Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten geeft niet thuis in Vries

Gepubliceerd op 19-01-2013

De temperatuur is beneden nul graden en dan voetballen in de Drentse plaats Vries. Voor Futsal Dragten is dit geen goede combinatie gebleken. In het kort is de wedstrijd tegen het plaatselijke REUZ samen te vatten in twee woorden: snel vergeten.

Voorafgaande aan de wedstrijd was het al duidelijk dat het een zware avond zou kunnen worden. Door afwezigheid van maar liefst drie spelers (Thommy Saija, Wiepie Zandberg en Marnick Dam) was Futsal Dragten afgereisd met slechts zes man en dat brak hen in de loop van de wedstrijd op. Zeker toen halverwege de wedstrijd ook Aaron Tahaparij nog met een blessure afhaakte, was alle hoop verdwenen. Al in de 2e minuut kwam REUZ op 1-0 en geconcentreerd werd dit in de eerste helft uitgebreid naar een onoverbrugbare 5-0. Futsal Dragten was machteloos bij opgezette aanvallen en ook afstandschoten hadden geen succes. REUZ speelde achterin geconcentreerd en ook de keeper wist zijn doel schoon te houden. Toen in de rust bleek dat Aaron Tahaparij af moest haken door een voetblessure, kon toen al een streep gezet worden onder deze wedstrijd.

REUZ kon zich in de tweede helft een lager tempo veroorloven. De spelers van Dragten probeerden er nog een wedstrijd van te maken, maar door vermoeidheid was dit eigenlijk onbegonnen werk. Het was zaak om de schade zoveel mogelijk beperkt te houden, maar in de 46e minuut verscheen toch de hatelijke ‘10’ op het scorebord. De symbolische eer werd twee minuten voor tijd gered door Blend Barzinghi met een harde vrije trap.

Futsal Dragten speelde een machteloze wedstrijd en zal deze wedstrijd zo snel mogelijk willen vergeten. Komende vrijdag zal in de thuiswedstrijd tegen ONR uit Roden iets rechtgezet moeten worden.