Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten eenvoudig naar driepunter

Gepubliceerd op 12-03-2016

Futsal Dragten heeft vrijdagavond de uitwedstrijd in Zuidhorn tegen het plaatselijke Real Camaradas eenvoudig in winst om kunnen zetten. In een soms rommelige wedstrijd hadden de gasten eigenlijk weinig te duchten van ‘de kameraden’: 1-3.

De wedstrijd was slechts 9(!) seconden oud, toen Dennis de Vries aan de linkerkant een pass van Sander Germeraad feilloos tegen de touwen wist te knallen. De verdedigers van Camaradas stonden er bij en keken er naar: 0-1. Daarna ging Real Camaradas op zoek naar het vijandelijke doel, maar onzuiverheid belette de snelle gelijkmaker. Dragten kwam goed weg, toen met een diagonaal schot de linkerpaal werd geraakt. In de 7e minuut wist Aaron Tahaparij een voorzet te blokkeren in het eigen strafschopgebied, waarna hij er razendsnel vandoor wilde gaan. Hij werd echter onreglementair neergehaald, maar toch wist Tahaparij de bal bij een medespeler te krijgen. De goed leidende scheidsrechter gaf voordeel en Mark Kooistra schoot uiteindelijk aan de andere kant van het veld de bal net over het doel. Vanwege de eerdere overtreding werd de Camaradas-speler alsnog de gele kaart getoond. Gedurende de wedstrijd werden vaak kleine overtredingen begaan, waar steeds voor werd gefloten. Dit leidde voornamelijk bij de thuisclub tot lichte ergernis, wat vervolgens hun spel weer niet ten goede kwam. Futsal Dragten kreeg hierdoor enkele kansen om de score te verdubbelen, maar pogingen van o.a. Marco Braaksma en Aaron Tahaparij gingen net naast of over het doel. In de 10e minuut was het wel raak. Mark Kooistra legde bij de achterlijn de bal terug op de inkomende Thommy Saija, die de bal door de benen van de keeper in het doel zag belanden. In de tweede fase van de eerste helft ging Real Camaradas gemakkelijker voetballen en kwam vaker bij het vijandelijke doel. Ook de rechterpaal werd getest op stevigheid en keeper Luuk Westerhof redde knap op een hard afstandschot. In de 18e minuut werd Sander Germeraad over de knie gelegd en een nieuwe vrije trap voor Dragten was aanstaande. De overtreder tikte uit onvrede de bal weg, waarop de scheidsrechter hem de gele kaart toonde. Dit bleek al zijn te zijn, waardoor hij met rood het veld diende te verlaten. Ondanks enkele pogingen van beide teams om het scorebord te laten bedienen, bleef de 0-2 tussenstand tot de rust gehandhaafd.

De eerste minuut in de tweede helft leek een kopie te worden van die in de eerste helft. Direct na de aftrap door Camaradas werd hen de bal ontfutseld en razendsnel zocht Dragten het vijandelijke doel. En opnieuw was het Dennis de Vries, die leek te gaan scoren. Dit keer wist de keeper de bal te beroeren en via de paal ging de bal naast het doel. In het verloop van deze tweede helft werd het spel minder nauwkeurig. Real Camaradas had meer aandacht voor het optreden van de scheidsrechter dan voor het eigen spel. Voor Futsal Dragten hoefde het eigenlijk niet zo nodig, gezien de ideale tussenstand. Pas in de 40e minuut werd er weer gescoord. Sander Germeraad wist de bal ‘door de lucht’ op de borst van Marco Braaksma te plaatsen, die zeer beheerst de bal controleerde om vervolgens voor 0-3 te zorgen. Real Camaradas legde zich hierna neer bij de aanstaande nederlaag en voor coach en spelers van Dragten was het duidelijk dat de punten mee naar huis zouden gaan. In de slotminuut wist Camaradas de symbolische eretreffer op papier te zetten en zodoende eindigde de wedstrijd in 1-3.

De doelpuntenmakers op de teampagina van Futsal Dragten 1 zijn weer up to date.