feestelijk karakter had meegekregen, was er alles aan gelegen om de gasten op een nederlaag te trakteren om zo de feestvreugde een extra tintje te geven.

De stand in de competitie geeft een zeer vertekenend beeld. Daarnaast is het ook onbegrijpelijk. De Topklasse is nu twee maanden onderweg en er is inmiddels een gapend gat ontstaan in het aantal gespeelde wedstrijden tussen de diverse teams. Futsal Dragten speelde vrijdag pas haar vierde wedstrijd van het seizoen, terwijl bv. Futsal Delfzijl tegelijkertijd al haar achtste afwerkte. Uiteraard wordt dit in de loop van het seizoen wel weer rechtgetrokken, maar leuk is anders. Je mag je afvragen of dit niet anders had gekund. Drs. Vijfje speelde ook al twee wedstrijden meer dan Dragten, maar had voorafgaande aan de wedstrijd slechts één punt meer. Winst voor de gasten zou dus een dubbelslag kunnen worden.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een heuse line-up georganiseerd en na het handjes schudden kon de wedstrijd beginnen. Daarin liet Drs. Vijfje in eerste instantie het initiatief aan Dragten, maar in de 6e minuut was het toch de thuisploeg die de score opende. Na een corner werd nog op de lat geschoten, maar uit de rebound was keeper Jelmer Hoekstra kansloos: 1-0.

Futsal Dragten speelde zeker niet slecht. Sterker nog, het nam geleidelijk aan het heft in handen en het wachten was op de gelijkmaker. Die kwam er in de 10e minuut. Marco Braaksma bediende Aaron Tahaparij, die nog net de bal een extra zetje kon geven om de keeper te passeren. De op de grond liggende keeper keek achterom en zag dat de bal langzaam in het doel rollen. Even later had Rachid de 1-2 op zijn schoen. Na een duidelijke handsbal in het strafschopgebied werd de bal op de 6-meterlijn gelegd. Helaas ging de bal naast. Toen in de 16e minuut ook aan Drs. Vijfje een strafschop werd gegeven wegens vermeend hands van Sander Germeraad kon de thuisploeg haar slag slaan. Een uiterst geconcentreerde Jelmer Hoekstra bokste echter de bal uit het doel en ook nu bleef de stand gelijk.

Twee minuten later werd er wel gescoord. Na een geweldige rush van Tim Hof -hij kwam bijna vanaf de achterlijn naar voren- ontstond er een scrimmage voor het doel van Vijfje, waardoor meerdere spelers over elkaar heen vielen. Marco Braaksma bleef staan en tikte de bal binnen. Vlak voor rust ging een voorzet van Thommy Saija op Braaksma via de linkerpaal naast.

In het begin van de tweede helft ging het spel op en neer, waarbij er voor beide teams meerdere kansen op een doelpunt ontstonden. De keepers deden hun werk voortreffelijk, door steeds handelend op te treden. Hartstochtelijk toegejuicht door de medestudenten op de tribune ging Drs. Vijfje vervolgens het tempo verhogen en de druk nam toe. Toch was het Dragten dat scoorde. Sander Germeraad kreeg de bal perfect aangespeeld van Marco Braaksma en in een één-op-één situatie passeerde hij met een zacht puntertje de uitlopende keeper (41e min.).

Met nog zo'n 7 minuten te gaan gooide Drs. Vijfje het over een andere boeg. De keeper ging veelvuldig mee naar voren om zoals vijfde veldspeler te fungeren. Dit pakte niet goed uit. Mark Kooistra schoot aan de rechterkant vanaf de middellijn de bal in een vrijwel leeg doel. Twee in de haast toesnellende verdedigers kwamen te laat om de 1-4 te voorkomen. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 2-4. Een overtreding van Jelmer Hoekstra werd bestraft en de toegekende strafschop werd onberispelijk binnengeschoten. Op de tribune was het ondertussen rustiger geworden. De nederlaag bleek niet voorzien, maar toch werden de spelers, zij het ietwat ingetogen, bedankt voor de goede wedstrijd.

Coach Luchien Eding complimenteerde na afloop zijn spelers. Hij wees daarbij op de concentratie die zijn spelers de hele wedstrijd behielden en steeds het spel controleerden. Voor Jelmer Hoekstra was er een speciaal applaus van zijn medespelers, toen Eding zijn naam noemde vanwege zijn goede spel en het keren van de penalty.

Kijken we naar de ranglijst, dan mag gesteld worden dat Dragten er op zich prima voorstaat. Zoals gezegd, door het enorme verschil in gespeelde wedstrijden staat Futsal Dragten met 9 punten momenteel op de 7e plaats. Kijken we echter naar het aantal verliespunten, dan zien we Dragten terug op plaats 2. Om dit ook te laten gebeuren zal men dus moeten doorgaan met winnen. Als eerste is dat komende vrijdag in de wedstrijd bij Real Camaradas. In Zuidhorn zal even na 20.00 uur de bal gaan rollen.