Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Futsal Dragten klaar voor nieuw seizoen

Gepubliceerd op 20-08-2019

Het nieuwe voetbalseizoen staat weer op punt van beginnen. In de eerste week van september wordt traditioneel gestart met een zgn. ‘bekerweek’ en barst daarna de competitie los, waarin weer de nodige zweetdruppels in de diverse sporthallen zullen achterblijven. Iedereen heeft er zin in en staat te popelen om de getoonde voetbalkunsten in het afgelopen jaar minimaal te evenaren of zelfs te verbeteren.

Met twee kampioenen in de 4e klasse (team 5 en 6) heeft Futsal Dragten een goed jaar achter de rug. Maar ook de andere teams deden op hun eigen wijze van zich spreken. Zo was FD 2 gepromoveerd naar de Hoofdklasse, waar men zich redelijk eenvoudig wist te handhaven met een eindrangschikking in de middenmoot. Daarnaast konden we een nieuw team verwelkomen (FD 4) waarbij de spelers, ondanks veel tegenvallende uitslagen, een voetbalplezier uitstraalden, waar veel andere clubs jaloers op zullen zijn.

Vlak nadat het afgelopen seizoen de (trainings-)ballen en bidons werden opgeborgen voor een welverdiende vakantie meldde zich een enthousiaste groep nieuwe spelers, die het rood/zwart van Futsal Dragten wilden verdedigen. Hoewel het over het algemeen een jonge groep betreft, heeft men toch al de nodige voetbalervaring op zowel het veld als in de zaal. We presenteren met veel trots het nieuwe Futsal Dragten 3, wat zal uitkomen in de 2e klasse 2.

Logischerwijs heeft dit gevolgen voor de nummering van de overige teams, hoewel daarin niet al te veel veranderd is.

De indeling van de teams ziet er als volgt uit:

  • Topklasse: FD 1
  • Hoofdklasse:FD 2
  • 2e klasse:FD 3
  • 3e klasse:FD 4
  • 4e klasse: FD 5 t/m FD 9

Futsal Dragten gaat het seizoen 2019/2020 dus met maar liefst negen teams aan de competitie beginnen. En daarmee zijn we de grootste zaalvoetbalvereniging in de wijde omgeving. Dat dit organisatorisch de nodige werkzaamheden met zich meebrengt, nemen we op de koop toe. Voetballen doet iedereen voor zijn plezier en juist deze reden is de drijfveer om bij Futsal Dragten te spelen. We hebben de steun van de vele vrijwilligers, die meehelpen om de vrijdagavond vlekkeloos te laten verlopen. En met sporthal ‘De Drait’ hebben we bovendien een giga-gezellige thuislocatie, waar zelfs tegenstanders graag vertoeven en meestal later naar huis gaan dan vooraf gepland was.

Kortom, Futsal Dragten is klaar voor het nieuwe seizoen. We wensen iedereen een fantastische, sportieve, maar vooral gezellige competitie toe!

Bestuur Futsal Dragten