Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten haalt volle winst

Gepubliceerd op 07-09-2013

Vier maanden geleden sloot Futsal Dragten de competitie af met een 3-8 nederlaag tegen Real Camaradas uit Groningen. Uitgerekend in de eerste wedstrijd van nieuwe seizoen was dezelfde tegenstander te gast in sporthal De Drait. Nu waren de rollen duidelijk omgedraaid: De ‘Grunnegers’ gingen met een 4-2 nederlaag naar huis.

Het was duidelijk wie het spel mocht maken. Direct vanaf het begin zette Futsal Dragten druk op de tegenstander, die zich terugtrok op de eigen helft. Dragten probeerde openingen te vinden, maar die bleken moeilijk te ontdekken. Met een halve schijnbeweging zette Dennis Jansen zijn tegenstander op het verkeerde been en wist Blend Barzinghi te bereiken. Met een hakje passeerde hij de keeper, maar de bal ging rakelings langs de paal. Even later was een afstandschot van Arnoud Donker evenmin succesvol.Gedurende de eerste helft onderscheidde de Groninger keeper door grote kansen toch onschadelijk te maken. Aan de andere kant kon Real Camaradas geen potten breken. Het aantal kansen was simpel op één hand te tellen. Een 0-0 ruststand was het gevolg.

In de tweede helft nam Futsal Dragten in de 29e minuut de leiding. Na een afstandschot vanaf de linkerkant schampte Thommy Saija de bal, die daardoor van richting veranderen. De keeper was kansloos: 1-0. Een minuut later was het al 2-0. Real Camaradas dacht eenvoudig een aanval te kunnen opzetten, maar zag hierbij Blend Barzinghi over het hoofd. Hij onderschepte de bal op het middenveld en oog in oog met de uitkomende keeper hield hij het hoofd koel. In de 37e minuut kreeg Aaron Tahaparij na een kleine overtreding een gele kaart voorgeschoteld, waardoor hij twee minuten naar de kant moest. Real Camaradas ging hierdoor vol op de aanval en dat had resultaat. Een mooie aanval werd knap afgerond: 2-1. Maar even later was de marge al weer 2. Een hard schot van Arnoud Donker bereikte Marco Braaksma, die met een ‘half hakje’ voor 3-1 zorgde. Het was opnieuw Arnoud Donker, die aan de basis stond voor de 4-1. Een lange pass bereikte de geheel vrijstaande Dennis Jansen, die de bal knap stillegde, zich omdraaide en de keeper het nakijken gaf (46e minuut). Vlak voor tijd konden de gasten na een scrimmage nog de 4-2 noteren, maar de wedstrijd was al gespeeld.

Na vier eerdere ontmoetingen en even zovele nederlagen werd de negatieve spiraal tegen Real Camaradas onderbroken. Futsal Dragten haalde met overtuiging de eerste drie punten binnen. Sterker nog, niemand van de vele aanwezigen kon ontkennen dat het een terechte overwinning was. Komende vrijdag speelt Futsal Dragten in Sportcentrum Leek tegen Leekster Eagles 2. Aanvang van de wedstrijd is 20.00 uur.