Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten doet zijn plicht

Gepubliceerd op 18-02-2018

Na de zeperd van vorige week tegen Futsal Winsum (2-10) was er voor Futsal Dragten vrijdagavond opnieuw een thuiswedstrijd. Ditmaal was ONR op bezoek en het was de thuisploeg er alles aan gelegen om met drie punten van het veld te stappen. Dat lukte, al ging het wel moeizaam.

ONR is een team in opbouw. Met veel jonge spelers is men dit seizoen begonnen aan een missie, waar de nodige tijd voor wordt ingeruimd. Werden in het begin van deze voetbaljaargang nog veel wedstrijden verloren, langzamerhand klimt men omhoog op de ranglijst en probeert men een plaats bij de (grote) middenmoot te bemachtigen.

Futsal Dragten presteert wisselvallig. In aanvallend opzicht heeft men (te)veel kansen nodig om tot een doelpunt te komen, maar verdedigend ziet het er op zich wel goed uit. In de uitwedstrijd, vier maanden geleden, werd daarvan een voorbeeld gegeven door 'de nul' te kunnen vasthouden bij de 0-3 winst.

Vrijdagavond leek een avond te worden waarin weinig doelpunten zouden vallen. Een vol op de aanval spelend ONR had een handvol kansen nodig om de score te openen, maar het vizier stond niet op scherp. Ook Dragten liet het scorebord onberoerd en het duurde dan ook tot de 15e minuut voor de brilstand verdween. Marco Braaksma draaide aan de rechterkant weg van zijn tegenstander en kon naar de achterlijn sprinten. Vanuit een bijna onmogelijke hoek lukte het hem de bal bij de eerste paal naar binnen te schuiven: 1-0. Ondanks verwoede pogingen aan beide zijden bleek dit ook de ruststand te worden.

In de tweede helft kreeg Dragten een licht overwicht in de wedstrijd. Dat resulteerde in de 29e minuut in de 2-0 via Aaron Tahapary. Een lobje van Mark Kooistra werd met een puntertje tegen het net geschoten. De spanning kwam twee minuten later weer volledig terug, toen Sven Buigholt namens ONR de 2-1 aantekende.

Het spel ging vervolgens op en neer en beide keepers kregen weinig rust door de aanvalsdrang van hun opponenten. Toch duurde het tot de 41e minuut voor er weer een wijziging in de stand kwam. Een ietwat gemakkelijk gegeven vrije trap werd door Tim Hof onberispelijk binnengeschoten en toen in de 40e minuut dezelfde Hof van grote afstand ook de 4-1 op zijn naam zette, was de wedstrijd gespeeld. ONR begreep toen ook dat de punten in De Drait zouden achterblijven en met een goed verdedigende opstelling werd voorkomen dat het verschil in doelpunten niet groter werd.

Futsal Dragten had zijn -verwachte- plicht gedaan door de wedstrijd in winst om te zetten, ook al ging dat niet van een leien dakje. ONR had misschien wel een punt verdiend, zeker na het vertoonde spel in het begin van de wedstrijd. "Gelukkig hebben we de winst, maar het ging wel moeizaam", was de reactie van Tim Hof direct na de wedstrijd.

Komende vrijdag reist Futsal Dragten naar het Drentse Vries. Daar wacht om 21.00 uur REUZ, dat net als Dragten 28 wedstrijdpunten heeft verzameld. Zij zullen echter hetzelfde gevoel hebben als Dragten vorige week. Met een onverwachte 7-1 nederlaag tegen Drs. Vijfje kwam men vrijdag uit Groningen vandaan en zullen dat recht willen zetten. Zijn dit ingrediënten voor een spannende wedstrijd?