Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten handhaaft zich in Topklasse

Gepubliceerd op 18-04-2013

In meerdere opzichten was het voor Futsal Dragten gewenst om woensdagavond bij Renado een overwinning te boeken. Voor de thuisploeg stond er niets meer op het spel. De ploeg uit Sint Nicolaasga bevindt zich in de veilige middenmoot en kon dus vrijuit spelen. Hoe anders was het voor Futsal Dragten. In de eerste maanden van 2013 werden nauwelijks punten behaald en daardoor zakte men tot dichtbij de gevaarlijke plaatsen. Maar de laatste weken herstelde men zich en zou nog één overwinning volstaan voor lijfsbehoud in de Topklasse. Met een toch nog vrij eenvoudige 3-9 winst werden de drie punten meegenomen naar huis.

Vrijwel de hele wedstrijd was Futsal Dragten de bovenliggende partij. Rustig spelend en combinerend werd gezocht naar een gaatje in de verdediging, op zoek naar een doelpunt. Die kwam er voor het eerst in de 10e minuut. Een corner van Wiepie Zandberg werd door Aaron Tahaparij verlengd naar Thommy Saija, die beheerst inschoot: 0-1. Vijf minuten later werd de score verdubbeld. Een lange bal van Dennis Jansen bereikte Rachid Akdim, die vervolgens Thommy Saija in staat stelde om te scoren. Geen vuiltje aan de lucht, zo leek het. Maar binnen drie minuten was de stand al weer gelijk. Een afstandschot en een eenmansactie van een St. Nykster zorgde voor enige onrust bij Dragten. Gelukkig hervond men zich snel en nog voor rust werden de verhoudingen hersteld. Een penalty van Rachid Akdim (hands binnen de 6 meter) en treffers van Thommy Saija en Aaron Tahaparij zorgden voor de 2-5 ruststand.

Direct na de hervatting dacht Renado tegen te kunnen scoren. Maar de uitstekend acterende keeper Marco Braaksma, hij verving de geschorste Marnick Dam, wist oog-in-oog met zijn tegenstander de bal te keren. Al in de eerste helft stond Braaksma enkele keren op de goede plaats om zijn team voor een achterstand te behoeden en ook in het tweede bedrijf stond hij zijn mannetje. In de 28e minuut was samenwerking tussen Dennis Jansen en Aaron Tahaparij succesvol. De tegenstander op het verkeerde been zettend, knalde Tahaparij de bal tegen de touwen: 2-6. Renado leek zich gewonnen te geven en verlaagde het tempo. Voor Dragten was het zaak om oplettend te blijven en met een uitstekend uitgevoerde aanval kon Thommy Saija voor 2-7 zorgen (39e). Ondanks de derde tegentreffer in de 40e minuut ging Dragten door met aanvallen en na een tweede gele kaart voor een Renado-speler werd de score verhoogd naar 3-8 door Rachid Akdim. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd ging ook bij Futsal Dragten het tempo omlaag. Deels door vermoeidheid, maar zeker ook uit tactisch oogpunt werd meer aandacht besteed aan balbezit. Toch kwam er nog een doelpunt. Aaron Tahaparij speelde zich prima vrij en met een hard schot door het midden knalde hij in de 48e minuut de 3-9 binnen.

Door deze driepunter verzekerde Futsal Dragten zich van een nieuw seizoen in de Topklasse en kan volgende week vrijdag zonder zorgen het seizoen afgesloten worden in De Drait. Real Camaradas is dan te gast in een wedstrijd die om 20.00 uur van start zal gaan.