Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten heeft eenvoudige avond

Gepubliceerd op 25-03-2018

Na een aantal wedstrijden gespeeld te hebben waarbij in de laatste seconden werd verloren, zou voor Futsal Dragten eindelijk eens een overtuigende overwinning moeten volgen. Daarvoor kwam vrijdagavond degradatiekandidaat Futsal Cambuur naar De Drait. En de verwachtingen werden bewaarheid. De gasten uit de Friese hoofdstad werden bij vlagen overrompeld en terecht met een grote nederlaag weer naar huis gestuurd: 10-2.

Al in de 3e minuut kwam Dragten op voorsprong. Tim Hof knalde hard op de keeper en Mark Kooistra was er als de kippen bij om de bal alsnog voorbij de goalie te werken. Meteen daarna was er weer een doelpoging, maar die bal miste de juiste richting. Futsal Dragten had een duidelijk overwicht, maar kon dat vooralsnog niet omzetten in doelpunten. Het duurde tot de 15e minuut voor er weer gescoord werd. Maar toen was het ook meteen prijsschieten, want aan het einde van de 17e minuut stond er al een 5-0 tussenstand op het bord. Eerst was het Tim Hof op aangeven van Marco Braaksma, die vervolgens zelf voor 3-0 zorgde. Daarna was het tweemaal Aaron Tahaparij, die de marge vergrootte en mocht Mark Kooistra opnieuw afronden, na een uitstekende voorzet van Tahaparij.

De storm ging daarna liggen en Futsal Dragten verslapte zelfs. Dit was voor Cambuur een mogelijkheid om toch voor enige onrust te zorgen, want men wist nog voor rust tweemaal te scoren.

In die pauze liet coach Luchien Eding duidelijk weten het niet eens te zijn met de spelopvatting van die laatste vijf minuten. Of die woorden effect zouden hebben, was natuurlijk afwachten. Maar de spelers keken elkaar aan, spraken elkaar moed in en gingen vol zelfvertrouwen het veld weer op. Niet lang daarna bleek dat de uitbrander van Eding inderdaad zijn uitwerking niet had gemist. Futsal Dragten speelde compact, geconcentreerd en het was wachten op een volgend doelpunt. Een repeterend feit bij de Dragtsters is dat in een wedstrijd het houtwerk wordt getest en ook nu was dat niet anders. Marco Braaksma deed dat voor het eerst in de 28e minuut, maar twee minuten later was de score via Mark Kooistra en Aaron Tahaparij al naar 7-2 getild.

Met een geniepig hakje van Arnaud Donker werd Aaron Tahaparij in de loop bediend, die vervolgens -na een schijnbeweging- voor 8-2 zorgde (40e min.). Drie minuten later werd nog maar eens op de kruising geschoten, waarna een minuut later Marco Braaksma zijn naam achter de 9-2 zette. In de slotminuut zorgde hij ook voor het laatste doelpunt van de avond.

Futsal Dragten had een erg makkelijke avond gehad. Er werden zo nu en dan uitstekende combinaties op de mat gelegd, waar Cambuur geen antwoord op had. De overrompeling in de eerste helft, met vier goals binnen drie minuten, deed hen de das om en samen met het overwegend matige spel was duidelijk dat de 12e plaats op de ranglijst niet geflatteerd is.

Futsal Dragten heeft nog de gelegenheid de huidige zesde plaats in te ruilen voor een hogere klassering.  Komende vrijdag komt REUZ op bezoek in Drachten en bij winst komt men op gelijke hoogte met de ploeg uit het Drentse Vries, die momenteel vierde staat.
De spanning is nu al voelbaar. Was het maar alvast vrijdag....