Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten doorbreekt slechte reeks

Gepubliceerd op 02-03-2013

Cruciaal. Dat was in één woord het steekwoord voorafgaande aan de wedstrijd van Futsal Dragten bij Futsal Cambuur. De nummer laatst lijkt af te stevenen op degradatie uit de Topklasse, maar ook Dragten zakt door de negatieve reeks langzaam maar zeker richting de rode streep. Winst was dus ‘een must’ voor beide partijen en na een spannende tweede helft trokken de gasten aan het langste eind: 3-4.

Beide teams begonnen rustig aan de wedstrijd, bewust van de belangen van deze wedstrijd. Er werden over en weer wel wat kansen gecreëerd, maar tot doelpunten leidde dit niet. De eerste grote kans was na een kwartier voor Dragten, toen men na een uitbraak met drie man op één verdediger afkwam. Deze stoorde echter voldoende, waardoor het 0-0 bleef. Even later was er de kans voor Cambuur. De uitgelopen keeper Marnick Dam werd gepasseerd, maar op de doellijn stond Wiepie Zandberg om erger te voorkomen. In de 23e minuut kreeg Dennis Jansen de kans op de rechterkant. Het passeren van een verdediger was geen probleem en zijn schot daarna werd nog wel geraakt door de keeper, maar verdween toch in de linkerbovenhoek: 0-1.

Na rust werd het tempo opgevoerd. Futsal Cambuur moest meer risico nemen en dat was koren op de molen voor Dragten. In de 29e minuut knalde Cambuur de bal via de paal precies in de handen van Marnick Dam, maar uit de daaropvolgende counter was het Marco Braaksma die een solo-rush bekroonde met een schitterend schot in de kruising. Toen het in de 34e minuut via Thommy Saija zelfs 0-3 werd, leek de wedstrijd gespeeld. Leek, want in de 37e minuut was discommunicatie in de Dragtster verdediging debet aan de plotselinge 2-3 tussenstand. De spanning was weer helemaal terug en Cambuur ging op jacht naar de gelijkmaker. Heel even werd teruggedacht aan de thuiswedstrijd eerder dit seizoen, toen ook een voorsprong in de laatste fase werd weggegeven. Dragten hervond zich net op tijd en Marco Braaksma zag een zeker lijkend doelpunt van de lijn gehaald. In de 45e minuut maakte Aaron Tahaparij de bevrijdende 2-4 op aangeven van Dennis Jansen. Het werd in de slotminuut nog even spannend, toen Wiepie Zandberg een gele kaart kreeg en de thuisploeg in de overtal situatie nog wist te scoren. Vier seconden na de nieuwe aftrap floot de scheidsrechter voor het einde en was er een brede lach te zien bij de spelers van Dragten. “We maken het onszelf toch weer moeilijk”, was de reactie na afloop. “Na de 0-3 leek het klaar, maar ja…”. Kijken we naar de ranglijst, dan wordt duidelijk dat deze overwinning als geroepen kwam, omdat het Drentse LTC afgelopen woensdag verrassend had gewonnen van subtopper ONR. Het worden nog spannende weken voor Dragten, om te beginnen met de wedstrijd tegen nummer 2 WMC uit Winschoten. Komende vrijdag om 20.00 uur te zien in sporthal De Drait.