Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten in de wachtkamer

Gepubliceerd op 12-04-2014

De laatste competitiewedstrijd van Futsal Dragten leverde de vooraf verwachte winst op. SV Bedum, dat zich na een matige competitiestart prima in de middenmoot heeft genesteld, was te gast in sporthal De Drait. De 1-1 ruststand gaf nog wat bedenkingen, maar in de tweede helft stelde de thuisclub orde op zaken: 5-2.

Futsal Dragten begon niet goed aan de wedstrijd. Met in het achterhoofd dat alleen bij een overwinning eventueel de nacompetitie behaald kon worden, begon men slordig aan de wedstrijd. Was het de spanning of, zoals coach Erik Donker het noemde, “het ontbreken van de adrenaline”? Men speelde te gemakkelijk en hierdoor ontbraken echte kansen om de score te openen, maar ook Bedum wist het spel niet te maken. Toch kwam het op voorsprong. Na een kleine tien minuten leek een schot eenvoudig door keeper Marnick Dam te worden gepakt, maar hij liet vervolgens de bal tussen zijn vingers glippen: 0-1. Hierna zette Dragten een tandje bij op zoek naar de gelijkmaker. Marco Braaksma had de gelijkmaker op de schoen, maar zijn poging was een prooi voor de keeper. Een mooie combinatie tussen Dennis de Vries en Tim Hof kon ook niet doeltreffend worden afgerond. Het had een penalty nodig om weer op gelijke hoogte te komen. Wiepie Zandberg kwam op rechts tot een voorzet, maar zijn poging werd ongelukkig door een verdediger met de arm tegengehouden. Arnaud Donker knalde vanaf 6 meter de bal keihard tegen de touwen (22e minuut).

Na de korte rust, waarin herinnerd werd aan de vooraf gemaakte afspraken, werd begonnen aan de tweede helft. Hierin kwam Futsal Dragten veel beter uit de startblokken dan de Groningers. In de 28e minuut legde Dennis Jansen aan voor een vrije trap na een lichte overtreding. De snelheid van het schot verraste de Bedumer keeper: 2-1. Bedum ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar onzuiverheid en enige pech voorkwamen dat die snel na het tegendoelpunt gevierd kon worden. Ondertussen had Marnick Dam aangetoond dat zijn fout uit de eerste helft een vergissing was, door enkele prima reddingen te verrichten. Toch kwam die gelijkmaker er. In de 36e minuut kreeg Bedum een vrije trap te nemen en waar misschien gerekend was op een voorzet, werd besloten om de bal in de korte hoek te schieten. De spelers van Bedum begonnen zich ondertussen te ergeren aan het optreden van de scheidsrechter, die in hun ogen te veel voordeel gunde aan Futsal Dragten. Vanwege commentaar werd een speler met geel naar de kant gestuurd. De man-meer situatie werd door Dragten vervolgens benut om opnieuw op voorsprong te komen. Aaron Tahaparij legde de bal terug op Thommy Saija, die met een bekeken schot de keeper het nakijken gaf: 3-2. Toen in de 45e minuut na uitstekende samenspel de 4-2 door opnieuw Thommy Saija werd aangetekend, leek de overwinning veilig. Bedum had ondertussen geen goed woord meer over voor het optreden van de scheidsrechter. Hiermee speelde men zichzelf uit de wedstrijd, want kansen voor de aansluitingstreffer had men zeker. Maar in plaats van hoofdschuddend naar de leidsman te kijken, had men beter op Arnaud Donker kunnen letten. Hij mocht Tim Hof bedienen, die de uiteindelijke 5-2 eindstand op het bord zette. In de slotminuut werd een speler van Bedum nog zijn tweede gele kaart (en dus rood) voorgehouden, omdat hij voor de zoveelste keer liet merken het niet eens te zijn met de scheidsrechter. De wedstrijd was echter al gespeeld.

Hoewel de competitie voor de Dragtsters officieel ten einde is, weet men nog niet waar het aan toe is. Na deze winst staat men op de gewenste derde plaats, maar het is wachten op Leekster Eagles, dat komende maandag (14 april) de laatste wedstrijd tegen WMC gaat spelen. De Adelaren hebben aan een gelijkspel voldoende om Futsal Dragten op doelsaldo weer te passeren. Mocht WMC zijn sportieve plicht vervullen en met de drie punten terug te reizen naar Winschoten, dan wacht Futsal Dragten nog het toetje van de nacompetitie voor een plek in de landelijke Eerste Divisie. Nog een paar dagen geduld a.u.b….