Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten drijft topklasser Futsal Heerenveen tot het uiterste

Gepubliceerd op 26-09-2015

Hoe slecht kun je het treffen. Daar waar de meeste clubs in een bekerpoule zitten met vier teams zit Futsal Dragten 3 in een poule van drie. Eén tegenstander trekt zich terug en Futsal Dragten blijft alleen over met topklasser Futsal Heerenveen 1. Dit team, wat als ambitie heeft om dit seizoen kampioen te worden in de topklasse, wil op korte termijn richting de eredivisie van het zaalvoetbal. Een zware kluif dus voor het in de 1e klasse uitkomende Futsal Dragten 3. Het team moet ook nog Sander Germeraad en Alexander Dumas missen door blessures. Uit Futsal Dragten 1 wordt Aaron Tahapary bereid gevonden om zijn ervaring in de topklasse toe te voegen. Verder worden Djaldrick Burleson en Jorrit de Boer van de bank geplukt bij het eerder op de avond spelende Futsal Dragten 4, zij mogen na hun wedstrijd in de 3e klasse proberen het topklasser Futsal Heerenveen zo moeilijk mogelijk te maken. Futsal Heerenveen komt met een volledig team. Met 5 wissels op de bank wordt er niets aan het toeval over gelaten.

Voor de wedstrijd werd de afspraak gemaakt om klein te gaan staan. Ruimte geven zou de tegenstander in de kaart spelen, dit was dus absoluut ongewenst. Via snelle counters zou worden geprobeerd om gevaar te stichten richting het doel van Futsal Heerenveen. Vanaf het begin stond het goed. Futsal Heerenveen kreeg geen ruimte om kansen te creëren en werd amper gevaarlijk. Toch was het Heerenveen wat als eerste op voorsprong kwam. Na 12 minuten was het een afstandsschot wat plotsklaps in het doel verdween. Een fikse domper voor Futsal Dragten 3. Maar de hoofden bleven omhoog. Het team stond zo goed en creëerde kansen. Tegenstander Futsal Heerenveen werd steeds meer gefrustreerd en begon op zichzelf en de scheidsrechter te fitten. Futsal Dragten voelde, dit was geen gespeelde wedstrijd. Zo dacht ook Leslie Fukur er over. Nog voor rust maakte hij de 1-1. Na goed doorzetten bleef de bal net voor de cirkel van het doelgebied van de tegenstander hangen. De keeper twijfelde, de bal wegknallen of afwachten. Leslie rook zijn kans en punterde de bal precies tussen de benen van de keeper door in het net. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

De tweede helft gaf een zelfde beeld. Heerenveen mocht voetballen maar kwam er gewoon niet door. Futsal Dragten stond zo goed dat er gewoonweg geen ruimte was om kansen te creëren. Alleen werden de aanvallen van Futsal Dragten steeds scherper. Uit een van deze aanvallen gaf Mark Kooistra de bal strak voor en was inmiddels Jasper van Dijk bij de tweede paal opgedoken. Precies op het juiste moment. Met een soepele voetbeweging schoot hij de bal hoog in het doel, buiten bereik van de keeper. 2-1. En het werd nog mooier. Jelmer de Boer maakte er zelfs 3-1 van. Wat een weelde. En niet eens onterecht. Ondanks het weinige balbezit was het Futsal Dragten wat absoluut de gevaarlijkste ploeg was. En toch zou het nog misgaan. En goed ook. Een zeker lijkende overwinning werd in de laatste 10 minuten toch nog een nederlaag. En wat was het onnodig. De 3-2 was een absoluut houdbare bal die er nooit in kon gaan maar er toch in ging. De 3-3 was een cadeautje van de scheidsrechter. Niemand, maar dan ook werkelijk niemand in de zaal zag een handsbal, maar de leidsman zag deze wel. Daar waar de bal overduidelijk op het lichaam van een speler werd geschoten zag de man met de fluit zelfs een slaande beweging met de hand naar de bal. Onbegrijpelijk, en zeer cruciaal. De toegekende penalty werd benut en de voorsprong was gedaald naar een gelijkspel. En het werd nog erger. Zelfs de 3-4 viel nog. Het bekertoernooi zat er na 1 wedstrijd al weer op. Hoe zuur, na zo'n goede wedstrijd.

Na afloop heerste er een mengeling van ongeloof, teleurstelling, woede en trots in de kleedkamer. Het team mag echt trots op zichzelf zijn. Wat werd topklasser Futsal Heerenveen tot het uiterste gedreven. Wat werd er een goede wedstrijd gespeeld. Een mooie uitdaging om dit ook in de 1e klasse te laten zien.