Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten is Emmeloord de baas

Gepubliceerd op 24-01-2015

In een rechtstreekse strijd om de derde plaats legde Futsal Dragten en sc Emmeloord vrijdagavond in sporthal De Drait een spannende wedstrijd op de mat. Beide ploegen leken aan elkaar gewaagd, maar Dragten trok de regie naar zich toe en won verdiend met 4-2.

Al in de eerste seconden van de wedstrijd liet Futsal Dragten zien de aanval te willen zoeken. Emmeloord kwam met de schrik vrij, toen de inzet in het zijnet werd geschoten. Vervolgens golfde het spel wat heen en neer, waarbij de meeste kansen voor de thuisploeg waren. In de 8e minuut moest keeper Marnick ingrijpen bij een gevaarlijke aanval. Met een half uitgestrekt been wist hij deze te pareren, maar een gele kaart was zijn deel. Door de twee minuten straftijd nam Dennis Jansen plaats in het doel. In de 12e minuut kwam Dragten terecht op voorsprong. Aan de linkerkant kwam Arnaud Donker gevaarlijk opzetten en zijn voorzet kwam precies voor de voeten van Thommy Saya terecht. Hij wist er wel raad mee en tekende voor de 1-0. Dragten had een duidelijk overwicht en de uitstekende samenwerking tussen Tim Hof en Marco van der Heide zorgden voor meer gevaar in de verdediging van de gasten. Bij een aanval van Emmeloord wist Tim Hof de bal op eigen helft te onderscheppen en ging vervolgens op avontuur. Met Van der Heide als afleiding wist hij op te stomen naar het vijandelijke doel en oog in oog met de keeper geen fout te maken: 2-0. De score leek even later uitgebreid te worden, maar de keeper kon de bal knap weg boksen en tot corner degraderen. In de 23e minuut mocht Futsal Dragten een vrije trap nemen. Ondanks dat een verdediger van Emmeloord na het fluitsignaal te snel inliep en zo de bal kon onderscheppen, liet de scheidsrechter het spel doorgaan. De snel uitkomende Marnick Dam kon de bal nog wel beroeren, maar de bal werd toch weer opgepakt en uiteindelijk in het doel geschoten. Ondanks protesten aan Dragtster zijde beoordeelde de scheidsrechter dit als rechtmatig en zo stond de 2-1 ruststand op het bord.

In de korte pauze wees coach Erik Donker op het goede spel van zijn spelers. “Wij zijn hier de baas en we laten ons niet afleiden door bepaalde situaties.” Met goede moed werd begonnen aan de tweede helft. Hierin kwam Emmeloord beter uit de startblokken, want binnen een minuut stond het plotseling 2-2. Een onderschepping van de bal op het middenveld werd knap naar voren gespeeld en het vervolg liet Marnick Dam kansloos. In de 34e minuut werd Thommy Saya binnen ‘de zes’ neergehaald. Na de gele kaart voor de boosdoener schoot Arnaud Donker de bal onberispelijk tegen de touwen en zorgde zo voor een nieuwe voorsprong. In de 41e minuut moest Emmeloord opnieuw tijdelijk met een man minder door. Door niet genoeg afstand te nemen bij een intrap voor Dragten werd de gele kaart getoond. Commentaar vanaf de bank leverde de reservekeeper ook een gele kaart op. Futsal Dragten wist in deze overtal de voorsprong uit te breiden naar 4-2. Het zoeken naar mogelijkheden leek in eerste instantie moeilijk, maar toen de bal werd teruggelegd op Marco van der Heide. Zijn knal van zo’n twaalf meter was onhoudbaar. In het resterende deel van de wedstrijd raakte Emmeloord lichtelijk gefrustreerd. Deels door vermoeidheid konden grote kansen werden niet meer gecreëerd of vrij eenvoudig onschadelijk worden gemaakt. Ondanks dat in de 49e minuut een speler van Emmeloord voortijdig kon douchen na ontvangst van een tweede gele kaart, kwam er geen wijziging meer in de stand. Na afloop kreeg Futsal Dragten nog een bonus op deze overwinning. De nummer 2 van de ranglijst, REUZ uit het Drentse Vries, bleek verrassend te hebben verloren bij middenmoter Real Camaradas (6-3). Hierdoor kon Dragten hen zowaar passeren en de titel ‘runner-up’ naar zich toe trekken.

Volgende week vrijdag speelt Futsal Dragten om 21.00 uur de uitwedstrijd tegen Urk. En inderdaad, de nummer 1 ontvangt de achtervolger. Als dit geen topper is..?

De teamstatistieken op de pagina van Futsal Dragten 1 zijn weer helemaal up to date.