Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten kansloos bij Leovardia

Gepubliceerd op 23-10-2014

Futsal Dragten heeft zijn serie goede wedstrijden geen vervolg kunnen geven. Woensdagavond werd bij het Leeuwarder Leovardia een duidelijke 4-1 nederlaag geleden. Leovardia, opgericht in 2013 na een fusie tussen de verenigingen Rood Geel en Friesland, promoveerde het afgelopen seizoen naar de Topklasse en doet het daar meer dan verdienstelijk: met 10 punten na 5 wedstrijden staat het keurig op de vierde plaats. Woensdagavond kwam Futsal Dragten op bezoek, dat met 12 punten derde staat.

Voor beide teams was duidelijk dat er iets op het spel stond. Naast de drie punten die verdiend konden worden, was het ook een kwestie van aan- of afhaken. Dat werd meteen duidelijk, toen de wedstrijd was begonnen. Het spel ging voortdurend over en weer, met dan weer balbezit voor de thuisclub, dan weer voor Futsal Dragten. Echte kansen konden niet worden gecreëerd, vooral door uitstekend verdedigend optreden van beide teams. In de 12e minuut viel dan toch het eerste doelpunt. Plotseling vond een Leeuwarder aanvaller een gaatje in de verdediging en kon daardoor voor 1-0 tekenen. Futsal Dragten ging rustig op zoek naar de gelijkmaker, was af en toe ook wel gevaarlijk in spelsituaties, maar het doelpunt bleef uit. In de 16e minuut werd Arnaud Donker voor twee minuten naar de kant gestuurd. Toen de bal tegen zijn lichaam werd aangeschoten en daarbij ook zijn arm werd geraakt, vond de scheidsrechter het nodig om hiervoor de gele kaart te trekken. Vlak nadat Futsal Dragten weer compleet was, viel de 2-0. Een afstandschot viel pardoes achter keeper Dennis Jansen. Dragten leek van slag, want het kon hier weinig tegenover stellen. Leovardia had de wedstrijd in handen en leek op jacht te gaan naar een grotere voorsprong, maar kreeg hiervoor geen gelegenheid. In de 21e minuut dacht Tim Hof de aansluitingstreffer voor zijn rekening te nemen, maar zijn inzet ketste af op de linkerpaal.

Tijdens de rust riep coach Erik Donker zijn spelers op om niet in paniek te raken. “Ga niet te geforceerd spelen, maar blijf erin geloven.” In de 29e minuut werd opnieuw het houtwerk geraakt. Na een Dragtster aanval kon de bal niet goed worden weggewerkt, waarna een schot van Thommy Saija vanuit de tweede lijn een beter lot had verdiend. In de 39e minuut was voor Arnaud Donker de wedstrijd ten einde. Hij haakte zijn tegenstander, wat voor de scheidsrechter aanleiding was om hem voor de tweede keer de gele kaart te tonen. Tijdens de man-meer situatie werd door Leovardia de wedstrijd in het slot gegooid na een goed uitgevoerde aanval: 3-0. Amper een minuut later konden bij Dragten dan toch de handen omhoog, nadat Tim Hof voor 3-1 had gezorgd. In een alles-of-niets poging ging Dennis Jansen als vijfde veldspeler mee naar de middellijn om zo de laatste strohalm te kunnen pakken. Helaas pakte dit verkeerd uit. Vanaf eigen helft werd met een keurige lob de bal over Jansen gewipt, die precies tussen de palen tot stilstand kwam (47e min). In deze 4-1 tussenstand kwam in de laatste minuten geen verandering meer.

De eerste reactie na het laatste fluitsignaal was kort, maar krachtig: “Leovardia was feller en gewoon beter.”

De teamstatistieken op de pagina van Futsal Dragten 1 zijn weer bijgewerkt.