Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten geeft winst onnodig weg

Gepubliceerd op 06-03-2017

Afgelopen vrijdag speelde Futsal Dragten in de eigen sporthal De Drait de cruciale wedstrijd tegen WMC. De Dragtsters waren de afgelopen weken bezig zich uit de gevarenzone te spelen, maar na vrijdag kan men weer opnieuw beginnen. Het lager geklasseerde WMC (12e) nam verrassend de punten mee naar Winschoten.

In het begin van de wedstrijd was er weinig aan de hand voor Dragten. Men domineerde de wedstrijd en het was wachten op het openingsdoelpunt. Na het missen van enkele kansen was het in de 9e minuut wel raak via Sander Germeraad, die een prima voorzet van Aaron Tahaparij in de korte hoek binnen werkte. Een viertal minuten later was het opnieuw Germeraad, die de bal keihard in de linkerbovenhoek joeg en voor 2-0 zorgde. WMC kwam gedurende de eerste helft steeds beter in zijn spel en wist zo het evenwicht enigszins te herstellen. Een schitterende actie van Dennis Hardenbol, hij passeerde drie man, ging vooraf aan het doelpunt van Mark Kooistra. De bal van Hardenbol ketste nog af op de paal, maar de inlopende Mark Kooistra zorgde alsnog voor het derde doelpunt (21e min.). Met een wippertje over doelman Jan Sander Woudwijk kon WMC de hatelijke nul van het scorebord halen en via een (houdbaar?) afstandsschot kwam men vlak voor rust zelfs terug tot 3-2.

WMC kreeg uiteraard weer geloof in de wedstrijd en daarmee werd aan de tweede helft begonnen. Men probeerde volop druk te zetten, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet. Wel voor Dragten. In de 30e minuut had een schot van Dennis de Vries een beter lot verdiend dan het afketsen op de paal, na een prima samenwerking met Tim Hof en Sander Germeraad. Toch kwam de 4-2 er. Dennis Hardenbol en Mark Kooistra vonden elkaar in een dubbele combinatie, waarna laatstgenoemde de trekker mocht overhalen. Met een vrije trap en een 'combinatie-uit-het-boekje' kwam al snel weer de aansluitingstreffer en een minuut later werd zelfs de 4-4 genoteerd. Het rustige spel bij Dragten verdween en het combineren tussen de spelers stokte. In de 40e minuut wist Woudwijk nog net de bal voor de voeten van een speler weg te tikken, maar uit een corner kwam WMC voor het eerst op voorsprong. Futsal Dragten was het helemaal kwijt, zeker na de 4-6. Daar waar een Dragten-voorzet op de vijandelijke helft niet lukte, stak WMC met een snelle counter snel het veld over en eenvoudig de marge op twee bracht. In de 44e minuut werd Jan Sander Woudwijk gewisseld voor Marco Braaksma, die als 5e veldspeler een naderend onheil moest voorkomen. Deze noodmaatregel had helaas weinig effect. Hoewel men bij Dragten van alles probeerde, de keeper en zijn verdedigers bleven overeind, werd na een nieuwe counter de wedstrijd definitief in het slot gegooid en de uiteindelijke 4-7 eindstand was een feit.

Futsal Dragten wordt door deze uitslag in de stand gepasseerd door WMC en vindt zichzelf terug op de 10e plaats. Komende vrijdag komt hekkensluiter Exstudiantes naar De Drait. Omdat dan nog twee wedstrijden uit de onderste regionen van de Topklasse worden gespeeld, kan de volgorde in de stand er daarna heel anders uitzien. Aanvang wedstrijd: 20.00 uur.