Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten doet zichzelf tekort

Gepubliceerd op 24-09-2016

Vrijdagavond startte Futsal Dragten de nieuwe competitie in de eigen sporthal De Drait met een wedstrijd tegen het Groninger Futsal Winsum. In een levendige wedstrijd creëerde de thuisploeg genoeg kansen, maar voornamelijk door onzuiverheid in de afwerking gingen de gasten er met de winst vandoor: 2-3.

Beide teams hanteerden een hoog tempo en hierdoor werd de wedstrijd het aanzien meer dan waard. Meteen werd het vijandelijke doel gezocht, maar de eerste grote kans kwam in de 5e minuut. Met een snelle counter ging Winsum er aan de rechterkant vandoor, waarna de bal naar de linkerkant werd voorgegeven. Een kopbal over de uitkomende keeper Marnick Dam eindigde vervolgens in het doel en zette Winsum de 0-1 op het bord. Futsal Winsum trok zich vervolgens terug op eigen helft, wachtend om via een nieuwe uitbraak nogmaals toe te kunnen slaan. Futsal Dragten zocht naar een mogelijkheid om de opgetrokken muur te kunnen slechten en daarin slaagde men. Sander Germeraad gaf de bal voor op Dennis de Vries, die bij de doellijn de mistastende keeper kon passeren: 1-1. Futsal Dragten had de wedstrijd redelijk onder controle, maar het ontbrak aan vernuft om echt tot grote kansen te komen. Ook het tactische spel van Winsum had niet het gewenste resultaat, zodat er voor rust geen doelpunten meer konden worden bijgeschreven.

Ook in de tweede helft viel op, dat het tempo in de wedstrijd behoorlijk hoog lag. Beide teams wilden na het veroveren van de bal zo snel mogelijk de overkant bereiken, maar dit ging vervolgens te koste van de zuiverheid in het spel. Bovendien stonden beide keepers steeds op de juiste plek om naderend onheil te voorkomen. Het duurde dan ook tot de 44e minuut, voordat er weer gejuicht kon worden. Een goed opgezette aanval van Winsum werd via een ‘een-tweetje’ tot doelpunt gepromoveerd en Winsum nam hierdoor weer de leiding in de wedstrijd. Om toch voor de gelijkmaker te zorgen verliet Marnick Dam in de 46e minuut zijn doel om te worden vervangen door Rachid Akdim die als 5e veldspeler ging acteren. Futsal Dragten voerde de druk op en Winsum kon niet anders dan zich terugtrekken tot ver op de eigen helft. Dragten ging echter ook geforceerd spelen en na eenvoudig balverlies werd de bal door Winsum van verre afstand in het lege doel geschoten (1-3). Wetende dat er vaker gekke dingen gebeuren in het zaalvoetbal, bleef Futsal Dragten de druk houden en dat leidde amper een minuut na de tegengoal tot de 2-3. Marco Braaksma gaf aan de rechterkant voor en Dennis de Vries kon vervolgens binnentikken. In de paar minuten die nog restten was Futsal Dragten niet bij machte om alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Onzuiverheid in de passing was er debet aan dat Winsum, hoewel met enige moeite, stand wist te houden. Bovendien stond de doelpaal in de weg om de qua kansen meer dan terechte puntendeling nog op het scorebord te krijgen.

Uiteraard voerde de teleurstelling de boventoon na afloop van de wedstrijd. “We hebben genoeg kansen gehad voor een overwinning, maar dit niet goed uitgespeeld. En dan geldt de oude voetbalwet, dat je dan het deksel op de neus kunt krijgen. Winsum heeft hiervan kunnen profiteren”, zo vatte trainer Luchien Eding de wedstrijd samen. Komende vrijdag reist Futsal Dragten naar de Noordoostpolder, waar zvv Urk om 21.00 uur klaar zal staan voor de tweede wedstrijd van het seizoen.