Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten eenvoudig naar winst bij ONR

Gepubliceerd op 15-10-2017

Na de teleurstellende 4-6 tegen LTC van vorige week moest Futsal Dragten op woensdagavond naar Peize voor de uitwedstrijd tegen ONR. Hier zou men de zaken weer recht kunnen zetten, omdat ONR haar drie wedstrijden alle had verloren.

ONR, dat qua teambezetting een behoorlijke verandering heeft ondergaan, is nog zoekende en dat bleek ook in deze wedstrijd. Vaak kwamen passes niet aan of begrepen de spelers elkaar niet geheel. Toch was het geen appeltje-eitje voor Futsal Dragten. De eerste grote kans kwam op naam van ONR, toen keeper Jelmer Hoekstra in een 1-op-1 situatie handelend moest optreden. En gedurende de wedstrijd bleek de goalie van Dragten steeds weer een ware sta-in-de-weg voor de aanvallers van ONR.

In de 13e minuut leek er voor het eerst een verandering te komen in de stand. In een scrimmage ging de bal over de doellijn en Dragten juichte al. Snel werd de bal weggetrapt en het spel ging door. De scheidsrechter stond te ver van het doel om te zien dat de bal over de lijn was en de ONR-grensrechter keek de andere kant op. Geen goal dus.

Vier minuten later was het toch raak. Een samenspel tussen Aaron Tahaparij en Mark Kooistra deed uiteindelijk de bal belanden bij Tim Hof, die hard uithaalde: 0-1.

Even later leek de gelijkmaker in de maak. Jelmer Hoekstra was al gepasseerd, maar de ONR-speler wipte de bal over het doel in plaats van er in.

Dragten speelde niet echt groots, maar kwam eigenlijk ook nooit in de problemen. Achterin stond het goed en men kon eenvoudig werken aan een aanval. ONR trok zich steeds terug op eigen helft, loerend op een mogelijke counter. In de 22e minuut kwam Aaron Tahaparij een teenlengte te kort op een voorzet van Sander Germeraard om voor de 0-2 te zorgen. En nog in dezelfde minuut schoot Germeraad zelf van zo'n 18 meter hard op doel, waar de keeper de bal nog net kon wegboksen.

Vlak voor de pauze ketste een schot van ONR af op de paal, zodat met de minimale tussenstand werd gerust.

De tweede helft begon met een snelle aanval van Dragten. Bijna vanaf de aftrap snelde Mark Kooistra richting doel en zag Sander Germeraad met hem meegaan. De pass was net niet op maat en de doelkans verdween. Dragten bleef aandringen, maar een goed oplettende keeper voorkwam vooralsnog een verdubbeling van de score. Tot de 36e minuut. Aaron Tahaparij dacht een aanval op te zetten, maar werd aan zijn shirt getrokken. Toch lukte het hem om de bal bij Mark Kooistra te krijgen, die er vervolgens koelbloedig 0-2 van maakte. Complimenten aan de scheidsrechter zijn hier op z'n plaats, die uitstekend de voordeelregel toepaste!

In de 43e minuut kon ONR er na een afgeslagen aanval snel vandoor en de aanval eindigde op de paal. In de rebound schoot men op de benen van Hoekstra en was het gevaar geweken. ONR was zeker van zins om toch nog te scoren en in de 46e minuut dreigde er opnieuw gevaar voor het doel van Dragten. Jelmer Hoekstra stortte zich met gevaar voor eigen leven echter op de bal, zodat ook deze kans om zeep werd geholpen. Vlak voor tijd maakte Mark Kooistra op rechts tempo en in de loop bediende hij Sander Germeraad, die in een keer uithaalde en voor de 0-3 eindstand zorgde.